dzerajs ([info]dzerajs) rakstīja,
man ar iepriekšējo fotoaparātu kautkā muļķīgi sanāca - nopirku tīri lētu un labu filmas spoguleni Minoltas salonā par 220Ls?(īsti neatceros). Tas, ka bildes bija labākas par filmu ziepīšiem - tas ir fakts. Tad nāca ciparnieku bums un nopirku digitālo (plakano) fotoaparatu un mans lepnais Dimax klusi noputēja, iebāzts plaukta dziļumā. Kaut kā kārtojot māju viņs tika izcelts gaismā un, paņemot viņu rokā, pārņēma nepārvarama vēlme nofotogrāfēt kaut ko skaistu. Bet, filmiņas,nest attīstīt...kaut kā nevilka. Nu domāju, pārvarēs skopumu un nopirks pa 250Ls foķiku. Kādu? Lasīju mūsmāju forumus, lasīju dpreview, pētīju www.ss.lv un internetveikalu piedāvājumus - jo vairāk, jo stulbāks paliku. Beidzot uzstādīju sev prasības
1. RAW - nu patīk man pie datora ķimerēties, un galu galā RAW var daudz ko izlabot vairāk nekā JPG
2.MF, custom režīmi - patīk ekspermentēt, pie kam ar filmu kameru tā ir naudas izgāšana, jo par filmiņu ir jāmaksā, bet elektroniskā formatā tas ir lieliski, ka var atļauties izfotogrāfēt 50 kadrus, lai viens sanāktu
3. Kamera ar snuķi - nevar būt tā ekonomējot uz izmēriem, neciestu kvalitāte, bet man izmērs nav īpaši svarīgs (ir a/m un ērta plecu soma)
4. Līdz 250ls un lai nekas pārāk slikts nebūtu ierakstīts dpreview.
Tā nu atradu šiem parametriem atbilstošu aparātu FujiFilm Finepix S6500 FD veikalā www.220.lv un domāju, ka tuvāko divi nedēlu laikā nopirkšu.
Ko gribu fotogrāfēt? Gribas ar kājām izstaigāt pa Jūrmalas vecajām cīņas vietām, jeb pareizāk sakot, kas no tām palicis pāri - kino "Dzintars"(nav vairs) aiz tā krogs "Vigvami"(nodedzis), netālu no Lielupes estrādes krogs "Laivas"(arī krāsmatās), vieta, kur pirmo reizi pieliku acis - alus bārs "Sencis"(tagad lepns krogs) pie Majoru stacijas. Vispār man Jūrmala ir kaut kas maģisks - kā musulmanim Meka un kristietim Jeruzāleme. Īsi sakot gribu vēl šovasar uztaisīt svētceļojumu ar fotokameru rokās.


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
Lietotājvārds:
Parole:
Ievadi te 'qws' (liidzeklis pret spambotiem):
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?