"Dīvaini, ka ZRP uzbrūk tik daudzi, taču neviens nav pārmetis "Vienotībai" tās slavenā "v" burta līdzību ar "Rexona" dezodoranta reklāmu vai Ukrainas politiskā spēka "Jūlijas Timošenko bloks" simboliku," atzīmēja Skačkovs.

Comments

Nu, vienotības 'v' ar [info]helvetica mēs redzējām arī Amsterdamā uz miskastes. Kaut kur arhīvos, šķiet, ir pat saglabājusies fotogrāfija.

Taču ZRP krusts arī ir dīvains veidojums. Turklāt atruna, ka persona x tur neredz sarkanā krusta zīmi, manuprāt, ir dīvaina (iespējams, ka cits gan redz). Tieši tāpat man šķiet, ka piezīme par 'stilizāciju' arī ir vājš attaisnojums, jo pretējā gadījumā būtu pieļaujamas gan svastikas, gan arī PSRS simbolu 'stilizācijas'.
Tas, ka ZRP logo ir dīvains veidojums, nevar noliegt, lai gan dažādos līmeņos asprātīgs, es teiktu. Tomēr, vai LSK var iebilst pret šādu izmantojumu, šaubos. Advokāts jau paksaidroja juridisko pusi, turklāt šāda tipa krusta izmantojums ir, khm, ļoti izplatīts. Nezin, ko teiktu šveicieši, piemēram.
Manuprāt, jurists nedaudz blefo. Proti, cik saprotu, nav precīzas krusta definīcijas, tieši lai izvairītos no šādām 'stilizācijām'.

Rigid definition of the form of the cross, the exact shade of red in the cross, and the shape of the white background was deliberately avoided to ensure universal respect for and to avoid abuse of the emblem intended to serve as the humanitarian Red Cross symbol.

(http://chapters.redcross.org/ok/okc/OKCBombingRecovery/emblem.htm)
Strīdīgi. Ja viņš blefo, tad daļēji - krustu neapraksta pilnībā, līdz ar to atļaujot vietu interpretācijai, ko viņš arī, kā saprotu, uzsver.

"In the treaty it was described simply as a "red cross on a white ground," created by reversing the colors of the Swiss flag. Thus, variations in dimension, shape, and shading would not change the status of the Red Cross emblem as a protective sign."

Ko nu vairs, krāsu jau izdomājuši mainīt, tā kā miers gan mājā, gan Stendzeniekam.

July 2018

Sun Mon Tue Wed Thu Fri Sat
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031    
Powered by Sviesta Ciba