per silentium ad as†ra mille - tempōras un mori jāņvāŗa īdās [entries|archive|friends|userinfo]
باب

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

tempōras un mori jāņvāŗa īdās [Apr. 11th, 2019|04:42 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|]

visa tā maisu maisīšana uzdzen vieglu rezignāciju. (te varētu strīdēties, ka rezignācija nevar būt viegla vai smaga – līdzīgi kā grūtniecība tā vai nu vaid vai nevaid)

piedāvāšu mažōrīgāku pastāstu pavasarīgās noskaņās.



mūsu varonis piedzimst 1953. gada 15. janvārī, ūdens pūķa gada Mežāzis. pēc nepāris saltām ziemas nedēļām mirs Staļins, un mongōļu-hazāru padomju republiksaime iesoļos jaunā attīstības spirālē.
par viņa pirmajiem dzīves gadiem, līdzīgi kā ar Jēzu, Buddhu un citiem praviešiem, mums ziņas ir trūcīgas.

lūk, septiņu gadu vecumā, 15 vasaras pēc Ulmaņa režīma gala, uzsāk skolas gaitas, pieņemsim ka, Rīgas 34. vidusskolā Dzirciemā.



Skolas ēka celta 1934. gadā (sveiks, Kārli, vēlreiz!) kā 46. Rīgas pilsētas pamatskola funkcionālisma stilā pēc arhitekta Alfrēda Grīnberga projekta. Pēc Otrā pasaules kara to pārdēvēja par Rīgas 40. septiņgadīgo skolu, bet mūsu varoņa dzimšanas gadā par Rīgas 34. vidusskolu ar apmācību krievu valodā.
Kopš 1963. gada, kad mūsu varonis nes 1. zeftembra gladiōlas uz 3. klasi, skolā uzsāk padziļinātu svešvalodu apguvi (angļu valodu no 1. klases, franču un vācu valodu no 5. klases, bondžūr, karoče).
1968. gadā, kad šaisaulē piesakās šo rindu skribents, ēkai piebūvēja ar vēsturisko celtni nesaderīgus spārnus arhitektoniski primitīvā izpildījumā (arhitekti E. Abuls, N. Markovs). (atvainojos, es te kopīpeistoju no visādām wiskipēdijām, varu arī novirzīties, bear w/ me if you care).

padziļināti apguvis jaungallu parlevū avek muā nazāli lunkano mēli, jaunēklis abus vidusskolas gadus paklusajā centrā apmeklē Rīgas 10. vidusskolu:

Par skolas pirmsākumu uzskata 1938. gadu, kad Lenču ielā atklāja Rīgas Viestura pamatskolu, kurā mācījās tikai zēni. Otrā pasaules kara laikā skolā bija izvietots kara hospitālis. Pēc kara beigām 1944. gadā (nu, nu, beigām) skola sāka strādāt kā meiteņu ģimnāzija un bija tāda līdz mūsu varoņa dzimšanas gadam. Ar 1945. uzvaras mācību gadu mācību iestāžu sarakstā tiek pieminēta kā 10. Rīgas pilsētas vidusskola ar krievu mācību valodu. 1953. gadā skolā sāka mācīties gan meitenes, gan zēni. (eat-quality, bitches!) Ar 1966. gadu vidējās izglītības iegūšanai noteica 10 klases. vot, par šito mēs (es) reāli krieviņus apskaudām! videne divos gados, fcuk, gimme! no otras puses, tevi par gadu ātrāk paraus krievos, brrrr. tā arī love-heitojām to gadiņu bet es novirzos…
2014. gada oktobrī Rīgas 10. vidusskola atzīmēja 70. gadadienu. šito es automātā izlasīju kā „atzīmēja Lielā Oktōbra 70. gadadienu ar 30 gadu novēlošanos”. un par ko ne – vecāko klašu skolēniem diskusiju klubā tiek organizētas tikšanās ar pazīstamiem politiķiem un interesantiem cilvēkiem. Skolas aktu zālē viesojies Ainārs Šlesers, Nils Ušakovs, Ivans Klementjevs, Sergejs Dolgopolovs, Viktors Avotiņš, Konstantīna Čakstes meita – Anna Čakste-Rollina. Vladimirs Molčanovs skolēniem un skolotājiem demonstrēja arī savu dokumentālo filmu „Rīgas geto melodijas”. Igors Gusevs prezentēja savas filmas, kas veltītas slāvu un latviešu senajām saitēm. Skolēniem bijusi tikšanās arī ar Ukrainas vēstnieku Latvijā Raulu Čilačavu un Rīgas Ebreju kopienas priekšsēdētāju Arkādiju Suharenko. Īpašu popularitāti starp 9.–12. klašu skolēniem ir ieguvuši skolas Eirokluba organizētie pasākumi. Skola divas reizes ieguvusi balvā braucienu uz Strasbūru, lai iepazītos ar Eiroparlamenta darbu. protams, Ždanoka un pārējie Kalnieši iedos bērniem normālu vektdōru, uz ko tiekties. sociālā lifta 33. stāvu ar penthausu un plējboju, bet es novirzos.

