Princese Zeltīte

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
13:58:
Sabiedriskajā transportā nekad neesmu braukusi bez biļetes, bet iedomājos, cik jauki būtu, ja visi vienotos un brauktu bez biļetēm. Cik smuks protests pret RD (Ušakovs šobrīd ir kapitāldaļu turētājs Rīgas Satiksmē) un RS negausību! Un tad ņemtu uz izsēdinātu visus simts ārā, piemēram. Varbūt pat bbc parādītu :)

Comments

[User Picture]
From:[info]yoko
Date:10. Decembris 2013 - 14:02
(Link)
finansiāli zaķa karte (sodu summa mēnesī) varētu būt pat izdevīgāka par rīdzinieka karti:)
[User Picture]
From:[info]elina
Date:10. Decembris 2013 - 14:04
(Link)
droši vien. īpaši ar jaunajiem tarifiem.
[User Picture]
From:[info]blond
Date:10. Decembris 2013 - 14:08
(Link)
jā, tā ir, pazīstu vienu, kas nekad nepērk biļeti. atmaksājoties. es, būdams apzinīgs pilsonis, biju pret to, bet tagad sāku skatīties pielaidīgāk.
[User Picture]
From:[info]elina
Date:10. Decembris 2013 - 14:11
(Link)
man, kā studentam, pagaidām jāmaksā joku nauda, bet, ja man būtu jāmaksā tā lielā nauda, tad, pirmkārt, es droši vien visur brauktu ar mašīnul, bet, ja nebrauktu, tad patiešām sāktu braukt pa zaķi, lai gan man noteikti būtu ļoti bail, vismaz no sākuma.
[User Picture]
From:[info]krazuu
Date:10. Decembris 2013 - 14:12
(Link)
+++
From:[info]digna
Date:10. Decembris 2013 - 14:32
(Link)
Mans vīrs kaut kā pamanās pārsvarā pārvietoties bez biļetēm, nezinu, kā viņam izdodas no kontroles tikt vaļā, pat manā klātbūtnē vienreiz izdevās -man iedeva soda kvīti, bet viņam nē.
From:[info]digna
Date:10. Decembris 2013 - 14:30
(Link)
Nav gan, man nākamais sods būs jau vismaz 20 latu. Ja nestrādājot nobraucu kādus 5-10 Ls mēnesī, tad tas sods sanāk neizdevīgāk, jo īpaši, ja ņem vērā, ka aiznākamais būs 40 Ls. Strādājot nobarucu kādus 45 Ls mēnesī, bet arī tad sodi neatmaksātos, jo tajā maršrutā kontrole bija ikdienišķa parādība un starp pieturām.
Bet, protams, ka braucot pa pieturai vai divām, nemaksāju. Reizēm arī citos gadījumos nemaksāju, no turienes tad arī tas soda kvīšu "stāžs".
From:(Anonymous)
Date:10. Decembris 2013 - 14:10

2 varianti

(Link)
1) Aizliegt pašvaldībām dotēt vietējo satiksmi.
2) Pēc tautas pieprasījuma RS nolikvidēt - lai pārvietojas katrs, kā māk. Gad Ādama Smita spalvainā roka visu noliks pa vietām.
[User Picture]
From:[info]termostats
Date:10. Decembris 2013 - 21:29

Re: 2 varianti

(Link)
1) Kurš tādā gadījumā dotēs pilsētas transportu? Šādā situācijā varam aizmirst par kaut cik jēdzīga intervāla un pārklājuma pilsētas sabtransu. Tas sāks kursēt daudz retāk un būs krietni vairāk balto planukumu, uz kuriem dzīt busus ir absolūti neizdevīgi. Pilsētās, kuras nav Rīga, sabiedriskais transports, visticamāk, izbeigtos vispār.

2) Nekomentēšu.
[User Picture]
From:[info]elina
Date:11. Decembris 2013 - 09:32

Re: 2 varianti

(Link)
starpcitu interesanti ir ar Tallinu, kur arī transports talliniešiem par brīvu, man tur viena draudzene jau pāris gadus dzīvo un teica,ka sab. transports esot vienkārši nožēlojams. ka tik te nenotiek tas pats.
jo es, piemēram, uz centru parasti braucu ar sabiedrisko, bet tagad skaidrs,ka braukšu ar mašīnu. sabiedriskais paliks penšiem ;)
[User Picture]
From:[info]slaunais_vilks
Date:10. Decembris 2013 - 17:16
(Link)
RS man riebjas. cenšos tā kantora pakalpojumus nelietot.
[User Picture]
From:[info]termostats
Date:10. Decembris 2013 - 21:44
(Link)
Nu sāksim ar to, ka visi nevienosies, tas ir viens. Ar to varētu faktiski arī beigt. :D

Mani, teiksm tā, apmierina situācija, kurā ekonomisks auto (gāzēts vai arī labs dīzelis) vairumā gadījumu izmaksā tikpat, cik brauciens ar sabtransu. Ja brauc vairāk kā viens cilvēks, vai mērķis nav sasniedzams ar vienu biļeti vienā virzienā, tad tas ir pat lētāk. Līdz ar to viss ir forši un situācija, ka tie ļautiņi maksā vairāk kā es, lai kratītos apkārt sūdīgākos apstākļos. :))
Powered by Sviesta Ciba