per silentium ad as†ra mille - [entries|archive|friends|userinfo]
باب

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Nov. 2nd, 2019|07:42 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
šodien Norvēģijas Karalistes galvaspilsētā policijas drošības dienests aizturējis ASV pilsoni, balto nacionālistu, transfōbu, antiimigrātōru un vispārīgi labēji ekstrēmu un panīgru vīreli Gregu Džonsōnu, par kuru visa pasaule, ieskaitot mani un tevi, laimīgi itin neko nezināja. Oslō šodien bija jānotiek kaut kādai komperencei, kurā jeņķis bija ielūgts uzstāties vai ko tur. Bet sanācis bariņš vietējās antifas jeb internacionālo zociālistu un acīmredzot protestējuši. 25 no viņiem aizturēti, bet biedrs Džōnsōns čokā šobrīd gaida, kad tiks parakstīti papīri par viņa izraidīšanu no valsts.

Avīzē rakstīts, ka aizturēts saskaņā ar Imigrācijas likuma 106. pantu. Neesmu nekāds jurists, man pat uzlikts godīgs aizliegums līdz mūža beigām ar jelko, kaut iztālēm, pēc ļegalkas ožoša (ožoša – dīvains vārds ne? nu, Gregs arī nav nekāda dieva dāvana), taču caurskatītju to 106. pantu un tā arī netiku gudrs, par ko īsti bazārs. pre-kraims, karoče, un 1984.

vēlākais, vakar nolūrēju vienu sarunu ar Čomski (vecais ar sieviņu ir pārcēlušies uz Arizōnu un atlaidis kuplu bārdu), kuras gaitā viens džeks viņam iebukņīja, ka nevarot tak būt, ka Noāms Avraāms būtu savlaik kādu tur holokausta noliedzēju atbalstījis. — Cik nu tur atbalstījis?… saprotiet, puikiņi, ir divas iespējas – vai nu, kā tas ir bijis lielākajā daļā cilvēces vēstures, ir kāda augstāka auktoritāte, kam pieder vienīgā pareizā patiesiība, vai arī — jāsamierinās, ka netālu allaž būs kāds ar visai dīvainām domām un uzskatiem.

man tīri mākslinieciski ir pie pakaļas, vai dziedātāju Šļepsu ielaiž Latvijā vai neielaiž. bet no otras puses – ja jau zināms, ka viņš ir burlaks, kas turklāt koncerttūŗu aizsegā starp lieliem onkuļiem lielas zummas pārvadā, vai nebūtu prātīgāk ielaist, uzreiz paņemt ciet, naudu atdot trūcīgajiem, kontrabasu – Filharmōnijai, bet pašu atdot Interpōlam. vēl saņemtu prēmijas visi uz Ziemassvētkiem. lītu mandarīnu lietus. a nekā. tāds Pirra rūgtumiņš vien uz mēles.

