making sense - [ieraksti | vēsture | ko es lasu | par mani]
gedymin

[   par mani   ]
[   arhīvs   ]

[25. Jun 2016|13:16]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
saiteatstāt nospiedumu

Comments:
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:25. Jūnijs 2016 - 17:06
(Link)
Ņemot vērā, ka mūsdienu akadēmija ir ļoti politizēta un pilnībā viena politiskā biasa apskauta, tāda tendence ir tikai loģiska. Tai nav sakara ar ''veselo saprātu'', bet kā reiz politisko noslieci izglītoto vidū. Vēl jo vairāk, tas tiešām liecina, ka mūsdienu izglītības iestādes nav TIKAI izglītošanai.
[User Picture]
From:[info]mindbound
Date:26. Jūnijs 2016 - 10:40
(Link)
Es gan pārsvarā esmmu redzējis šo tendenci veidojamies no ļoti konkrētiem, pragmatiskiem apsvērumiem par ES grantiem, ciešu sadarbību ar ES bāzētām pētniecības programmām, samazinātu vietējo politiķu spēju lemt par pētniecības virzienu atļaušanu un aizliegšanu u.c. un šo labumu zaudēšanu līdz ar izstāšanos, nevis no abstraktas politiskās pārliecības.

Neviens, protams, neapgalvo, ka būt akadēmiķim nozīmē (vai būtu jānozīmē) būšanu apolitiskam, tikai to, ka akadēmiķu un zinātnieku (un ne tikai) vēlmei palikt ES sastāvā ir papilnam praktisku, object-level argumentu.
[User Picture]
From:[info]gnidrologs
Date:26. Jūnijs 2016 - 10:52
(Link)
Šauras kliķes intereses < vispārīgais labums. Ja vēl akadēmija tik tiešām būtu ''za fsjo horošeje'', tad es neko neteiktu, bet tā kā tā ir intelektuāli negodīga un konkrēta, man personīgi naidīga politiska biasa varā, i couldn't care less kas jums tur izdevīgi un patīkami.