viss augstākstāvošais ir izzīsts no pirksta, balstoties uz rudimentāri homeōpātiskām spējām pārvaldīt skārienjutīgo taustiņdēli.



no dienesta puisis atkratās. viņam arī paveicas jaunības ziedoni un ierasto kaŗalauka gaļasmašīnas vecumu sagaidīt uz pareizā hippiju, bītņiku un pīsņiku viļņa – sen aizmirsta ir Kubas krīze, līdz Afganistānai un Černobļinai vēl vesela mūžība (8 un 15 gadi, attiecīgi, ja nealojos).
tas gan arī ir refjūzņiku laiks, bet mūsu pravieti, līdzīgi kā Šnuru, velk nevis uz Haifas plūdmalēm, bet Pītera augstceltnēm. 1970. gadā Viktōrs Uzvarētājs iekaro Ļeņingradas Valsts Universitātes retrō-romāņu fakultāti. uzspiesti fakultatīvā spāņu valoda izrādās vēl vieglāka par latviešu. atmiņā ataust tēva stāsti par 38. gada Spāniju. pabeidzis universitāti un, iespējams, citas paralēlās apmācības formas, Viktōrs dodas papildināt Dē vitamīnu uz Kubu. piedāvāja arī DēDēeR, bet nu i na$uj tās ģermānietes, par vēsu retrō-romāņu virtuves adeptam.

cik tieši laimīgas vasaras un ziemas Invinsiblais Viktorijānis pavadīja Brīvības salā, nezin neviens. tur, es domāju, tie arhīvi mūsdienās ir tik slapani, ka pat visi uzraugi ir cits citam nolieguši pielaidi un dzīvo permanentā patā un mattā. tikām uzvarētāji var klusu dzīrot.
pieņemsim, ka ap olimpisko 1980. gadu sv. Viķoks atkal šturmē Ziemeļus un iekārtojas, nē – отставить!, turpina dienestu, šoreiz – Rīgas pilsētas izpildkomitejā. tā reiz sauca okupētās teritōrijas mēriju.

nostrādājis pusatbildīgā postenī nepilnu gadu, 28 gadus vecais bijušais jaunietis ir savācis no biedriem nepieciešamās rekomendācijas, lai iestātos rindās. nē, ne jau pēc desas vai pēriena. Partijas rindās.






bet suns viņu rauj, to partiju un pārējās pie reizes arī! viss skaistums ir tajā, ka Buļs Viktōrs Anatoļjevičs Rīgas Rātē sekundāri vadošos amatos ir novadījis, ļauniet man izvilkt kalkulādōru, četerdesmit gadus. dzirdējāt, bļin, Nazarbājevi un Ņitamjahū, Jahves un Mōzi? vispār, es domāju, ja paraktu dziļāk, izrādītos, ka tas džeks Mērijā arī Armisteda laikos ir sēdējis. nu, varbūt attīstījis sēžas muskuļus, t.s. Glutteus maximus, skraidot kā izsūtāmais, bet apritē ir bijis. un būs, believe you me! Uzvarētāj bin Anatolla! ja Jūs šo lasāt (jā, tieši lasāt nevis lasiet), es vēlētos Jums izsniegt Lašplēša permakultūras ordeni. (uz lentas noteikti uzrakstīšu kaut ko asprātīgu helvētiski jaunajā futarkā).