principā, man nerūp ne Džonsōns, no Homskis, ne Šļepss. es šodien visu dienu ar laputīm cīnos. zinātniski. afidocīds baigais iet vaļā. lapušu mītos mani jau dēvē par Mengeli. tas ir vārds, uzvārds ir Anašadūrs, mūžīgā uguns
LinkLeave a comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]basta
Date:November 2nd, 2019 - 08:57 pm
(Link)
antifa = antifašisti, daļa no tiem noteikti arī internacionālie sociālisti, bet noteikti ne visi. mans gūgļa tulkotājs šinī konkrētajā tekstā tādus vārdus neatrod.
[User Picture]
From:[info]basta
Date:November 2nd, 2019 - 09:01 pm
(Link)
ok - viebtos un vīpsnātu, ja mani kāds par internacionālo sociālistu sauktu, bet 99% esmu antifašists. tas viens procents paliek gadījumiem, kad blakus stāv vārda uzurpatori kā piem., citi nacboli cietumnieku formās.
[User Picture]
From:[info]basta
Date:November 2nd, 2019 - 09:29 pm
(Link)
' kad blakus stāv .... citi nacboli '
==========
bļa, tikko sevi par nacbolu nosaucu. sarkt, mulst un smelt.
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:November 2nd, 2019 - 09:31 pm
(Link)
boļ, ana, bļa, adna, nemīžam! :)
[User Picture]
From:[info]smejmoon
Date:November 2nd, 2019 - 10:53 pm
(Link)
viss tik cieši; neonacisti un antifā bieži vien ar vienu autobusu brauc uz dzīrēm.
Korens un viņa Skursteņslauķis. :)
[User Picture]
From:[info]basta
Date:November 3rd, 2019 - 01:16 am
(Link)
tā ziņās saka, jā.
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:November 2nd, 2019 - 09:35 pm
(Link)
bet vai tad nav tā, ka saīsinājums antifa ir, līdzīgi kā nōrmijs no normāla, ir tapis šaurāks apzīmējums? varbūt ne obligāti tas 1% kā Tevis minētajā piemērā, bet arī kā viens spēcīgi džinkstošs ods, kas tumsā sēž uz lustras, ieģērbies tavos paša džinsos (arbitrāros ārējos atribūtos).

http://klab.lv/users/dooora/1211051.html
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:November 2nd, 2019 - 09:52 pm
(Link)
te tas links nebij domāts, sapinos logos un logosos.

pirms pāris dienām pie muterītes bija vecākā māsa ciemos. bija afigenna savādi viņas vērot pārrunājam dažādās versijas par to, kāpēc un kā viņu paps nokļuva Salaspilī, kas tā Salaspils īsti bija, kur un kādos darbos vai nedarbos nonāca Vāczemē un kā īsti nokļuva atpakaļ Latvijā.
Mamma vienā brīdī saka: man arhīvā teica, ka viņš vispār neesot atgriezies Latvijā. bet kā „nebija atgriezies”, ja mēs vēl 7 gadus kopā dzīvojām. zini, man ir aizdomas – vai tik viņš uz tās dzelzceļlīnijas ar falšiem papīriem nestrādāja!, uz ko māsa, neviļus čukstot, atbild: nu, bet protams! viņam taču bija tā mirušā drauga pase!
{šī nav allūzija uz Godmani vai any good man ir particular}
[User Picture]
From:[info]basta
Date:November 2nd, 2019 - 10:03 pm
(Link)
cik zinu/esmu pamanījis, to normijiem līdzīgo antifa, ar uzsvaru uz 'ti' lieto samērā nesen un štatu mediju ietekmju zonās kopā ar 'libtardiem', 'leftardiem'. pie mums geiropā 'antifa' ir ar vācu smaciņu - 'The modern movement most commonly associated with anti-fascism in Germany originated in the late 1980s, growing out of West Germany's squatter scene and autonomism movement', vismaz es to tā jau kopš deviņdesmitajiem esmu redzējis.

Bāc, paaudze, kas zin manus Salaspils stāstus jaunāka nekļūst.
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:November 2nd, 2019 - 10:31 pm
(Link)
starējem, ģēvuški, starējem. es būtu uzsvaru uz fā licis. jo pēc tam jau tikai sol.
Sol•spils. moška jāpārceļ Uzvaras pieminekļa ansambis turp?
adirred no ānō aizsūta vēstuli uz unesco, S-pils dabū heritage status, tur ir darbavietas, izbūvē arī bānīti uz Likteņdārzu, lai var visus tos smagos akmeņus savelt vienuviet. un samazināt ikdienas gruzōnu.
nav īpašas pārliecības, vai es vēl meikoju sensu vai vienkārši blāsfemēju. ņemšu feirāmu. auf vīderzēen. gitļer kaput! mussolini is hiding in a cave in Baltistan, allegedly very sick and dying for an umpteenth time within the last five decades after stealing a breakfast at a Sigulda kindergarten.
hashtag last breakfast.

