Madara ([info]foxy_lady) rakstīja,
@ 2010-04-13 23:18:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
SKOTIJAS pār[ap]domas -13-
Iesākumā par vecu ziņu - lielum lielais paldies visiem par apsveikumiem jubilejā. Pagāja ilgs laiks, kamēr visus atradu un izlasīju. Vismaz šādās reizēs emailā var redzēt, kādos saitos agrāk esi piereģistrējies

Beidzot piespiedu sevi mācīties, bet pareizi jau ir teikts - studenti pat pēdējo brīdi atstāj uz pēdējo brīdi. Bet tomēr man izdevās pat vairāk izmācīties nekā paredzēts. Eksāmens (managerial economics) sastāvēja no 6 jautājumiem, no kuriem jāatbild 2 stundu laikā uz 3. Pavisam kopā apguvām 7 tēmas, tas nozīmē, ka mācoties tikai 3 tēmas varēja iekrist, es mācījos sākumā 4, bet beigās sapratu, ka eju cauri visiem materiāliem. Lasot visus jautājumus es pavadīju vairāk kā paredzētās 5min, jo nespēju izlemt, uz kuriem jautājumiem atbildēt, tā kā visus zināju. Sāku ar zīmuli pierakstīt vārdus, kuri ir kā daļa no atbildes un beigās izvēlējos tos trīs jautājumus, kuros sanāca vairāk vārdu.
Šodien man bija runājamā diena, tas nozīmēja, ka angliski runāt pratu labi, rakstīšana arī gāja kā pa diedziņu. Izlasu jautājumu, apskatos sarakstītās piezīmes un aidā. 40 minūtes katram jautājumam un tik drukā, drukā vien. Atbildes par Asymmetric information un Principal-Agent problem sarakstīju vienā bukletā (1 buklets = 6 lpp., kurām var rakstīt abās pusēs), bet ar collusive behavior (sākumā gribēju rakstīt franchising advantages, bet pārdomāju) beigās sanāca pierakstīt visu otro bukletu. Mana labā roka ir pusmirusi, pirksti visu laiku tirpst un līdz mājām vispār knapi tiku, likās, ka sākumā nokritīs pirksti, tad rokas daļa līdz elkonim, tad pārpalikušais līdz plecam.

Tā kā mani stulbie kaimiņi atrod īstos mirkļus, kad es guļu, lai ietu dušā, tad vakar pie durvīm vannas istabai pieliku zīmīti: "Tomorrow I have an exam so I need a good sleep (at least some). If today after 11pm and tomorrow before 9am you are going to use shower bear in mind if I am going to wake up because of that I'll switch off shower button without hesitation. If you don't respect others why should I!"
Skots laikam angliski neprot lasīt. Viņam gan paveicās, ka es biju jau pamodusies. Tas jau nekas, ka viņš tāpat visu dienu sēž savā istabā un spēlē šaudīšanās spēlītes, viņam dušā jāiet (or jātaisa ēst) tieši tad, kad citi guļ. Arī šoreiz jau 7am viņš bija vannas istabā un pagāja 30 minūtes, kamēr viņš klusiņām centās no sienas noraut no lipekļu paklāju, kuru viņš lieto, jo reiz saplēsa dušu, kad vannā paslīdēja un nokrita. Tad viņš tecinot izlietnē ūdeni saziepējās tā aizvadot vēl kādas 15 minūtes, tad beidzot ieslēdza dušu un noskalojās tik zibenīgā ātrumā, ka es pat gribēdama nebūtu paspējusi aiziet līdz dušas izslēgšanas slēdzim tepat koridorā. Noskalojies, viņš aši jo aši noslaucījās, saģērbās, skaļi pačurāja un brīnumainā pārmaiņas kārtā pat atcerējās nolaist ūdeni (ne kā parasti - tiesa poda brilli tāpat atstāja augšā - pff, neaudzinātie vīrieši), tad klusi atvēra vannas istabas durvis un ašā skrējienā pazuda savā istabā aizslēdzot tās durvis. Es vairāk biju pārsmējusies par viņa izturēšanos nekā faktu, ka nespēju vairs iemigt. Un, jā, es dzirdu PILNĪGI visu, kas notiek vannas istabā, un vispār visā mājā, kurai ir 3 stāvi, bet es no trešā dzirdu pirmajā tekam ūdeni izlietnē.

