making sense - What's wrong with Fully Automated Luxury Gay Space Communism [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

What's wrong with Fully Automated Luxury Gay Space Communism [14. Okt 2017|15:58]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
From:[info]knomologs
Date:20. Oktobris 2017 - 21:47
(Link)
"vidusšķiras darbi gandrīz izzudīs un "plašās tautas masas" atkal kļus par proletāriešiem"
Ergo, komunisms. Nevar uztvert vienu aspektu kā atdalītu no pārējiem. Fully automated kapitālisms neapšaubāmi izvērsīsies par katastrofu => nepieciešams ražošanas veids, kurā vienalga par atsevišķu darbu izzsušanu, t.i, sabiedrība var piedāvāt iztiku visiem tās locekļiem neatkarīgi no darba. Un vispār, kāpēc "AI ir lielākas izredzes aizvietot intelektuālos darbus nekā fiziskos"? Jo fiziskos darbus ir tikpat viegli automatizēt kā intelektuālos -- nepieciešams fizikāls interfeiss, tb robotisks ķermenis, toties nepieciešamais AI ir 10x vienkāršāks -- "pacel to kasti, aiznes tur"
Un "luxury" attiecas uz post-scarcity -- sabiedrība var piedāvāt iztiku visiem tās locekļiem neatkarīgi no darba -- nevis "materiālismu".
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:20. Oktobris 2017 - 23:34
(Link)
Uzrakstīšu turpinājumu tēmai kaut kad šajā nedēļas nogalē.
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:26. Oktobris 2017 - 14:06
(Link)
Aizvietos pseidointelektuālos darbus. Daudzi ofisa darbi būtībā ir birokrātijas radīti un domāti vienīgi ķeksīšu likšanai un mēs jau tagad varētu iztikt bez tiem ar vai bez AI. Savukārt par fiziskiem darbiem mums pat vēl nav robota, kurš spētu glīti salikt zemenes kastītē, tās nesabojājot. Bet šķiet, ka nu jau AI sasniedz šo līmeni un zemeņu lasīšanu drīz varēs veikt roboti.
From:[info]axsys
Date:29. Oktobris 2017 - 16:53
(Link)
"Fully automated kapitālisms neapšaubāmi izvērsīsies par katastrofu"

...jo?