[User Picture]
From:[info]smejmoon
Date:November 2nd, 2019 - 10:56 pm
(Link)
Tu domā reaktora vietā?
Memoriāls ir labs, to nevajag piecūkot. Man patīk tur iegriezties agros rītos, kad veļi staigā.
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:November 2nd, 2019 - 11:09 pm
(Link)
diezgan nolaistā koncentrācijas nometnes anzambļa paspārnē, drīzāk.
Slikts tas nav. man čoma paps bij arhitekts, drīzāk tēlnieks.
tā viena sāpe apukšā, ka pļava bij atlikta rūmei, kur veļiem un dzīvajiem diet.
bet kāpēc ņemt un nestaigāt. tā jau ar'ir deja.
tagadiņ jau daudzi mīl spriest, kurpad torņus pārstumt. lūk, es arī iedirsos par potenciāli simbiōtisku azimuti.
manis pēc, lai stāv. bet vienu dienu es vienalga ar helikopteru vai Karlsōnu atlidošu un uzmetīšu tamborētu prezervatīvu tam stabam virsū. ko tiesā, protams, nožēlošu. citādi būs jāsēž.
[User Picture]
From:[info]mranarhs
Date:November 4th, 2019 - 02:47 pm
(Link)
Pārāk daudz jūs te daži iedomājaties no manas necilās štata vietiņas... =)
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:November 2nd, 2019 - 09:14 pm
(Link)
Tev taisnība, es te raupji un viegli deragatōri to vārdu iemetu. tur noteikti bija arī kādi vietējie iedzīvotāji un skolēni, sporādiski garāmgājēji, taču pamakodols mūžīgi mūžos, ok, pēdējās pāris paaudzes ir bijis Blics.
Norgē Blics ir gan antifa, gan intsoči. ķipa arī anarhisti, bet nu man tur ar viņu padsmitgadījamiem papiem pirms 30 gadiem īsti nesapasēja. tā jau mēs draudzējāmies, bet naktsmājas viņi man principiāli nedeva. bij vien jābrien tie kilometri pa sniegotām metrō sliedēm mājās.
nākamreiz aizbraukšu, noteikti jāaiziet ciemos.
[User Picture]
From:[info]basta
Date:November 2nd, 2019 - 09:24 pm
(Link)
protamska zinu, ka tu zini visas atšķirības. uz mirkli gan biju piemirsis ka norvēģu straumes zini labāk nekā es vai gūgļa tulkotājs - začots! :D
naktsmāju nedošana - viennakt pirms divdesmit gadiem, mīnus divdesmit grādos četras stundas līdzīgos naktsmājas nedošanas apstākļos stāvēju pieturā un skatījos uz uzrakstu 'vienaldzība nogalina'.
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:November 2nd, 2019 - 09:40 pm
(Link)
rīt tikšu pie piratizētās rīta avīzes, izlasīšu pilnāku pārskatu.
šobrīd te iegrimu Īsajā dzīves stāstā no mūsu pārsgad's vecās sarunas.
http://klab.lv/users/dooora/1211051.html

sorrī, vecais, ja notrigerēju. tu man allaž būsi virs visādiem jēdzieniem un procentiem. un ne jau tāpēc, ka naktsmājas iedevi. lai gan arī tas bija nenormēti kruta. ar faking termofōru, man!
[User Picture]
From:[info]smejmoon
Date:November 2nd, 2019 - 10:50 pm
(Link)
Uzzināju jaunus vārdus - balttautietis, pārbailis.
Ļepsa naudu jau Lielais Sātans iesaldēja, tagad brauc mūsu pensionārus tirināt, lai tie samet vēl.
[User Picture]
From:[info]mranarhs
Date:November 4th, 2019 - 02:43 pm
(Link)
Džonsona pre-crime un 1984, bet šajā gadījumā kas būs?

http://klab.lv/users/heda/184661.html