making sense - [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

[20. Maijs 2018|14:22]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:21. Maijs 2018 - 12:04
(Link)
Kur pēkšņi tāda pietāte pret vienkāršo tautu, ka balso par brexitiem, nacistiem, trampiem etc.? Vēl pavisam nesen dziedāji citādi.
[User Picture]
From:[info]kautskis
Date:21. Maijs 2018 - 12:09
(Link)
Ko es dziedāju? Tu savā galvā esi uzbūvējis kaut kādu liberālās elites himēru, kas visi vienā balsī kaut ko dzied, un tad viena iedomātā "liberālās elites" pārstāvja dziedājumus pieraksti arī citiem.

Es visu laiku esmu teicis, ka nav kaut kādas vienas "vienkāršās tautas", kas visi kā kaut kāds aitu bars māk tikai sekot pareizajam vadonim.
From:[info]krishjaanis2
Date:21. Maijs 2018 - 12:11
(Link)
Vienkāršo tautu izdomāja liberālās elites, šis nošķīrums pielipa, un tad vienkāršā tauta to saka nēsāt kā goda zīmi.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:21. Maijs 2018 - 12:43
(Link)
Kad tika komentēts par cilvēkiem, kas iebalso nepareizos politiķus un nepareizi atbild referendumos, tad arī tika ļoti bieži apvīļāta doma par monolītu unwashed neizglītoto masu, kas protams, savas nepareizās izvēles veic aiz sava stulbuma, neapgaismotības vai piederības ļauniem raitwingeriem. Nebija ne kripatas nianšu, tikai histērisks heits, dusmas pret 'masām' un idejas par to kā vajadzētu sākt ierobežot demokrātiju, lai tie stulbie nevarētu balsot. Tas, ka cilvēkiem varētu būt arī leģitīms un loģisks iemesls šīm izvēlēm reti kur tika apspriests.
[User Picture]
From:[info]kautskis
Date:21. Maijs 2018 - 12:45
(Link)
Bič plīz. TU te tagad pārdzīvo par histērisku heitu, veselu cilvēku grupu mālēšanu par monolītu masu un ne kripatas nianšu, lai nu kas, bet tu?! Tas pat vairs nav smieklīgi.
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:21. Maijs 2018 - 13:18
(Link)
Runā, ka cilvēkiem nav bijusi evolucionāra nepieciešamība spēt redzēt pretrunas savos uzskatos, tāpēc viņiem tas sanāk pavāji.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:21. Maijs 2018 - 13:43
(Link)
Tikai nevajag tagad ar pot&kettle tipa replikām. Visa politiskā diskursa novirzīšana identitārismā ir tikai un vienīgi uz kreisi-liberastisko sirdsapziņas. Jā, atbildēt ar to pašu nav pārāk spoža taktika, bet pašreizējā situācijā nekas cits vairs nestrādā. Cilvēkiem, kam visur rēgojas nacisti un kuri prot tikai pārbļaut un kaunināt par nepareizdomām tiešām uzvedās kā spiets, nevis indivīdi. Vēl 10 gadus atpakaļ tāda problēma nebija. Dažādi viedokļi netika kategorizēti no tā kurš tos pateicis vai cik ļoti tie atbilst politiski korektām normām or else ur literally Hitler.
[User Picture]
From:[info]kautskis
Date:21. Maijs 2018 - 14:08
(Link)
Akdies, kā apnikusi ir šitā īdēšana "apskatieties, kā Sliktie Liberasti mums, Nabaga Upuŗiem, piespiež rīkoties, nabaga mēs." Pamēģini kādreiz uzņemties atbildību pats par savu dzīvi, kazi, varbūt iepatiksies.

Having said that, es nekur nekad neesmu teicis literally Hitler. Ja kāds cits, ko tu savā prātā esi ierindojis vienā kategorijā ar mani, tā ir teicis, tad, esi tik laipns, vērsies pie viņa, nevis pie manis. Pats taču nupat sūrojies par monolītas masas mālēšanu, tad nu pamēģini vismaz mazliet pieturēties pie saviem ieteikumiem.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:21. Maijs 2018 - 15:00
(Link)
Es runāju par kopējo gaisotni Eiropas civilizācijā vispār. Ja neesi pamanījis, tad tāds raitwings un nacionālisms bija labu laiku kā izgājis no modes. Tā atgriešanās politiskajā diskursā ir notikusi tikai vienīgi kā reakcija pret pretējā veida ekstrēmismu un degradējošu politiku.
Neviens nesaka, ka ir upuris. Es noteikti nē. Taču rightwing revivals ir tikai un vienīgi kreiso panākums. Tam nebija nekāda iekšēja motīva. Kad cilvēki dīlo ar apdraudējumi, viņi pieņem radikālāku stāju. Banāls fakts.