: who's that girl? - : donoru dienas

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
> the cut
> fashion telegraph
> more life

Novembris 26., 2021


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
12:56 - : donoru dienas

(20 with milk | cup of coffee?)

Comments:


From:[info]polija
Date:26. Novembris 2021 - 16:36
(Link)
esmu daudz nodevusi. Ir tā, ka, pirmkārt, tas viss ir jāsaskaņo ar darba devēju PIRMS nodošanas - jo īpaši, ja taisies izmatot to slābanuma brīdi un to dienu ņemt brīvu. Es ne''nēmu. Un tad tā izziņa par papildus dienu - to gan sniedzu un viņi lika pie apamaksātā atvaļinājuma. To izziņu viņiem vajag, jo sanāk, ka šo dienu valsts apamaksā darba devējam. Tā otra - brīvdiena, kad donorē, gan laikam uz paša darba devēja rēķina sanāk (ja nejaucu).
Respektīvi nevienam nezinot sataisīties un nodot un tad paģērēt uz 2ām brīvām dienām, draudot ar VDI, īsti nebūs pareizi.
Tu vai tad neesi nekad nodevusi? Ja neesi, tad jā - nevajag baigi sacerēties, jo kā jau rakstīja - var ņeņemt dēļ slimošanām, dēl ārsnieciskām/kosmētiskām manipulācijām (tetovējumi, pīrsingi, sprices, zobu labošana), asinsspiediens, vēnas, Hb līmenis..
Es personīgi vairs nenododu, jo man Feritīns turās zems, attiecīgi, ja es nododu, tad pēc tam vajag reāli pāris mēnešus dzert dzelzs tabletes, lai atkal uzkačātu kādu dzelzs rezervi. Kad bija laiks, bieži nodevu asisns plazmu. Patstāvīgie donori to var/varēja. tur vismaz netiek ņemti eritrocīti, to var biežāk un tā nenogāž Hb līmeni.
[User Picture]
From:[info]kisswithafist
Date:26. Novembris 2021 - 17:31
(Link)
jā, mani atmeta atpakaļ sūdīgo vēnu dēļ. Es jau it kā zināju, ka tā varētu būt, jo analīžu ņēmējiem vienmēr ir problēmas, bet cerēju, ka donoru centrā viņi pieraduši. Taču nekā.
From:[info]polija
Date:27. Novembris 2021 - 05:20
(Link)
nu tur ir tā, ka analīzēm pietiek, ja tur atrod kaut kadu kaut cik sakarģu vēnu, kur iedurt, jo adata tieva, der arī mazāka vēna, tecian īsu brīdi.
Donorcentrā dur kudiš resnāku adatu, attiecīgi vajag lielāku vēnu, plus donorcentrā vajag, nevis 10 sekundes, lai kaut kas atek, bet ar pietiekamu atrumu (lai nesāktos sarecēšanas procesi tām asinīm pirms sāk tecēt laukā :D) tās ~5min vai cik tur vajag, lai iztecētu tas daudzums..
Attiecīgi viņiem vajag lielākas, resnākas, vieglāk "ieduramas" vēnas, nekā priekš tiem 15ml analīžu..
citādi var sanāk, ka kaut kas iztek, tad vairs netek, tad jādomā, kā āpārdur vai tml.. Čakars, liels risks, ka asinis būs izmetamas. :/
[User Picture]
From:[info]f
Date:2. Decembris 2021 - 11:38
(Link)
ka tevi jupis!

*iet studēt pēdējās asinsanalīzes un gatavojas hematōgena iepirkšanai*


> Go to Top
Sviesta Ciba