: who's that girl? - : elektrība

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
> the cut
> fashion telegraph
> more life

Janvāris 16., 2022


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
17:26 - : elektrība

(55 with milk | cup of coffee?)

Comments:


[User Picture]
From:[info]unknown_entity
Date:18. Janvāris 2022 - 09:42
(Link)
Nē, tīri no fizikas viedokļa šī matemātika nedarbojas, jo te darbojas pieņēmums, ka ārējā temperatūra variē proporcionālie iekšējai temperatūrai.

Ķermeņa siltumatdeve ir tieši atkarīga no temperatūru starpības (dT). Ja tev māja ir 18 'C, bet ārpasaule ir -20, dT ir 38 'C. Ja pacel māju uz 21, dT paceļas līdz 41. Katrs ekstra dT grāds nozīmē to, ka māja labāk dziest. Krietni labāk. Lai paceltu iekšas temperatūru, tev vajag kompensēt šo ekstra atdzišanu pa virsu tai enerģijai, ko patērē sildot pašu ķermeni. Tā kā tavā aprēķinā tev vajadzētu lietot nevis lineāru (vienkāršu reizinātāju x20 naudas par grādu), bet drīzāk logaritmisku energopatēriņa pieaugumu par katru ekstra grādu.

Reku vienkāršots kalkulātōrs ar BTU tabulām, ja gribi sarēķināt:
https://www.engineeringtoolbox.com/heat-loss-transmission-d_748.html
[User Picture]
From:[info]217
Date:18. Janvāris 2022 - 09:56
(Link)
oh, rekā, es īstenībā par šo neiedomājos, ka lv ir daudz aukstāk taču, un ka apkurei būs jāstrādā daudz stiprāk, lai no mīnusiem sasniegtu 21, nekā uk kur ārā varbūt ir tikai pie nulles, un jāsasniedz 17.5.
taisnība, paldies par atgādinājumu :)!

bāc, bet tad ir drausmīgi, ja patiešām 480€ ir jāmaksā katru mēnesi, vai vairāk, kad iestājas mīnusi, un ja tā vnk ir apkure, kas tik briesmīgi norij :(
[User Picture]
From:[info]f
Date:18. Janvāris 2022 - 15:15
(Link)
tāpēc latvijā ir ļoti būtiski labi nosiltināt māju. vīramātei tā nosiltināja māju, ka ar 1 tonnu granulu var visu ziemu kurināt (tas ir supermaz; un nesēž ledusskapī, kārtīgs 21 grāds). lūk, ko nozīmē, ka viens no dēliem kārtīgs celtnieks un zina, ko dara. #skauž

a es te ar blīvgumijām skraidu, meistari māju sacēluši.

> Go to Top
Sviesta Ciba