making sense - The uses and abuses of neuralink [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

The uses and abuses of neuralink [6. Maijs 2017|11:57]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:6. Maijs 2017 - 21:17
(Link)
Thanks, skaidrs. Tiesa gan, stipri šaubos, ka tas ir patiess apgalvojums.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:6. Maijs 2017 - 21:38
(Link)
Pēc loģikas tā tam arī būtu jābūt, jo iejūtoties, teiksim, džihādista ādā, tu saprastu to pašu ko džihādists - ka džihāds ir labs un vajadzīgs.
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:6. Maijs 2017 - 22:09
(Link)
Man šķiet, ka tā nevajadzētu būt. Tā tehnika jau neaizvieto vienu smadzenu saturu ar citu, tā tikai kaut kādā mērā varbūt varētu ļaut padarīt "apskatāmu" šo citu saturu, kā pilna spektra filmu (experience recording).

Es Tevis pieminētajā gadījumā drīzāk sagaidītu vai nu nepatiku un novēršanos (ja ieraksts ir "sekls"), vai dziļu nepatiku un kognitīvo disonansi pārāk lielo atšķirību dēļ (ja tas ir "dziļš" un immediately pieejams apzinātā līmenī), nevis to, ka pie šādas informācijas pieejamības mēs kļūtu par džihādistiem.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:6. Maijs 2017 - 23:17
(Link)
Bet mēs jau it kā apskatām potenciālo situāciju, kur divas vai vairākas apziņas tiek savienotas tā, ka neviena no tām nav hierarhijā augstāk par kādu citu. Vai varbūt tomēr tici tam, ka pastāv absolūta patiesība un cilvēki vienkārši atrodas dažādā attālumā no tās izpratnes, līdz ar to izprotošakās apziņas ņems virsroku un radīsies dabiska hierarhija starp gudrākajām un ne tik gudrajām? Te būtu interesanti ar veco labo Bēthovens vs Bībers vs relatīvisms problēmu.;)
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:6. Maijs 2017 - 23:24
(Link)
Neredzu šeit sakaru ar relatīvismu vai hierarhiju; visu manis teikto var pagriezt par 180 grādiem un attiecināt uz džihādistu, kuram tiek šādā veidā prezentēts klasiska Rietumu liberāļa vai, piem., ateistiska tehnokrāta-hiperkapitālista smadzeņu saturs.

Runa ir par to, ka šī tehnoloģija (pieņemu, ka [info]gedymin runā par to pašu, par ko es), visticamāk, neļauj veidot prātu konglomerātus vai spieta saprātus (pārāk maza "šinas" platuma un ierobežota plasticitātes izmaiņu ātruma dēļ), līdz ar to tur nav runas par divu smadzeņu saturu homogēnu savienošanu. Par to, kā izskatītos situācija, kur šāds manvers ir kļuvis iespējams, es pagaidām īsti neapņemos spriest, jo vienīgie dati, uz ko varu atsaukties, ir fikcionāli tādu tehnoloģiju attēlojumi.