making sense - [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

[20. Dec 2020|10:16]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
From:[info]3koma14vs007
Date:22. Decembris 2020 - 20:26
(Link)
Nedirs. Statistika rāda, ka uz 20. decembri pasaulē no ~77 miljoniem inficēto ir ~ 1,7 milj. nāves gadījumu t.i. ~ 2,2%.
Turpretī, cik atrodama informācija par spāņu gripu, mirstība bijusi 9% līdz 18% robežās, jo tik precīza satistika kā šodien, protams, nebija. Bet, kā redzam, pat minimālā robeža ir vairāk kā 4 reizes augstāka nekā covid mirstība.
Pie tam, salīdzinot SG un covid izplatīšanās ātrumu un apjomu, tie pirmajā gadījumā aptuveni par kārtu lielāki, ņemot vērā pasaules iedzīvotāju skaitu toreiz un tagad.
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:22. Decembris 2020 - 21:55
(Link)
Izplatīšanās ātrumam nav nekādas nozīmes gadījumā, ja epidēmiju neizdodas ierobežot, savukārt par pārējo esi laipni lūgts izlasīt manus iepriekšējos komentārus, nevis brūķēt muti.

Es nekur neapgalvoju, ka COVID-19 šobrīd ir vienā līmenī ar spāņu gripu. Pateicoties visiem tiem pasākumiem, pret kuriem infekciozas putas no lūpām šķiež gobzemnieki, atmiņas ūdens tirgoņi un profesionāli troļļi, šobrīd jau ir palielas cerības, ka to izdosies apstādināt pie mazākiem cipariem.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:22. Decembris 2020 - 22:00
(Link)
Papildus no spāņu gripas nemira tikai 90gadīgi penži, kuri attiecīgajā gadā visdrīzāk būtu nomiruši arī bez c19 bļambas pie dosjē. Priekš normālā cilvēka, kas nav vecuma un slimību grupā, c19 ir tik pat bīstams kā gripa parastā. Btw, fanīgi, ka no parastās gripas neviens ninče neslimo, visi tikai ar kovidu. Iekšējais konspirologs dīdās.
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:22. Decembris 2020 - 22:09
(Link)
Parastajai gripai šobrīd pievērš mazāku uzmanību, jo tā šobrīd ir stipri zemākas prioritātes lieta (pie tam, šogad nav gadījies kāds no izteikti agresīvajiem gripas štammiem). Bet, protams, ja tāds iekšējais konspirologs vispār ir uzinstalēts, tad viņš dīdīsies jebkurā gadījumā, jo pareidolija ģīmjus atradīs katrā tostermaizē, ja tikai pietiekami samiegs acis.

Kas attiecas uz penšiem, tad es pazīstu (par laimi ne nomirušus, bet kritiskā stāvoklī stacionārā nonākušus un no tā izgājušus ar pamatīgiem pēcefektiem, kuri vēl joprojām nav beigušies) divus pusaudžus, pusmūža mediķi, četrdesmitgadīgu svarcēlāju un divdesmitpiecgadīgu ultramaratonistu.

Protams, ka novecošana ir universāli nāvīga kaite un vecus cilvēkus ar caurumainām imūnsistēmām statistiski smagāk skars gan šī, gan praktiski jebkura cita saslimšana, bet "tikai" šajā gadījumā ir pilnīgi nepamatots pārspīlējums. Arī abstrahējoties no (tevis paša visai iecienītajiem) personīgajiem piemēriem, var pievērst uzmanību kaut vai CDC datiem, kas rāda, ka pirmais "pīķis" ir novērojams jau 25-34 gadu vecuma grupā un no tās uz priekšu ir tikai pieaugums.