dzerajs ([info]dzerajs) rakstīja,
@ 2007-12-06 15:15:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Mūzika:darba duna
Entry tags:Jāņa Sēta, js latvija, virtuālie printeri

Iz praktiskā latvieša dzīves. /virtuālie printeri/

Kaut kā sen nesanāk neko iecept savā SC, bet, jebkurā gadījuma, tam ir savi attaisnojoši iemesli: divi darbi un divas skolas. Nu ko , katrs izvēlās veidu, kā nodzīvot to brīsniņu starp pirmo kliedzienu un skuju taku. Jaunības moto „dzīvo ātri, mirsti jauns” ir nomainījuši divi jauni: „no time for love, only work” un A. Čaka dzejoļa vārdiem runājot - …es krogus aizmirsis un Dieva namus arī…

Par ko lai gan es šodien uzrakstu – muļķības rakstīt nav iekāriena, par politiku principā nerunāšu, tātad, atliek pastāstīt kādu praktisku lietu, kas kādam, kazi, dzīvē nederēs.

Darba vajadzībām izmantoju ‘’Jāņa Sētas’’ produktu JS Latvija. Domāju, ka pārsvarā tauta saprot, ka tā ir interaktīvā karšu sistēma, kur var gan izstrādāt maršrutu, veikt sekošanu GPS objektiem un daudz dažādu citu iespēju. Programmai nav nekādas vainas un ir legāla (licence godīgi nopirkta), jo stāv uz uzņēmumam piederoša datora.

Bet, viņai ir viena vaina – karti ar attēlu nevar saglabāt. Gribi izdrukāt – ok, nav problēmu, bet saglabāt tādā veidā, lai glabātu datorā – nē. Es jau ar nav pirmo reizi ar pīpi uz jumta – mēģinu drukāt ar MS Document Image Writer, it kā viss kārtībā, karte izdrukājās un faila lielums ir ciešama izmēra (man ir svarīgs attēla lielums, jo datus tālāk es sūtu ar e-pasta palīdzību), bet ir divas ne visai patīkamas lietas – attēls ir melnbalts un ļoti sliktas kvalitātes, datus par maršrutu var ieraudzīt tikai ar lielām pūlēm.

Labi, mēģinājums numur divi – atveru karti, atveru maršrutu nospiežu uz klaviatūras podziņu Print Screen (PrtSc), atveru veco labo „Paint”, Ctrl+V un, aplauziens, Jāņa Sēta bija paredzējusi šādu apstākļu attīstību – pa visu lapu ir JS Latvija logotips. Kas man atliek, meklēt interneta plašumos kādu virtuālo printeri, kas atļaus man izdrukāt man vajadzīgu informāciju failā. Agrāk biju lietojis tādu lietu kā SnagIt, bet diemžēl tas ir maksas produkts un uz darba datora es biju nolēmis likt vai nu tikai licencētas programmas vai open sorce un freeware. Uz mājas datora man stāv tāda lieta, kā CutePDF Writer printeris, kas atļauj attēlu saglabāt kā pdf failu, kurš nekavējoties tika izmēģināts un atdzīts par nederīgu esam, jo viņa izveidotais fails bija gandrīz 1 mb liels.

Beidzot man uzsmaidīja laime, un es atradu piemērotu produktu tieši manām vajadzībām, un tas bija Print2eDoc bezmaksas versija. Instalācija nekādas problēmas nesagādāja – next, next un finish. Pats printeris bija redzams, ja programmā uzlika „Drukāt’’ un pie opcijām uzlika, ka drukāšana notiks tieši ar print2eDoc. Neliels aplauziens sanāca tajā brīdī, kad ieraudzīju, ka viņš grib drukāt tikai pdf failus, bet nedaudz palasot „help’’, sapratu – printeris izdrukā attēlu pdf formātā un atver to pēc tam savā programmā, kurā ir iespējams saglabāt failu kā jpg (attēla formāts), kas arī tika izdarīts. Protams, faila lielums bija ap 800 Kb, bet jpg kā reiz ir tas formāts, kas atļauj veikt ar to dažādas manipulācijas – samazināt, noregulēt asumu un krāsas, kā rezultātā izejas fails bija ap 200 Kb, kas mani pilnībā apmierināja. Tik dulns, lai katru jpg rediģētu nebiju, izdrukāju visas divdesmit man nepieciešamās kartes ka jpg, tad atvēru savu mīļo foto redaktoru Photoscape (arī bezmaksas), iegāju režīma batch editor (ļauj apstrādāt vienā paņēmienā kaudzi ar failiem) uzdevu vēlamos parametrus un pēc brīža man bija divdesmit bildītes ar maršrutiem, kuru kopējais izmērs bija ap 2 mb un ļoti labā grafiskā izskatā. Tāds nu ir mans šodienas stāsts.

 



(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?