...


Brīvības/Matīsa ielu stūris nu ir pavisam tumšs: vienā pusē slēgtā 1.slimnīca, otrā - tukšā Brīvības 88 ēka, bet pa vidu - bumbu patversmes, tagadējās šautuves pakājē sēž apsnigušais marginālis Irbīte. Kā no bērnības atceros, Brīvības 88 ēkā reiz kāda dzīvokļa stipri pelēkajos logos vīdēja Jūlija Studenta (1898-1964) atstātie grāmatu plaukti jeb kā mēdza teikt viņu vēl dzīvu redzējusī mana māte, kas uzauga pretējā mājā un kurai vēlāk pievienojos arī es, "tur dzīvojis kāds profesors Students", bet uz ēkas kupola - toreiz klātu ar sarkanajiem dakstiņiem -, spārnus izpletis, stāvēja akmens ērglis. Tiesa, to novāca jau padomju laikos, kad ēkai lika skārda jumtu, bet ērglis bija kļuvis bīstams dēļ kara laikā zaudētās vienas kājas.

Comments

pretējā māja -tā kas Brīvības 83?
Brīvības 90
joprojām fascinē tās mājas mežonīgi milzīgās 2stāvīgās iebrauktuves pagalmā.
Tur varēja izbūvēt kādu pasāžu.
tad tas būtu pa foršo.
a tagad tur kriminālisti dzīvo, nesen kā vienu tur arī nogalināja. vasarā ap pusnakti ejot garām tika visādas stikla pudeles mestas ārā pa logu no kāda trešā stāva.
ā. un vēl pagājšā vasarā tur dzīvoja kāds puisis, kas spēlēja bungas pie atvērta loga, sanāca tīri glīši, es pat biju ar mieru klausīties no savas mājas (tā, kas pa diognāli ;)
p.s. man vēl 2009 gada janvārī tur palaimējās paciemoties pie paziņas - nuuuu.. tādi dzīvoklīši - plaši un pilni ar vecajām mēbelēm :))
nu, jā, degpuntkā rādīja, kā bomži v.tml. bēniņus dedzinot.
tā kā savi pāris desmit gadu tajā rajonā nodzīvoti, ap katru māju pa kādam stāstam/atgadījumam aizķēries.
ir kāds stāsts par manu māju? (tā kas pa diognāli un celta 1913. gadā)
tāds konkrēts nav, bet iekšā esmu bijis :) pirms gadiem 10 strādāju brīvlaikā par Dienas pastnieku - nēsāju avīzes līdz pat Laimai gan Miera ielā, gan Brīvības ielā.
Atcerējos - agrāk Swedbankas vietā bija diezgan laba ēdnīca, nu, tāda padomju stilā, bet ēdiens bija gana garšīgs, bet blakus - fotosalons, kurā uztaisīju pirmās pases foto. Ēdnīcu aizklopēja ātrāk nekā fotosalonu. Fotosalons gan bija reāls zaudējums, jo pēc tam, lai dabūtu pasei v.tml. bildi bija jānesās cauri visai rīgai.
būtu jau jauki, ja to māju glīti savestu kārtībā.
būtu jau jauki, bet visdrīzākais, ka tur kāds stāvoklis, kā ar Čaka/Elizabetes stūra māju, kur tik ilgi ņemas par īpašumtiesībām, ka beigās māja nobrūk :)

es pati gadus 20 bruņinieku/brīvības rajonā nodzivojuse, pie Krievu skolas, tā kā rajons zināms un mīļš :)
pie pestīšana armijas ēkas? :)))
a kurā skolā tu gāji? es tur pat, nat.dr. ģim.
bet ofkōrs! starpbrīdī uz māju pēc aizmirstajām sporta kedām varēju skriet, atšķirībā no citiem tālbraucējiem :)
:)))
baseins bija uber alles un fizkultūras skolotāji, no kuriem kolorītākais bija Pēteris Naglis bēdza zēniem netaupīt skarbus vārdus. Atceros, tie, kas ierindā trinās un turēja rokas aiz muguras, nevis gar sāniem, izpelnījās pārmetumu, ka laikam esot spalīši.
un pāri ielai bruņinieku ielā bija pagalmi, kuros vai nu pīpēja, vai kāvās. vopšim mirkļi gūzmām.
jā, pīpošana sētās un Nagļa kungs (kas vecāko klašu jaunkundzes arī mēdza koļīt un pēc stundām ar viņu un viņa draugiem uz pirti aicināt) un virkne citu pedagogu (informātikas Gorbāns, piem.) prasīt prasās pēc memuāru ķieģeļa
Manuprāt, cik esmu pieredzējis Gorbānu citā skolā - viņš a priori neieredzēja meitenes.

July 2018

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Powered by Sviesta Ciba