making sense - [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

[2. Jan 2017|17:30]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
[User Picture]
From:[info]extranjero
Date:2. Janvāris 2017 - 20:24
(Link)
Man gan šķiet, ka auto vadību drīz vien (nu labi, varbūt 10-20 gadu laikā) pārņemts datori. Ja pašbraucošie auto būs drošāki par cilvēku vadītajiem, tad neredzu nekādu vajadzību vēl pēc šofera kabīnē “juridisku iemeslu dēļ”.

Nākošā lieta ir pakotāji un ogu lasītāji. Līdz šim iemācīt datori vēl neprata maigi paņemt un ielikt zemenes vai olas kastītē, bet šķiet, ka tas jau sasniedz pilnību. Kādam jau būs jānovēro process, bet noteikti samazināsies vajadzība pēc lētajiem strādniekiem.

Piemēram, daudzos veikalos jau automātiskās kases ir samazinājušas pārdevēju skaitu uz pusi. Viens pārdevējs, kas uzrauga veselu rindu ir pietiekami.

Un tā ziņa, ka pat ķīnieši ieviesīs robotus savās ražotnēs norāda, ka par spīti Trampa retorikai šie darbi ne tikai neatgriezīsies no Ķīnas, bet tie izzudīs arī Ķīnā.

Medicīna ir cits jautājums, tā ir ļoti sarežģīta sfēra, kur datormodeļi nestrādā tik labi. Bija pētījums ar datorskenējumiem, kur speciālists tikai paskatoties var pateikt precīzāk nekā datorprogrammas, bet interesantākais, ka speciālists nevar skaidri pateikt, kā viņš to zina.

Farmācijā, piemēram, ievieš robotus, kas atrod noliktavā un izsniedz zāles, lai farmaceitam nav jāskraida apkārt. Bet nav datorprogrammas, kas spēj labi izvērtēt, vai izsniedzamās zāles ir piemērotas pacientam, izņemot pašus triviālākos gadījumus.

Komunikācijas loma noteikti vēl ilgi paliks tikai cilvēku prerogatīva, bet tas nenozīmē, ka nav jādomā, ko darīt ar tiem, kas zaudēs savu darbu, bet būs pārāk veci, lai apgūtu jaunu profesiju. Būs jādomā par universālo kredītu tāpat kā par tiesībām uz medicīnu u.c.
[User Picture]
From:[info]gedymin
Date:2. Janvāris 2017 - 21:59
(Link)
Pēc breksita ogu lasītāju robotus UK tiešām vajadzēs.