Princese Zeltīte

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
12:10: izpalīdziet ;)

Comments

From:[info]buks
Date:19. Februāris 2004 - 14:16
(Link)
Nuss, no starptautisko tiesiibu viedoklja raugoties LR nostaajaas pret pasaules sabiedrisko domu (no 191 ANO daliibvalsts agresiju atbalstiija mazaakums - 43), paarkaapa ANO Hartu, Helsinku deklaraaciju ij virkni citu starptautisko saistiibu.
Shajaa gadiijumaa LR atbalstiija precedentu, kad viena valsts vai valstu grupa ir tiesiigas uzspiest savu gribu citai valstij vai valstu grupai, preteeji starptautiskaas sabiedriibas (ANO) noraidoshajai attieksmei.

LR arii demonstreeja to, ka taas aarpolitikas meerkji ir preteeji Francijas, Vaacijas ij lielaakaas daljas ES valstu aarpolitiskajai strateegijai (to neaizmirsiis ne Pariizee, ne Berliinee), un Latvijas prioritaatees shiim valstiim ir otrshkiriiga noziime.
LR paraadiija, ka var veidot aarpolitiku, nepamatojoties ne uz kaadiem pieraadiijumiem (Iraakai nekonvencionaalo ierochu nebija), bet tikai aizstaavot viena sava sabiedrotaa (ASV) intereses, automaatiski ienemot naidiigu nostaaju pret lielaako dalju pasaules valstu, kuras noraidiija shiis nepamatotaas agresijas nepiecieshamiibu. Var jau buut, ka tas bija praatiigi, bet varbuut, ka nee.

Bez tam saskanjaa ar starptautiskajaam tiesiibaam, ja agresijaa vai militaaraa akcijaa iesaistiiti vairaaki sabiedrotie, tad paareejie sabiedrotie ir liidzatbildiigi par viena sabiedrotaa iistenotajiem kara noziegumiem vai aizliegtu karoshanas metozhu pielietoshanu.

* ANO statuutu 2. pantaa noteikts: "Visas daliibvalstis savaas starptautiskajaas attieciibaas atturas no speeka draudiem vai pielietoshanas pret jebkuras valsts teritoriaalo neaizskaramiibu vai politisko neatkariibu..."
** ANO 1974. gada rezoluucijas 5. panta 1. punkts noraada, ka nekaadi, ne politiski, ne ekonomiski, ne militaari, ne kaadi citi apsveerumi nevar attaisnot agresiju, tachu ir defineetas divas situaacijas, kas pielauj legaalu militaaraa speeka pielietoshanu: 1) individuaalaa vai kolektiivaa pashaizsardziiba; 2) ANO sankcioneeta speeka pielietoshana, lai aptureetu agresiju vai taas draudus..
*** Helsinku deklaraacija paredz, ka neviena valsts vai valstu grupa nav tiesiiga uzbrukt kaadai valstij ar noluuku mainiit taas teritoriaalo statusu vai politisko iekaartu.
[User Picture]
From:[info]elina
Date:19. Februāris 2004 - 14:39

paldies!

(Link)
tas viss tiešām būs ļoti noderīgi!
From:[info]buks
Date:19. Februāris 2004 - 15:00

vienmeer laipni

(Link)
Man domaat, tev jaapaluukojas, ko LR no visa taa ieguust, ij ko zaudee, jo saakt skaldiit matus, mekleejot Vashingtonas motivaaciju, buutu bezjeedziigi - ASV katru gadu kaut kur karo, mums nav info, lai ko par patiesajiem motiiviem un iemesliem spriestu.

Veel jau vareetu taa emocionaali paluukoties uz terorisma aspektu. Iraakas sunniiti gan nekad nav bijushi saistiiti ar teroru, jo pamataa visi islama teroristu grupeejumi ir shiiti. Tachu te paraadaas aspekts, ka araabu pasaulee piepeshi uzzinaajushi par taadu Latviju, kura politiski un militaari atbalstiijusi un piedaliijusies shai akcijaa. Ja kaadus trakos maac veelmiite dot atbildes triecienu NATO, tad skaidrs, ka sitiss pa kaadu NATO daliibvalstu keedes vaajaako posmu... jo iistajiem fiireriem klaat netikt. Vo kauch kaa man nepatikots, ja kaads vahabiits tagad, uzzinaajis par taadas naidiigas LR eksistenci, atkultos ar trotila chemodaaninju uz Riigu. Tachu taa ir tikai teoreetiska iespeejamiiba, pie tam mazticama. Taa kaa nez vai apluukoshanas veerta.

Vidusmeera musulmanim Francija, Vaacija tagad liekas draudziigas valstis. Un pat pret Spaaniju shim nebuus kaada nepatika, jo tur kaut vai aizvakar paarsimttuukstoshi izgaajushi pretkara demonstraacijaa. Savukaart, ja vinjsh pat dzirdeejis par taadu Latviju, tad kaa par araabu pasaulei naidiigu valsti. Aber emocionaala patika/nepatika lielu lomu speelee kaut vai businesaa, tb ja buus jaaizveelaas, kam pasuutiit tiltu buuveet, tad attieciigais Emiraatu businesmens driizaak pasuutiis to vaacieshiem, nekaa celtniekiem no Latvijas. Siikumi, aber no siikumiem pasaule sastaav.
Powered by Sviesta Ciba