: who's that girl? -

> Jaunākais
> Arhivētais
> Draugi
> Par sevi

Links
> the cut
> fashion telegraph
> more life

Jūlijs 14., 2015


Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
17:58
man ir savestas biešu lapas, baziliks un ķiploks ar visu zaļo kātu.
un tagad problēma - ko lai ar to visu iesāk?

I baziliku vakar pievienoju maltās gaļas mērcei ar tomātiem, ļoti ņom ņom ņom bija. bet ko lai dara ar pārējām?
II to zaļo kātu ķiplokam griež nost un āmen, vai arī tur ir kāda gurmāna noslēpums?
III par biešu lapām vispār tumša bilde. kaut kādos salātos, tjipa. bet kā?

(11 with milk | cup of coffee?)

Comments:


[User Picture]
From:[info]balerina
Date:14. Jūlijs 2015 - 18:29
(Link)
Es uz tām biešu lapām (ja viņas ir mazas) liktu virsū feta sieru ar pašām bietēm, gurķiem, ķiršu tomātiem un pa virsu olīveļļu, būtu jābūt ļoti ok
[User Picture]
From:[info]f
Date:14. Jūlijs 2015 - 18:34
(Link)
izklausās labi, un brīnumainā kārtā, ledusskapī ir feta siers!
[User Picture]
From:[info]zan
Date:14. Jūlijs 2015 - 18:32
(Link)
No bazilika var taisīt pesto!
[User Picture]
From:[info]f
Date:14. Jūlijs 2015 - 18:39
(Link)
izskatās, ka nav arī sarežģīti.
a pati esi mēģinājusi?
[User Picture]
From:[info]zan
Date:14. Jūlijs 2015 - 18:51
(Link)
Neesmu, bet drīz. Esmu tieši tādā pašā situācijā - būtgāns nopirka lielo podu ar baziliku saviem eksperimentiem, noplūca vienu zariņu un es tagad nevaru iztaisīties. Moš rītā, tad ziņošu.
[User Picture]
From:[info]f
Date:14. Jūlijs 2015 - 18:56
(Link)
nu vot, šitam man visas sastāvdaļas mājās nemētājas, tā ka pagaidām tikai izmantoju pie tomātiem :)
[User Picture]
From:[info]str
Date:14. Jūlijs 2015 - 19:41
(Link)
iesākumam var sablenderēt baziliku ar eļļu, to var kaut saldētavā salikt
( ja tur tiešām daudz), un pārējās sastāvdaļas pēc tam piejaukt
[User Picture]
From:[info]neraate
Date:14. Jūlijs 2015 - 18:37
(Link)
tos ķiploku lakstus var marinēt, ir garšīgi, bet ļoti stiprs. manam tēvam garšo kā zacene. var svaigus blenderēt klāt kaut kam, tjip ķiploku mērcīte. pieļauju, ka tos pasus marinētos arī

receptes gan nav

baziliku var daļu sasaldēt un likt svaigu pie mērcēm, var žāvēt, var likt eļļas pudelē un tad to tumsā - tjip eļļa ar bazilika garšu. vēl ļoti garšīgs ir baziliks uz vistas gaļas marināde vai tml. bet arī uz krāsnī ceptiem dārzeņiem ļoti ok
[User Picture]
From:[info]f
Date:14. Jūlijs 2015 - 18:58
(Link)
lūk, laikam marinādei tad arī izmantošu, izklausās visreālākais variants :))
[User Picture]
From:[info]rasbainieks
Date:14. Jūlijs 2015 - 19:05
(Link)
fpesto viņus, tos bazilikus
[User Picture]
From:[info]fleur
Date:14. Jūlijs 2015 - 19:18
(Link)
Man biešu lapas patīk salātos, kopā ar gurķiem, tomātiem, salātu lapām un balzamiko utt.
Bet mana mamma vārija biešu lapu zupu, gan auksto, gan karsto.

> Go to Top
Sviesta Ciba