spii ([info]emy) rakstīja,
@ 2005-10-14 07:32:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Garastāvoklis:tramiigs
Mūzika:a devushka sozrela

riita agrumaa
taapat dariit nav ko, uzraxtiishu paaris vaardus par savu nakts sarunu ar U.R. mani mociija nezinja par to, vai dveesele ir muuzhiiga. vinjsh savukaart izteica savas paardomas par to, ka cilveeks ir tik uz sevi iecentreejies, ka neveelas, lai taa info, kas dziivee ieguuta, nekur nepazustu. bet patiesiibaa labi vien ir, ka cilveekiem tik iiss muuzhs dots, citaadi mees izjauktu visu dabisko ritumu, izmantojot ieguuto info. es savukaart saku, ka koki aug leenaam un arii uzsuuc info, un kaut kaadaa veidaa to nodod. shis saka, ka mees diemzheel nesaprotam to, ko koki mums veelas pateikt, un pashi tie arii nerunaa. taatad nafig mums taadas zinaashanas! es pabriiniijos par taadu domu graudu un noleemu veltiit savu dziivi tam, lai izprastu, ko maate daba mums veelas paveestiit.
veel manii izauga liela paarlieciiba, ka jaasaak pieveersties teemai gjeneetika. jo tur ir muusu - dziiviibas - kodeetaa informaacija. turklaat cilveekiem taa ir kodeeta tikai ar cetriem nieciigiem burtinjiem sajauktaa kaartiibaa, kurus esmu jau no skolas laikiem aizmirsusi. un veel man, kaa jau liela fizikas profesora meitai ir zinaams, ka informaacija sleepjas arii gaismaa - taatad saulee. un spuldziitees arii, tikai taa ir citada nekaa saules gaisma. taa nav tik speeciiga. bet, iespeejams, to zina katrs vidusskoleens, kas cik necik ir klausiijies optikas teemu fizikaa. un veel mani paarnjeema liela nevariiba, kad atcereejos, ka cilveekam ir dots tikai zinaams uztveres spektrs - ne tikai ar aciim, bet arii ar ausiim, un to, ko redz vai dzird (vienvaardsakot - juut)citas dziivaas buutnes, buutiski atshkjiras no taa, ko mees juutam. piemeeram, esmu pilniigi paarliecinaata, ka zivis ir meemas tikai taapeec, kaa caur savu sfeerveidiigo acs leecu redz kaut ko citu nekaa citi dziivnieki, kam acs leeca ir abpuseeji izliekta, un taapeec neko nesaka. tikai naarsto, gaida, kad apaugljosies viens vai vairaaki no tuukstoshiem ikru, kurus laizh pasaulee, un dziivo to savu dziiviiti nost. protams, es neko nemaaku teikt par dziljuudens ziviim, jo taas veel galiigi nav izpeetiitas. un, godiigi, sen neko jaunu par zivju dziivi neesmu dzirdeejusi. tas taa. aizskaror vecaas paardomu teemas.



(Ierakstīt jaunu komentāru)


[info]bagdarama
2005-10-18 16:49 (saite)
"es pabriiniijos par taadu domu graudu un noleemu veltiit savu dziivi tam, lai izprastu, ko maate daba mums veelas paveestiit."
tu skani kaa Ameelija :)

(Atbildēt uz šo) (Diskusija)


[info]emy
2005-10-18 20:50 (saite)
mjaa, man pat vienreiz dziivee izdevaas izskatiities ka vinjai - matinjus maasa sataisiija :)

(Atbildēt uz šo) (Iepriekšējais)


[info]nastja9
2005-10-28 21:19 (saite)
manuprāt - tēmai par ģēnētiku pieskarties navajaga...

(Atbildēt uz šo)


Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?