Ak, jā, diena iesākās neiedomājami kolosāli. Parasti pastnieks ātrāk par 12am nenāk, bet šodien klauvējiens pie durvīm skanēja jau 8am. Tā kā Skots jau bija augšā, viņš aizgāja pie durvīm, bet tā kā es dzirdēju, ka tas ir pastnieks, es aši vien saģērbos un devos lejā. Un, ak dieniņās, TĀDA paciņu kaudze mani sagaidīja, ka knapi ar vienu reizi visu uznesu augšā savā istabā. Man patīk dienas, kad pienāk pasts.

Nosvēru visas atnākušās grāmatas. 9kg, kuri jāved uz mājām. Nē, es jau nu nemazām neesmu ķerta uz grāmatām. Pēc skaita kopā 26 Un es gribēju pilnu čemodānu ar saldumiem vest mājās Tagad tik jācer, ka lidostā muitnieki nedomās, ka vedu ko dīvainu, man tā kā negribētos viņiem skaidrot to, cik amazone ir atkarību izrausoša ar savu suggestion sistēmu.

Tas, ka cilvēki šeit ik pa laikam prieka pēc ejot pa ielu svilpo, ir normāla parādība, bet pirmoreiz es dzirdēju, ka kāds iet un svilpo Lady Gagas "Telephone". Smieklīgi, bet tas nav viss. Pēc kāda laika parādījās vēl viens cilvēks, kuram laikam "pielipa" un tad pa ceļu gāja divi tādi svilpotāji.

Nākot mājās Skotijas dzelzceļš mani arī pārsteidza. Šodien vispār ir super diena, ka es jums saku. Nepietika ar to, ka beidzot var iet bez kurtkas, tikai maiciņā un jaciņā (tas nenozīmē, ka lejas daļa ir plika), bet nu arī pēc labi uzrakstīta eksāmena pēkšņi izdzirdu bānīša svilpienus, pēc brīža redzu garām lielajam Tesco aizslīd dūmu mutuļi un tur jau manam skatam pavīd veco laiku lokomotīvīte ar 13 vagoniņiem. Dūmi sitās gaisā, ik pa laikam tas uzdeva skaļu pīkšķi. Sajutos kā vecajos laikos, bet tik piemīlīgi. Visi vagoni bija pilni un cilvēki liecās pa logu ārā, lai mātu visām ieinteresētajām acīm, starp kurām bija arī manējās. Atnākot mājās apsēdos savā gultā un skatījos laukā pa logu, un domāju par lokomotīvi un tad pēkšņi garām aizbrauca vēl viena, šoreiz tikai ar 1 vagoniņu. Es arī gribētu ar tādu pavizināties!

Manu istabu piepilda pūpolu smarža, pat negribas vērt logu vaļā, lai ielaistu svaigu gaisu, negribas ne grama šīs smaržas pazaudēt. Edgars man uz dzimšanas dienu atsūtīja TIK piemīlīgi kolosālu dāvanu, ka nezināju, kur likties. Es pat neatceros, kad pēdējoreiz ēdu Geishas končas, pat biju piemirsusi, cik tās gardas un atkarību izrausošas. Lai nu ko mana pustirpusī roka nespēja izdarīt, tomēr sniegties kārtējai končai un ielikt to mutē gan viņai pietika spēka

Zinu, ka jāraksta studiju darbs, vēl veseli 2000 vārdi, bet visas E-business un E-commerce grāmatas ir apraktas zem dāvanu daļām un nudien nemaz negribējās neko darīt, tikai priecāties un baudīt, baudīt un priecāties. Žēl tikai, ka rīt es sevi lādēšu, jo 5dien jau darbs jānodod un man ir tikai 21 vārds uzrakstīts un tas pats ir saskaitot titullapā uzrakstīto, ko pie kopējā skaita nepieskaita

Gribēju vēl ko smieklīgu pastāstīt, bet to atstāšu nākošajai reizei, jo jau tā cilvēkiem ir slinkums šos garos rakstus lasīt, kur nu vēl komentēt. Ak, jūs sliņķi!
Man vienkārši patīk parunāties! Līdz nākošajam ierakstam!
Lai jums krāsains pavasaris!


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?