ezic ([info]ezic) rakstīja,
@ 2004-03-20 19:49:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
shitais buus ljoti gari ;))))
ceturtdien 11.03.Layi ar lielajaam celja somaam nogaadaaja muus ar Kristu autoostaa un mees devaamies uz Oaxacu. peec 7stundu brauciena uzreiz panjeemaam viesniicu. nu taa bija briesmiigaakaa no visa celjojuma. naacaas guleet gultaa un dziedaat "la kukaracha", jo kukarachas raapoja pa visurieni. gaajaam peetiit pilseetu un iemalkot kaadu "palomu". es kaa idiote nepanjeemu liidzi fotoaparaatu, par ko veel tagad kozhu pirkstos, jo pilseetas centraa viens pie otra satinushies striipainaas segaas viss laukums bija ar bomzhiem, kas kaa kuuninjas guleeja rindaas. diemzheel citur vairs shaadu skatu neredzeeju. 12.03 no autoostas ar taadu "normaalu" vieteejo autobusu braucaam uz Mitlu. autobusos ir shoferi un "iekshaa raaveeji/sauceeji" diezgan jautra padariishana. Mitlaa uzreiz kaapaam vieteejo businjaa un braucaam uz Hierve el Agua. kaut kas fantastisks. jau brauciens pats par sevi. seedeejaam piekabee, baudiijaam skaistumu un rijaam putekljus. pa celjam pilns ar noskrandushiem cilveekiem, eezeliishiem un buudinjaam. bet daba!!! kalni un aizas. a pats Hierve el Agua ir kaut kas vaardos neizsakaams. kad seedeeju augshaa klints malaa mana dveesele dziedaaja. veejsh ar veel neizsuseejusho uudeni skaneeja kopeejaa valodaa. virs galvas planeeja divi eerglji un man tai briidii kaut uz mirkli sagribeejaas buut vienam no vinjiem. viss kas ar mani noticis liidz shim likaas taadfs sikums. gribeejaas palikt un sapluust ar dabu. protams, riskeeju un lozhnjaaju pa biistamaam vietaam. gandriiz nozhaavos, bet tas jau man piederaas ;)) devaamies atpakalj uz Mitlu veerot piramiidas. Mitla vispaar saucaas - mirusho vieta. tur kaadreiz runaaja nevis kaa Mexico nahuatl, bet zapotecos valodaa. skaistas piramiidas. atshkjiriigas no ieprieksh redzeetajaam. dazhi raksti atgaadina latvju rakstus.
no Oaxacas devaamies uz Chiapas. sheit ir taadi dzunglji!!! esmu iemiileejusies. shii vieta mani panjeema. visas Chiapas ir daudz lielaakas kaa Latvija. iedomaajieties cik daudz skaistuma!!! apstaajaamies San Cristobal. shausmiigi skaista pilseeta, bet mums vajadzeeja mezhoniigumu, tamdeelj devaamies uz Palenque. sheit mums ir ljoti skaista viesmiicas istabinja. nespeejam vien nopriecaaties. no riita muus businjsh aizvizinaaja uz Palenque piramiidaam. shiis bija maiju piramiidas. visskaistaakaas ko liidz shim redzeejaam. izstaigaajaam dzunglos iekshaa piramiidaas un pa laukumu. sauljojaamies uz piramiidaam. aizverot acis un klausoties sienaazhu sisinaashanaa likaas ka esmu maajaam pie mammas. maiji vispaar ir interesanta paskata indiaanji. kaa Layi tikko teica, vinjiem taadi liekti deguni ir taapeec, ka beetniibaa vinjiem pie sejas seeja deeljus, lai pieres buutu atpakalj. taada savdabiiga skaistuma izpratne.
uudenskritums Misol-Ha bija mazinjsh, bet skaists. es pat no ieraudziitaa noshvilpos(man liidz shim likaas ka shvilpt nemaaku;)). lienot zem uudenskrituma varat 3x mineet, kursh nozhaavaas pa glumajiem akmenjiem ;)) iekshaa alaa neliidaam. sava galva tomeer daarga, lai kaa muus meegjinaaja pierunaat.
Cascadas de Agua Azul mums saakaas veel lielaaki piedziivojumi, tikai shoreiz saistiibaa ar cilveekiem. kaut ko taadu nebijaam gaidiijushas. milziigaa uudenskrituma fonaa fotograafeejaamies. , cilveeki naaca klaat un ar mums gribeeja fotograafeeties. galu galaa mums apnika. tad, kad kaapaam uudenii iekshaa un viena otru fotograafeejaam muss paareejie fotograafeeja. visi nostaajaas rindaa un zibspuldzes vien zibeeja. kad ignoreejaam. fotograafeeja pat no aizmugures. vienaa briidii gan noveerojaam skaistu skatu. uudenii fotograafeejaas maate ar beerninju, kuru ziidiija no kruuts un meitene kaadaa no peedeejiem gruutnieciibas meeneshiem. paarsmeejaamies par to kaadaas pozaas uzmaniigi, lai nenosistos gaajaam uz uudenskrituma vidu un kaadaas varoniigaas pozaas tad fotograafeejamies.
nu vot taalaak devaamies uz Kankuunu...


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?