(Ap)jucis. Exiled from reality. ([info]exiled) rakstīja,
@ 2010-11-23 11:15:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
citādais, neparastais latviešu acīs..
pārbraucot mājās no ceļojuma, skatījos draugiem "ieteikt" sadaļu, kur bija īssaite uz video materiālu, kurā citādais Rūdolfs Miķelsons ieguva Zelta Talantu 2010. ZZ Stipendiju. video laikā cilvēku sašutumu izraisījis Rūdolfa izvairīšanās no meiteņu bučām saņemot ziedus uz skatuves.

Gejs
Daunis
Būt pretekļiem ir modē
Mīkstais
Rižais sūdabrālis
Salaga
Pediņš
Pideri nemirst
Zilais nazis
Ginger gay
Lohs
Nu īsts faggots
Gaita un runa vien jau liecina par to, ka viss nav kārtībā

te būs video - http://www.youtube.com/watch?v=hC5Oo7BXt9Y
un to sarakstu varētu turpināt vēl, vēl un vēl...


Lasot tāda tipa komentārus, nākas secināt, ka šī brīža skolas paaudze ir ļoti negatīvi noskaņota pret visu savādo/neparasto. Žēl iedomāties jaunus puišus, kas jūt sevi kā atšķirīgu, taču pārējā klase, skola to nepieņem un tamdēļ tiek pazemoti. Es pat uzskatu, ka Rūdolfs nav homoseksuāls (un pat ja būtu, kāda starpība), vienkārši viņš ir tāds kā "mazais meža dīvainītis", kas dzīvo savā pasaulītē. Esot iznākusi filma par viņu, būs jāaiziet jānoskatās un tad arī varēs saprast kāpēc viņš ir tāds un ne savādāks. Žēl novērot tādu cilvēku attieksmi. Tas vēlreiz parāda kādā valstī mēs dzīvojam, ar kādiem cilvēkiem ir jāsaskaras.

Vakar diskusijā viens draugs (kurš nezina par to kāds es esmu) diskusijas laikā par homoseksuāliem cilvēkiem atbildot uz manu provokatīvo jautājumu par to, kas notiktu, ja viņam kāds no bērniem būtu homoseksuāli orientēts - vai viņš no viņa/viņas atteiktos. viņš atbildēja ar skaidru "JĀ". protams, viņam vēl nav bērnu, viņš ir tikai knapi uzsācis augstskolas gaitas, viss vēl ir priekšā, viss var mainīties, taču dzirdot šādu atbildi es patiešām ceru, ka domas viņam mainīsies. nespēju iedomāties atteikšanos no bērna tāda iemesla dēļ.

Un tas viss, ko aprakstīju vēlreiz pierāda, ka šī nav tā pasaule, kurā es vēlos dzīvot. Šķiet esmu atradis savu, tikai šobrīd tā atrodas 9370 km no manis...


(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]iamgod
2010-11-23 20:47 (saite)
Rodas sajūta, ka ir tādas nerakstītas normas, kuras pārkāpjot būtu jābaidas. Kaut katram ir brīvā izvēle rīkoties pēc savas sirdsapziņas.

Tādi cilvēki kā Rūdolfs ir interesanti un atšķirīgi, viņi sabiedrībai droši vien varētu dotu daudz vairāk, ja viņus uzslavētu un ļautu atplaukt (:

(Atbildēt uz šo)


(Anonīms)
2010-11-24 00:12 (saite)
Nu baac, kaads nu gejs :p vienkaarshi sociaali nespeejiigs. Klasisks gudriisha stereotips - skolaa pelna vien desmitniekus, maak izmantot praatu, lai kko sasniegtu, bet vienaudzhu viduu noniecinaats, atstumts. Un vispaar sociaali neadekvaats. Un tagad runaashu kaa veca tante, bet visi tie komenteetaaji peec dazhiem gadiem savaa attiistiibas liimenii buus turpat, kur tagad, un atjeegsies, ka tas sociaali nespeejiigais tiinis buus kluvis par vinju bosu un lems vinju naakotni. Tikai cerams, ka vinjam izdosies panaakt citus sociaaajaa jomaa ;)

Neatkariigais.

