making sense - [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

[11. Apr 2018|12:00]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
From:[info]krishjaanis2
Date:12. Aprīlis 2018 - 01:06
(Link)
Vēlreiz, "galēji labējais" šodien nav nekas pašsaprotams, šis apzīmējums tiek lietots vietā un nevietā - joprojām tikpat kā nevienā parlamentā nav ievēlēta neviena fašistiska vai nacistiska partija, kas sludinātu rases pārākumu, žīdu sišanu, parlamentārās demokrātijas atcelšanu utt. Satraukšanās par nacionālo identitāti, vērtībām, imigrāciju, islāmismu, Eiropas federalizāciju, ekonomikas problēmām, runas brīvību utt NAV nekas galēji labējs.
Acīmredzot, vēlētāji šīs labējās partijas redz, kā vienīgo iespējamo alternatīvu, lai kaut cik ķertos pie reālo problēmu risināšanas un sava satraukuma par šīm problēmām mazināšanas. Demokrātija tieši tāpēc - vismaz pēc definīcijas - ir efektīva, jo piedāvā atgriezenisko saiti un fleksibilitāti, lai ar tautas nobalsošanas, piekrišanas vai nepiekrišanas palīdzību izteiktu viedokli vai leģitmitētu savus ieceltos priekšstāvjus noteiktu akūtu jautājumu risināšanā. Tieši tāpēc ir dīvaini "satraukties" par to, ka satraukušies cilvēci ievēl partijas, par kurām uzskata, ka tās var ko darīt, lai šo satraukumu mazinātu un situāciju normalizētu.
Par cik visi iespējamie dati rāda, ka situācija Eiropā kļūs tikai kritiskāka, es teiktu, ka šobrīd mēs redzam tikai ziediņus. Jo problēma nav gadījuma rakstura, tā ir sistēmiski ielaista 40 gadu garumā.
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:12. Aprīlis 2018 - 01:18
(Link)
Ja kādam liekas, ka nav par ko satraukties, viņš/viņa var palasīt chrono iemesto linku blakus tēmā: http://politicalcritique.org/cee/hungary/2017/sexism-and-racism-the-new-hungarian-schoolbooks-teach-everything-you-dont-want-your-child-to-learn/
From:[info]krishjaanis2
Date:12. Aprīlis 2018 - 01:28
(Link)
Bāc, atbildi pēc būtības, nevis izvelc vienu atsevišķu faktu no vienas valsts vienas izglītības politikas (turklāt eksperimentāla pilotprojekta) fragmenta - kurā tiešām nav nekā sevišķi satraucoša, jo visbanālakajā līmenī kultūras/tautas tiešām ir atšķirīgas un starp vīriešiem un sievietēm arī ir kaut kādas atšķirības, nu un.

Ja par šo konkrēti, tur ir šis tas labs, šis tas smieklīgs, ne nožēlojamāk par ideoloģiski angažētām un vienlīdz kaitnieciskām leiboristu valdības laika mācību grāmatām UK. But that's not the point, es ceru, ka šeit diskusijai tiešām nav jāievirzās populistiskā matu skaldīšanas gultnē par kaut kādu (pat ne pilnībā aprobētu un ne pilnībā praksē ieviestu) mācību grāmatu kādā atsevišķā valstī.
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:12. Aprīlis 2018 - 01:30
(Link)
Sorr, varbūt citreiz. Šodien esmu noguris. Iesaku tev arī atpūsties un pārāk nestresot.