|
Augusts 15., 2021
09:25 - : kabači
šovasar marinēju kabačus saldā lečo marinādē.
tagad man ir sešas burciņas, skaiti - uz nedēļu pietiks, vai divām, ja taupīgi.
pagājšgad atklāju šo marinādi, diemžēl kabaču sezona bija jau cauri.
šogad, kā par spīti, kabači slikti aug. nēn, var jau uz tirgus nopirkt, bet foršāk tomēr bija, kad tos kabačus pakaļ meta un mājās pilna palodze mūždien stāvēja.
|
Comments:
| From: | f |
Date: | 15. Augusts 2021 - 09:46 |
---|
| | | (Link) |
|
1) ņem 2 kg kabačus, sagriez vēlamos gabalos, uzber virsū 2 glāzes (vai mazāk, es bēru mazāk, lai nav baigi salds) cukura un 2 ēd. k. sāls, gaidi lai atsulojas.
2) to atsulojušos sulu gāz katlā (kabači paliek bļodā, kad atsulojas vēl, gāz vēl katlā), pielej 2 glāzes eļļu, uzkarsē, met iekšā 5 strēmelēs sagrieztas sīpolgalvas, cep 5 minūtes.
3) piemaisi 2 ēd.k. tomātu pastas
4) tad piemet klāt 4 vai 5 vai mazāk, kā vēlies, kabačiem līdzīgos gabalos sagrieztas paprikas, cep 5 minūtes.
5) un tad piemet tos kabačus, cep 5 - 8 minūtes (jāskatās, lai paprika pamīksta jau ir un kabači arī; līdz galam viņi pēc tam sagatavojas burkās)
6) tad noslēdz uguni nost un pielej klāt pusglāzi etiķa.
7) liec burkās!
man sanāca 6 dažāda izmēra burciņas, dažas 500 ml, dažas tās, kas lielākas.
| From: | f |
Date: | 17. Augusts 2021 - 08:27 |
---|
| | | (Link) |
|
upd. cukuru droši var mazāk :) |
|
|
Sviesta Ciba |