Dāldera izglītība un lekcijas

"I.Dālderis arī uzskata, ka studijas viņam netraucē ikdienas darbu vadot ministrijas nozari. Lekcijas notiekot piektdienas un sestdienas rītos, nevis visu nedēļu un katru dienu, līdz ar to “teorētiski tas ir savienojams ar ministra darba pienākumiem”."

Šoreiz piekrītu K.Sedleniekam: "Tā jau ir gan, bet ja ministra ideālā mācību nedēļa sastāv tikai no lekcijām, kuras ir minētajā nedēļas nogalē un tā pat  domā šīs mācību iestādes vadība, tad nepieciešams steidzīgi iesūtīt kādu pārbaudi, lai noskaidro, par ko tieši studenti saņem diplomus. Lieta tā, ka saskaņā ar Latvijas likumiem pilna laika studentam vai viņš būtu bakalaurs vai maģistrs, mācībām jāvelta 40 stundas nedēļā (vai aptuveni tā). Daļu, bet ne vairāk kā pusi, no šī laika aizņem kontaktstundas. Ja nu maģistrants Dālderis tik tiešām velta tik daudz mācību darbam, tad ministrs Dālderis tomēr varētu diezgan nopietni ciest un otrādi. Tomēr izskatās, ka (ja neskaita to, ka viņš vispār uz lekcijām neesot gājis) ministrs ar maģistrantūras studijām saprot tikai pasēdēšanu lekcijās piektdienu vakaros un sestdienu rītos." (viss teksts)

Comments

Tur par studentu pazušanu arī ļoti labi ir pateikts.
A man atkal šķiet, ka ir pilnīgi kretīniski dirsties par tēmu "ēēēē, ministrs te atļaujas mācīties, diez kā viņam laika pietiek". Varbūt ministrs nedzer un nedrāžas, riktīgi daudz laika tā var ietaupīt.

Ja nopietni, (nosacītās) 40 stundas nedēļā no 240 nomoda stundām atdalīt ir iespējams, netraucējot pamatdarbam, ja labi māk to izdarīt + efektīvi strādā. T.i., tāpat kā darbā daži var izdarīt 3 stundu darbu divās, noteikti 3 stundu mācīšanās darbu daži izdara divās. Vai pat vēl mazāk. Tāpēc jau kruti cilvēki ir kruti, ka māk saregulēt savu laiku tā, ka pietiek izdarīt visu, ko ir apņēmušies izdarīt, kamēr citi knapi kafiju izdzēruši un e-pastu da lolkaķus izpētījuši.
Man aizdomas, ka runa ir par studēšanu un to, ka apmeklēt 3-4 lekcijas nedēļas nogalē nav nekāda studēšana un, attiecīgi, saņemtais diploms ir tikai papīrīts kas apliecina, ka indivīds radis laiku 2x nedēļā vakarā aizkāpt līdz auditorijai. Tb Klāvs par šādu "studēšanu" paceptos arī tad, ja students būtu kaimiņu Ješka. Tā kā ne par kaut kādu ministru tēma (kuru gan, izņemot žurnālistus, interesē kaut kādi ministri?), bet par t.s. augstāko izglītību dievzemītē.
Jāāā, un ministru izmantoja, lai padirstos un pierādītu savu viedokli par visiem pārējiem studentiem? IMO drusku lēti.

July 2018

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Powered by Sviesta Ciba