3koma14vs007 ([info]3koma14vs007) rakstīja,
Demokrātiskās (nevis nomināli, bet faktiski) sabiedrībās un valstīs par nerakstītu normu ir (bija?) pieņemts, ka valstu politiķi, amatpersonas, arī privātuzņēmumu amatpersonas gadījumos, kad par viņiem parādījusies publiska informācija, ka tie, iespējams, rīkojušies pretlikumīgi vai pat tikai neētiski - atkāpties no ieņemamajiem amatiem līdz viņi tiek vai nu pilnībā reabilitēti vai arī viņu vaina pierādīta.

Demokrātiskās tikai nomināli, bet pēc būtības posttotalitārās valstīs kā Latvija jebkādas aizdomas par politiķu un amatpersonu nelikumīgām darbībām viņiem ir "kā pīlei ūdens" - viņi krampjaini turas (ar sabiedrības klusējošu akceptu) savos amatos un deklarē, ka tos atstās tikai un vienīgi pēc notiesājoša tiesas sprieduma.

Pfizer un citu farmācijas megakompāniju iespējamais kaitējums miljardiem planētas iedzīvotāju veselībai un pat dzīvībai ir tik milzīgs, ka to augstāko amatpersonu atbildības līmenis pret visu cilvēci ir daudz augstāks par to, kas tiek prasīts no politiķiem.

Tāpēc es brīnos par Tevi, dzīvojošu un strādājošu UK, ka uzstājies kā netiešs advokāts Bigfarmai. Vai tiešām arī Tev piemīt šis posttotalitārais domāšanas veids un morāle?


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?