Princese Zeltīte

Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
14:10: Tā vēlēšanās pilsētā ienest laukus, protams, ir aizkustinoša un, iespējams, pat atbalstāma, taču pilsēta, kas patiešām grib ekonomiski attīstīties, ir brutāls mehānisms, kas tās puķītes un velosipēdus tāpat aprīs. Nu, ar laiku, protams.

Comments

[User Picture]
From:[info]mapet
Date:10. Maijs 2013 - 15:57
(Link)
nav jau, kur ienest tos laukus - viss jau aizņemts - nu ja vien - uz jumtiem var audzēt dārzeņus. bet man šķiet, ka ir iespējamas cita veida pilsētas.
tam "pilsētas mehānismam" ir nepieciešams viens nosacījums - lai daudz cilvēki atrastos relatīvi tuvu viens otram. kas nav PRET laukiem - nu ja vien - pret lauku ritmu un to ka laukos maz cilvēku.
problēma ar puķītēm un pilsētu ir tajā faktā, ka ir tāda transporta sistēma, kāda tā ir. kas arī nosaka to kādai jābūt pilsētai - ielas un stuff.
viens veids, kas pasaulē tagad tiek izmēģināts - vācijā, apvienotajos emirātos - ir automatizētais-datorizētais transports. citurviet audzē uz jumtiem viskautko. piemēram, katrai mājai pēdējais stāvs būtu siltumnīca. ir arī tāda lieta, kā vertical farming.
un man šķiet ka visās metropolēs ir - no pun intended - ir metro sistēmas - es gan nezinu vai tas ir cēlonis vai sekas ekonomiskajai attīstībai. kas varbūt nozīmētu - ka jā - pilsētu ekonomisko attīstību nodrošina masīva transporta sistēma, un masīva transporta sistēma izslēdz laukus pilsētā, jo prasa visu brīvo vietu pilsētā.
[User Picture]
From:[info]elina
Date:10. Maijs 2013 - 19:48
(Link)
par šito es esmu domājusi - kā var kaut kas veselīgs uzaugt pilsētā? var vispār?
[User Picture]
From:[info]mapet
Date:10. Maijs 2013 - 22:54
(Link)
bez pētījumiem šeit nekādi.
bet mans vectēvs teiktu, ka kāda atšķirība - jo visu lauku ģenētiski modificētā labība ir tīrā inde cilvēkam. īsts emo ir mans vectēvs :)
[User Picture]
From:[info]elina
Date:11. Maijs 2013 - 07:29
(Link)
riktīgs :))
[User Picture]
From:[info]nistagms
Date:10. Maijs 2013 - 16:55
(Link)
bet velosipēdi taču vienkārši ir labākais transporta veids, ar ko pilsētā pārvietoties. visa šī automašīnu kultūra, lai aizbrauktu 3 km uz darbu, ir ekonomiski un ekoloģiski neizdevīga. puķītes toties ir vajadzīgas, lai pilsētās dzīvojošajiem arī būtu kāds prieciņš. man liekas, ka nav tā, ka brutālā mehānisma attīstīšana uzreiz izslēdz kaut kādas pāris patīkamās lietas. man, protams, patīk visādas antiutopijas, bet es tādā reāli tomēr negribētu dzīvot.
Powered by Sviesta Ciba