making sense - [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

[6. Apr 2018|13:58]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
[User Picture]
From:[info]klusums
Date:6. Aprīlis 2018 - 17:20
(Link)
Nu par atturību un sexed ir jau skaidri zināms, kas ir izdevīgāk - normāla izglītošana par tēmu, jo tad samazinās gan tīņu grūtnieču skaits, gan pirmo reizi atliek, nemaz nerunājot tad par to, ka zin kā un kāpēc nenoķer HIV. Man šķiet tu sāc ar premisu, ka visi varianti ir vienlīdz labi, kas gluži tā nav. Un ok, par atturēšanos varbūt i ierēks, bet tas tik un tā nenozīmēs spēju rīkoties labāk.
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:6. Aprīlis 2018 - 17:27
(Link)
> ir jau skaidri zināms, kas ir izdevīgāk - normāla izglītošana par tēmu, jo tad samazinās gan tīņu grūtnieču skaits

Ļauj man pajautāt tā, vai par to tev mācīja skolā, vai arī tas ir "skaidri zināms" no citiem avotiem? Ja nemācīja skolā, tad varbūt vajadzētu.

Vispār "skaidri zināmas" dažādiem cilvēkiem daudzas lietas, bet man vai tev, kur nu vēl 16-gadīgam tīnim daudzas no šīm skaidri zināmajām lietām nepavisam nav skaidras. Daļa no tā "skaidri zināmā" ir nepareizi, bet liela daļa ir tradicionālā gudrība, best practices utt. Kāpēc ir normāli paļauties, ka jaunieši par tām uzzinās no ārpusskolas avotiem?
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:6. Aprīlis 2018 - 17:29
(Link)
It īpaši pie imigrācijas un stuff, kad izveidojas situācija, ka daļa sabiedrības galīgi nav informēti par to, kas citām daļām liekas pašsaprotami.