ja neticat, ka starp mums mīt tādi Ūdens Pūķi, lūk, publisks cēvē:



nezinu, kaukā nesanāca šitais puksts. sākumā likās, pajokos par to visu, pairanizēs, liegi patiranizēs, bet pa lielam smaidus sēs. apmēram šittā:



bet mutē vienalga tā pelējuma sēnīšu apsēstā maisu smaka. es ticu, ka mūsu varonim tas ir pārejošs un samērā bezvainīgs flirts. panākumu atslēga slēpjas Viktōra spējā neuzbāzīgi ielūkoties dvēseles spoguļu karaļvalstī ikvienam un jebkurā režīmā.



patlaban Viktōrs vada RD proktolōgu nodaļu. tas nav nekāds sarežģītais darbs, ticiet man, ārlietās iesvaidītajam, un Ōdiņaijai, bet tas vienalga jāpadara rūpīgi un ar mīlestību.

un tad jums viss izdosies. ģerzajķe, ka sak'! vasara nāk. paredzu, ka Viktōrs dosies iekārot Brjuseli. a jūs ko, bļa, te skumstat? te ir dafiga ko darīt. ceru, ka kaut nedaudz jūs iedvesmoju uz ilgtspējīgu un lustīgu dzīvošan', lai tālu skan.
LinkLeave a comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:April 11th, 2019 - 04:59 pm
(Link)
lai skan tāļi, do šu manu lašplēša ordeni! :D
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:April 11th, 2019 - 05:02 pm
(Link)
klau, jūs vēl ar atvasi uz baseinu ejat? ja ir tāda iespēja, es beidzot būtu gatavs pieteikties par falšo zaķi feiko fāču ģimeņu abunimentā. (klasesbiedrs svētdien Līvānu baseinā iesvieda, un nu esmu pārdots jūjas mātei)
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:April 11th, 2019 - 05:04 pm
(Link)
es eju solō (dažreiz ar biedrenēm, dažreiz kā falšais fācis družku un viņu bērnu ģimenēs), bet varam, jā; parasti tie ir 7dienu rīti, īsi pirms pusdienlaika :)
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:April 11th, 2019 - 05:14 pm
(Link)
Olimpiskajā? tur vienreizējais šāviens cēneri maksā! tas ir grams gandrīz, aļļō Rjiga!
no otras puses, esmu gatavs arī duci atdot – apsolīju draugam nedēļas laikā vēlreiz uz baseinu aiziet. viņš man pēdīgais tāds atlicis, kuŗu kategōriski nedrīkst piejāņot. es te vairāk uz teorētiski klusiem darbdienu VIDiem lūkojos. bet labprātīgi arī svētdienas brančā uz ūdiņa pievienotos.
[User Picture]
From:[info]helvetica
Date:April 11th, 2019 - 05:18 pm
(Link)
7dienās tauta gatavojas jaunajai darba nedēļai un baseins ir visai kluss (varam iet arī vakarā, tad toč viss ir mierīgi); īsā versija (60 min) ir 7 Eur. Vēl var iet iemēģināt kaut kādu Daugavas sporta namu (tur, kur es bērnībā sasitu celi), vai aizsardzības mierspēku baseinu kaut kur uz brīvībenes; ulbrokā skoliņā var peldēties par 3 eur, tiesa, tur nav 50 metru celiņu :/
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:April 11th, 2019 - 05:28 pm
(Link)
pieēsnieku es patreizējā degradācijas pakāpē varētu arī neizvilkt.
(čoms gan mani komplimentēja par kaut kādu tur brasa techniku, bet man bija grūti viņu saprast, jo plaušu maisi likās sarukuši par 9/10ām, un ar desmito tiesu no Ōm mums nepietiek.)
par celi pastāstīsi. man dikti patīk šitās mazās ainiņas. apmaiņai piedāvāju savējās – kā es VEF baseinā 7. klasē kārtoju GDA normas. ielēcu, jo neapšaubāmi uzskatīju, ka māku peldēt. izrādījās, ka māku tikai ielekt. vai lēkt. abus šitos.
[User Picture]
From:[info]basta
Date:April 12th, 2019 - 01:38 am
(Link)
par Pītera augstceltnēm:

For 200 years, buildings in Saint Petersburg were subject to a 23.4 m height restriction, matching the height of the eave of the Winter Palace. The Winter Palace is a crucial landmark in the city, and the government did not want it overshadowed by other buildings. The height restrictions were removed in the 1960s
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:April 12th, 2019 - 12:17 pm
(Link)
hehe, labs! jāuzmanās te ar neuzmanīgu mēles kulstīšanu :)