per silentium ad as†ra mille - tīklveida struktūras [diagonālais Times New Oman sōrskōds] [entries|archive|friends|userinfo]
باب

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

tīklveida struktūras [diagonālais Times New Oman sōrskōds] [Dec. 19th, 2013|11:42 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
opā, skolotājs Tomiņš no Ummānas Sultanāta sajēmis brašu akorda darbu (salīdzinājumā ar kuŗu Augeja staļļi ir vien maza dāņu cūkukūts) — panākt, lai Dieva vārds tīmeklī atainotos bez mazākās korupcijas un orgnoziedzības dvesmas. mhm, good frugal luck!

būšu jau sūkstījies, ka burtjājēju konferencē mans necilais vārduzvārds vēl ne reizi nav atēnots kā tēsmāmiņa bij iecerējuši. šoruden Amsķikā orgkomiteja bij pieņēmusi ediktu diakritikas no dalībnieku krūšu bļambām… noņemt vispār. šāds lēmums bez šaubām darītu godu jebkuram nagu un ragu vīlīšu ražotāju retrītam, tak man bišk aizsitās elpa, kad sekretariātā man pacietīgi izskaidroja, ka tās-tur-zīmītes viņi pievienojot, ja pieteikuma anketā sadaļā Notes par to sacerēts specifisks lūgumraksts. nākamreiz palūgšu, lai man uzcep vārdu Rūgumpods ēģiptiešu hieroglifos animētā gifā.
LinkLeave a comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:December 19th, 2013 - 12:39 pm
(Link)
vispā, viens no zimpatiskākajiem mirkļiem konferencē bija, kad palūdzu autogrāfu holandiešu vārdabrālim viņa jaunākajā grāmatiņā. tā kā manas dačvalodas saruniemaņas ir tuvas nullei, iepriekš sacerēju divus „augstā stila” teikumus, ko nodeklamēju ar albāņu pašpuikas pieklājību. Jāns stāv, blisinacis, mute azotē. - vai kas nebij pareizi? - es pulka biklāk vaicāju. a šis liecas lejup no saviem augstumiem pie manas krūšzīmītes un atbild ar haicisku pretjautājumu; nejaušam blakusstāvētājam varētu šķist, ka viņš burto manu vārdu rūnu rakstā:

and just who
the fuck
are you
?

[ Are you still jumping out of windows in expensive clothes? ]
[User Picture]
From:[info]begemots
Date:December 19th, 2013 - 02:06 pm
(Link)
Apskatoties rakstu, secināms, ka problēma principiāli jau ir atrisināta tai pašā periodika.lv portālā: redzēt mēs redzam bildes, bet kad meklējam, tad darbojamies ar fonā esošo neredzamo tekstuālo daļu, kas ir piesieta bildei ar koordinātēm.

Un, neatceros, vai to palaidām vai nē, bet plānā bija arī meklēšana pēc vecvārdiem, respektīvi, meklē "ērkšķoga", viņš tev atradīs arī, kur tekstā ir minēts "krizdole".

Tā ka uzdevums pirmajā acu uzmetienā pinķerīgs un laikietilpīgs, bet savā ziņā triviāls. :]
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:December 19th, 2013 - 04:03 pm
(Link)
Tomam pašam uz rakstu bija īss kometārs:
This content of the interview is correct, the headline and the summary contain the usual orientalist clichés.

Jā, protams, PeriōdiskaisElWē risinājums IR legāls, ja ņem vērā tos trejus (estētisko un divus technolōģiskos) uzstādījumus, kas artiķelī pieminēti (btw, neizslēdzu, ka šādi gājieni jau ir izmēģināti, jāpavaicā Tomiņam), taču, ņemot vērā arābu (jeb labāk - islāmiskā) raksta un valodas patiesi idiosinkrātisko dabu, šis nez vai būs elegantākais un aptverošākais risinājums. raugi, Kairas Korānam ir autoritāte un svars, taču tas nebūt nav vienīgais avota/outputa variants. arābu (jeb labāk - islāmiskā) raksta sistēmā ir vairāki veidi un paveidi (kūfiskais, nashs, nastalīks, rukā, tuluts, magrībī, etc.).

Nav mazsvarīgi, ka Toms jau 30 gadus cīnās ar arābu (jeb labāk - islāmiskā) raksta mūsdienu vējdzirnavām, galvenokārt caur fontisko galu. un „atdošanos bildītēm” viņš visticamāk uzskatītu par persōnīgu sakāvi.

te ir slikti skanēts Toma raksts no nule iznākušā sējuma Writings & Writing: Investigations in Islamic Text and Script. nav gluži iesācējiem.

lūk, būs jānotur sanāksme KokaKublā par arābu (jeb labāk - islāmisko) rakstu ;)
[User Picture]
From:[info]begemots
Date:December 19th, 2013 - 08:32 pm
(Link)
> „atdošanos bildītēm” viņš visticamāk uzskatītu par persōnīgu sakāvi. 
Nu, ja galvenais ir nevis atrisināt uzdevumu, bet atrisināt pa savam, tad protams. ;-)