Nātru prezervi |
[May. 29th, 2015|04:34 pm] |
Jautājums tev, kaucmindiete (-dieti): vai nātres arī var saplaucēt burciņā ziemas zupām kā skābenes? Tā dara? |
|
|
Comments: |
es gan ne kaucmindiete, bet varbūt var buntītēs- kā piparmētras. Tās ļoti labi un cēli stāv maisiņos saldētavās, ja vien ir vieta
paldies! tā arī izdarīju!
neiru dzirdējis, ka tā darītu. vismaz manā rodņā un iepazītiem visādu figņu taisītājiem, kas tāds nav bijis. ir tikai nātres tikušas kaltetas un lietātas kā tēja, mazgājamūdens vai nātru cisas rūmatismam.
skābenes jau tādā veidā labi uzglabājas, jo satur daudz skābeņskābes, kas darbojas kā konZervants, bet nātrēs tādas figņas iekšā neir. līdz ar to, es domāju, ka nātres sataisītas pa skābeņmodei, varētu arī neglabāties. drīzāk tās varētu mēģināt ieprezervēt līdzīgi citiem zaļumiem prosta iesaldējot, vai kā es taisu dilles ziemai - iesālot.
paldies par šo, nebiju aizdomājusiespar skābeņskābi. izmērcēju, sagriezu, sasāliju un iesaldēju. ziemā būs zupa :)
nātres labāk sasaldēt, var gan svaigi plūktu lapiņu veidā, gan jau applaucētas
es nezinu, vai var saplaucēt burciņā, bet var saplaucētu un sasaldēt pa zupas formātu trauciņiem fo šo (tāpat kā skābenes, spinātus, biešlapiņas etc.)
tieši tā arī izdarīju! paldies!
ko, vai tad kāda kaucmindiete vēl kauc šaipus zālājam? | |