Par grūtāko?

Jo vairāk es skatos, kas notiek šobrīd šeit, Latvijā, un pasaulē, jo vairāk man liekas, ka cilvēkiem ir grūti darīt vismaz divas svarīgas lietas: 1) domāt un 2) taupīt naudu. Trešā varētu būt - izdarīt kaut ko pašiem savlaicīgi un kārtīgi (faktiski, tas izriet no pirmajiem diviem). Jāatzīstas, ka pirmkārt šīs grūtības es izjūtu arī pats sevī. Tāpēc vienmēr ir nelieli svētki, ja tā var teikt, kad kādu no šīm grūtībām sevī pārvaru un, novedot to līdz galam, tieku savā dzīves gājumā uz priekšu gan kvalitatīvi, gan kvantitatīvi - ka kaut ko esmu pats no sevis mācījies savas dzīves turpmākai nākotnei.

Comments

uzņēmība ir grūta
Piekrītu, tāpēc pierakstīju par grūtībām izdarīt lietas pašam un līdz galam (proti, tās spēt pabeigt, nevis tikai iesākt, turklāt pabeigt saprātīgos vai, kā saka, vēlamos termiņos).
Iemācīties domāt ir vēl grūtāk.
Nu, tas ir atkarīgs no tā, cik plaši izprot domāšanu. Principā - ja nav būtisku smadzeņu bojājumu, domāšana noris pati no sevis (šajā ziņā esmu kartēzists). Man lielākas problēmas rada visādas blaknes - koncentrēšanās, intereses noturēšana u.tml.
Nuss, es te vairāk nevis par smadzeņu darbību, reaģējot uz ārējās vides kairinājumiem (uz ko spējīgi visi zīdītāji), bet vairāk par cēloņu/seku ķēdes izpratni un ideju ģenerēšanu (zinu, ka nav mans lauciņš un kudi "apkaltāki" indivīdi mani vienā setā maisā iebāzīs tikai formulējumiem vien piesienoties, taču pašam tie procesi galvā šķiet ļoti svarīgi, un nespēja tos kā mērķtiecīgāk virzīt, tb nespēja mācēt domāt mani ļoti uztrauc).

par ko citu

Jautājums kā zinātājam: ja jānorunā lekciju, kas paredzēta 1 akadēmisko h (tb 40 min?), cik liels teksta apjoms (tb cik A4 lpp, 12 p burtu lielums) nepieciešams, ja lasa mierīgā, pat lēnā tempā?Pagaidām risinājums šķiet monotonā balsī mājās sev lasīt tekstu, uzņemot laiku, un tad rēķināt, bet varbūt velospēds, t.i. formula sen visiem zināma?

Re: par ko citu

tas ir atkarīgs no tā, vai lasa tikai tekstu vai arī ir sagatavotas tēzes un uzskates materiāli. 40.min man parasti ir ~7-9 slaidi ar citātiem u.tml. info, kas arī pienācīgi tiek nolasīts + ~3-4.lpp. galvenās tēzes. Manuprāt, šāds formāts ir labāks, jo runājot var piemēroties auditorijai, pateikt sīkas piezīmes, kuras būtu slinkums pierakstīt vai arī paskaidrot kādu tēzi izvērstāk.

Ja ir vēlme tikai lasīt, tad, pieļauju ~10-15.lpp.

Re: par ko citu

Plds par padomiņu. Noderēs, ceru.
Ar to domāšanu biju domājis pareizu un drošu spriešanu. Jā, ar to uzmanības noturēšanu arī mēdz būt grūtības, bet pieredze rāda, ka to var uztrenēt. Grūtības ir arī ar jaudu- strādāt regulāri un apjomīgi, bet nereti savu nospēlē vienkārš cilvēciskais nogurums. Iespējams, arī to var menedžēt, izvēloties darīt svarīgāko.

July 2018

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Powered by Sviesta Ciba