making sense - [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

[25. Sep 2017|14:11]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
Gnostics, Buddhists, New Agers, etc. say that the external world is an illusion and a distraction from beautiful inner truth. I have come to think that is actually a profoundly wrong answer to the question of how to find meaning in life. [..] I think there is a much more convincing answer to this question [..] I think developing relationships of mutual love (both romantic and brotherly) and doing work (both professionally and for hobbies) that is valuable and satisfying to yourself and others are really what make people happy. It is the lack of these things, not the lack of some esoteric, unexplainable mystical knowledge that you only get after your 16th year of meditating and fasting as a hermit on a mountaintop, that I think makes many people in the modern world unhappy in the face of material abundance.

Labs arguments; šķiet, ka 18 gadu vecumā domāju tieši pretēji. Tagad domāju, ka jābūt balansam. Un joprojām uzskatu, ka sabiedrība daudz pārvērtē eksternālo; kad augu, man bija zināma pretreakcija pret apkārt absolūti dominējošo eksternālo kultūru (I wish I was around a better one).
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
[User Picture]
From:[info]french_mime
Date:25. Septembris 2017 - 16:26
(Link)
Word (par to, ka vajadzīgs balanss starp internālo un eksternālo). Bet man arī šķiet, ja ir noslieces uz depresiju vai nespēju lietās saskatīt jēgu, ka ir jāstrādā ar saviem negative beliefs, do some form of internal CBT. Jo par tad, ja tev apkārt ir ļoti pilnvērtīga situācija, tu to nespēsi novērtēt, ja operēsi pēc visādiem faulty ways of resoning (black n white thinking etc).

Tāpēc man arī šķiet, ka var darīt meditāciju, būt super mindful un tas iespējams liek justies mierīgāk. Bet manuprāt ilgu gadu laikā iestrādātas idejas par sevi un pasauli nevar pēkšņi mainīt ar kaut kādu spiritual awakening, kā to bieži pasniedz.
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:25. Septembris 2017 - 18:32
(Link)
Visas šīs sarunas (no kā citāts) kontekts ir tāds, ka meditācijai ir savs opportunity cost - tā prasa zināmu laika ieguldījumu, kuru varētu izmantot arī kaut kā citādi. Es šobrīd gan to nenorakstu kā sev nederīgu opciju, bet nebūtu arī gatavs tērēt tai gadus.

Iespējams, arī tavā aprakstītajā situācijā (kad ir laba dzīve, ko cilvēks nenovērtē kaut kādu savu tarakānu dēļ) reizēm ir efektīvāk saņemt ārējo stimulu. Piemēram, savām acīm redzēt to, "kā citiem iet sliktāk". patiesībā ir liela problēma, ka pasaule ir attīstījusies tā, ka tādu reality check mūsdienās izveikt ir grūtāk nekā jebkad agrāk, "vecajos labajos" laikos (man tā šķiet).
[User Picture]
From:[info]sirdna
Date:25. Septembris 2017 - 17:03
(Link)
izklausās pēc vecā labā pītersona :)
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:25. Septembris 2017 - 18:33
(Link)
Nezinu tādu, atskaitot to, cik cibā šis vārds manīts pieminēts.