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]exiled
2010-11-24 00:19 (saite)
taču Tu redzi to ko cilvēki saka. man tas liekas tikpat aprobežoti kā saukt pedofilus par homīšiem/zilajiem utml. ej un iemāci aunu baram. viņi redz melnu un baltu... un viss.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]exiled
2010-11-24 00:24 (saite)
tāpēc arī vēlos doties prom, kur es būšu es, un citi būs tādi kādi viņi ir. kā Fredijs teiktu "I want to break free"... un tas nav pilnībā saistīts ar manu seksualitāti, bet gan ar to ko es jūtu citos cilvēkus.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2010-11-24 21:02 (saite)
Starp citu, tas anonīms bez paraksta "Neatkarīgais" neesmu es :)

Es gribeeju tikai iemineeties, ka izskataas, ka tev nedaudz iesleedzies "zaale zaljaaka otrpus zhogam" sindroms. Ar to es negibu teikt, ka Latvija ir superzeme vai kaut kaa taa, bet gan vienkaarshi to, ka, lai kur tu arii dotos, visur buus sastopami homofobiski, aprobezhoti cilveeki. Un varbuut tev sanaaca forshi patuseet San Francisko, bet varu sadereet, ka, reaali tur dziivojot, tu arii sastaptos ar visvisaadiem briinumiem. Ameerikaa vispaar, ja neskaita lielaas pilseetas, cilveeku domaashana ir diezgan... nu, religioza un aprobezhota (uzskatiit Saaru Palinu par piemeerotu prezidenta amata kandidaatu? Patieshaam? :p ).

Un veel taa dziives patiesiiba, ka, lai cik taalu tu arii nebeegtu, no sevis (un taa ko un kaa tu domaa un juuti) tev neaizbeegt :)


Neatkariigais.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]exiled
2010-11-25 01:48 (saite)
sindroms, ko pieminēji man jau ir ieslēdzies desmit gadus atpakaļ :) un tas ir pamatoti... esmu padzīvojis skandināvijā gandrīz gadu, nesatiekot gandrīz nevienu latvieti, pilnībā iekļaujoties viņu kultūrā, cik tas bija iespējams, redzēju gan tādas problēmas kā Latvijā, gan arī labākus apstākļus. zinu, ka nevar aizbēgt no sevis, bet ja ir iespējamība, ka citur ir kaut nedaudz lielāka iecietība, tad man tas jau der. nesaku, ka man te riebjas vai kā tml. vnk dažreiz uznāk tādi brīži.. starp citu, es pabiju otrā pusē zemeslodei, t.i. dienvidaustrumāzijā un sapratu, ka man ļoti patīk tā gala puikas ;)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


