|
Jūlijs 14., 2015
17:58 man ir savestas biešu lapas, baziliks un ķiploks ar visu zaļo kātu. un tagad problēma - ko lai ar to visu iesāk?
I baziliku vakar pievienoju maltās gaļas mērcei ar tomātiem, ļoti ņom ņom ņom bija. bet ko lai dara ar pārējām? II to zaļo kātu ķiplokam griež nost un āmen, vai arī tur ir kāda gurmāna noslēpums? III par biešu lapām vispār tumša bilde. kaut kādos salātos, tjipa. bet kā?
|
Comments:
Es uz tām biešu lapām (ja viņas ir mazas) liktu virsū feta sieru ar pašām bietēm, gurķiem, ķiršu tomātiem un pa virsu olīveļļu, būtu jābūt ļoti ok
| From: | f |
Date: | 14. Jūlijs 2015 - 18:34 |
---|
| | | (Link) |
|
izklausās labi, un brīnumainā kārtā, ledusskapī ir feta siers!
| From: | zan |
Date: | 14. Jūlijs 2015 - 18:32 |
---|
| | | (Link) |
|
No bazilika var taisīt pesto!
| From: | f |
Date: | 14. Jūlijs 2015 - 18:39 |
---|
| | | (Link) |
|
izskatās, ka nav arī sarežģīti. a pati esi mēģinājusi?
| From: | zan |
Date: | 14. Jūlijs 2015 - 18:51 |
---|
| | | (Link) |
|
Neesmu, bet drīz. Esmu tieši tādā pašā situācijā - būtgāns nopirka lielo podu ar baziliku saviem eksperimentiem, noplūca vienu zariņu un es tagad nevaru iztaisīties. Moš rītā, tad ziņošu.
| From: | f |
Date: | 14. Jūlijs 2015 - 18:56 |
---|
| | | (Link) |
|
nu vot, šitam man visas sastāvdaļas mājās nemētājas, tā ka pagaidām tikai izmantoju pie tomātiem :)
| From: | str |
Date: | 14. Jūlijs 2015 - 19:41 |
---|
| | | (Link) |
|
iesākumam var sablenderēt baziliku ar eļļu, to var kaut saldētavā salikt ( ja tur tiešām daudz), un pārējās sastāvdaļas pēc tam piejaukt
tos ķiploku lakstus var marinēt, ir garšīgi, bet ļoti stiprs. manam tēvam garšo kā zacene. var svaigus blenderēt klāt kaut kam, tjip ķiploku mērcīte. pieļauju, ka tos pasus marinētos arī
receptes gan nav
baziliku var daļu sasaldēt un likt svaigu pie mērcēm, var žāvēt, var likt eļļas pudelē un tad to tumsā - tjip eļļa ar bazilika garšu. vēl ļoti garšīgs ir baziliks uz vistas gaļas marināde vai tml. bet arī uz krāsnī ceptiem dārzeņiem ļoti ok
| From: | f |
Date: | 14. Jūlijs 2015 - 18:58 |
---|
| | | (Link) |
|
lūk, laikam marinādei tad arī izmantošu, izklausās visreālākais variants :))
fpesto viņus, tos bazilikus
| From: | fleur |
Date: | 14. Jūlijs 2015 - 19:18 |
---|
| | | (Link) |
|
Man biešu lapas patīk salātos, kopā ar gurķiem, tomātiem, salātu lapām un balzamiko utt. Bet mana mamma vārija biešu lapu zupu, gan auksto, gan karsto. |
|
|
Sviesta Ciba |