making sense - [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

[9. Sep 2019|20:36]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
From:[info]slikts
Date:11. Septembris 2019 - 22:10
(Link)
atkārtošos 100. reizi, ka tu nezini, ko šie jēdzieni nozīmē. autoritārisms ir par hierarhisku, šķirisku sabiedrību ar tradicionālām vērtībām. etnocentrisms (tavā gadījumā pat etnonacionālisms) ir tipiskākā autoritārisma izpausme ("mūsējie" virs "citiem"), tāpat tipisks ir personības kults (Tramps). raganu medības (šajā gad. pret iedomātiem staļinistiem, (((viņu))) sazvērniekiem), utt.
From:[info]slikts
Date:11. Septembris 2019 - 22:46
(Link)
rasisms ir autoritārisma izpausme
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:12. Septembris 2019 - 00:08
(Link)
Man nav nekāds "mūsējie virs citiem". Tu vienkārši turpini dirst savu šļuru, jo tev nav pēc būtības ko man, reālajam man un manai pozīcijai pārmest. Es esmu par sevis un 'savējo' interešu aizstāvību, protams. Tas ne mazākajā mērā nepaģēr nekādu stādīšanu sevis virs citiem. Citām tautām arī ir tieši tādas pašas tiesībās cīnīties par savām interesēm un izdzīvošanu. Normāls patriotisms un veselīga konkurence ir mans ideāls. Tev acīmredzami tas nepatīk, jo gribās centrālu Politbiroju, kas norādīs visām tautām kā brālīgi dzīvot bez robežām un nacionālās identitātes. Komuņizms otrreiz ņeproiģot, oukēēj?
From:[info]slikts
Date:12. Septembris 2019 - 00:40
(Link)
autoritārisms ir nepatika pret citiem un atbalsts stingrai sociālai kārtībai, kurā šie citi ir nolikti pie vietas (piem, vardarbīgi, kā tavās fantāzijās). etnonacionālisms, rasisms, tradicionālisms ir cieši saistīti ar autoritārismu: mana tauta, mana rase, manas tradīcijas vs citi. pretstats autoritārismam ir anarhisms vai libertārisms; neviens no tiem tevi neraksturo, un libertārisms tāpat ir pamatā nesakarīgs.

es nekad neesmu paudis neko, ko varētu traktēt kā atbalstu centrālam politbirojam.
From:(Anonymous)
Date:19. Septembris 2019 - 01:01
(Link)
Cirkulārisms.