(Anonīms)
2010-11-24 02:14 (saite)
Nedomāju, ka Tev var piekrist. Viņam drīzāk vajadzētu būt garīgi slimam, t.i., kādai psihiskai novirzei - tam ir vairākas pazīmes, arī sociālas, pimēram viņa ģimenes īpanība. Valdorfieši par viņiem būtu sajūsma. Iespējasm, ka tas ir saistīts ar Miķelsona klana īpatnībām, bet iespējams, tā ir vienīgi mana privātā nepatika pret Miķelsoniem.
Pieņemu, ka minējums par to, ka puisim ir netradicionalā orentācija, nav tālu no patiesības, bet tam nevajadzetu būt iemeslam, lai uz viņu skatītos dīvaini, tikmēr, kamer tā nepārsniedz sabiedrībā pieņemtās normas.
Vēl viena piezīme, ko varētu minēt - mani netradicionālo vielu lietošanas eksperti viņu ieraudzīja kā vienu no savējiem, kas mani drīzāk skumdina, jo šķiet, ka neņemtos nepiekrists - ir redzama nosliece uz atkarībām.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]exiled
2010-11-24 11:58 (saite)
netradicionālās vielas - izklausās pat ļoti neparasti :D ja tabaku un alkoholu var pieskaitīt pie tradicionālām un marihuānu - pie netradicionālām, tad jau atkal esmu kkas pa vidu starp tradicionālo un netradicionālo. ja nopietni, tajā brīdī, kad rakstīju mans uzsvars bija uz sabiedrības attieksmi kā tādu. man ir gluži vienalga vai viņš ir homoseksuāls, nepieskaitāms vai sociāli atpalicis ģēnijs. galvenais, ka viņš spēj radīt ko savu, priecēt cilvēkus ar to un būt pats. apnicis tas teātris uz ielām, sabiedrībā... visi tik pareizi, tik balti, tik zinoši.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2010-11-24 14:02 (saite)
Sabiedrības attieksme nekad nav vienozīmīga laikā.
Tu aizstāvi cilvēkus kas kā to saka mans dzīvokļa biedrs ir "jautri", bet nešķiet, ka līdz galam apzinies kā šie cilvēki, kas rada un priecē cilvēkus tikpat viegli rada sāpes un ciešanas? Dažriez ar savu egoismu, dažriez ko citu. Monētai nev tikai viena puse, taču viena no tām tikai ir spīdīga.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


[info]exiled
2010-11-24 14:51 (saite)
jebkurš cilvēks uz pasaules rada sāpes un ciešanas, neticu, ka kāds dzīvo tā, lai neviens pats cilvēks nejustos sāpināts. es apzinos kādi ir šie cilvēki, jo esmu saskāries ar līdzīga tipa cilvēkiem. visi ir tikai cilvēki. Tu atkal mēģini saskatīt, ka pastāv, kas negatīvs tajā cilvēkā vai meklē cilvēkā problēmu. es personīgi viņu nepazīstu tik labi, lai spētu Tev pierādīt, ka viņā eksistē arī labais, ko Tu nemaz neredzi. lai vai kā - cilvēkiem redzot tādu situāciju savos TV ekrānos ir diezgan aplami cilvēku uzreiz nolikt tikai tā iemesla dēļ, ka viņš nedarīja tieši tā kā lielākā daļa citi cilvēki to būtu darījuši. viņš uz skatuves aizgāja, lai saņemtu apbalvojumu par savu darbu. daudz kur citur cilvēki ar tādu attieksmi to neuztvertu, tas arī ko vēlējos pasvītrot - latviešu sabiedrības attieksme.

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais) (Diskusija)


(Anonīms)
2010-11-25 00:00 (saite)
Neprecīzi izteicu domu, bet es jau tikai mēģināju pateikt to, ko pateici tu: "jebkurš cilvēks uz pasaules rada sāpes un ciešanas", bet arī prieku un līksmību. Tas, kas rada ir cilvēks. Centos parādīt, ka jebkurā ir abi. Tas arī viss.
Negribu noliegt skaistā brīnišķīgo vietu cilvēka dzīvēs, jo bez tā būtu diezgan kaila dzīve. Kirkegoram pieders skaists izteikums līdzīgā sakarā Esteta aforismos:

"Что такое поэт? -- Несчастный, переживающий тяжкие душевные муки; вопли и стоны превращаются на его устах в дивную музыку. Его участь можно сравнить с участью людей, которых сжигали заживо на медленном огне в медном быке Фалариса: жертвы не могли потрясти слуха тирана своими воплями, звучавшими для него сладкой музыкой.
И люди толпятся вокруг поэта, повторяя: "Пой, пой еще!", иначе говоря -- пусть душа твоя терзается муками, лишь бы вопль, исходящий из твоих уст, по-прежнему волновал и услаждал нас своей дивной гармонией.
Требование толпы поддерживают и критики: это верно, так и должно быть по законам эстетики! Критик, впрочем, -- тот же поэт, только в сердце его нет таких страданий. а на устах -- музыки. Оттого, по-моему, лучше быть пастухом, понятым своим стадом, чем поэтом, ложно понятым людьми!"

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?