per silentium ad as†ra mille - nāc un apēd mani [entries|archive|friends|userinfo]
باب

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

nāc un apēd mani [Nov. 27th, 2018|12:42 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
pirms kāda te laiciņa biju ciemos pie Anša vecākiem pavakarēt. neatminamā sakarā runa aizgāja līdz mūsdienu mūzikai. es tur kaut ko vāvuļoju par Pērkonu, un vienā brīdī Tautas dzejnieks mani aicina pastāstīt sīkāk, kas tas tāds par zvēru esot.
— nē, nu kā, nu… es sāku mīņāties parazītiskās fillerfrāzēs, jo Ulža pokerfeiss man neļauj uzminēt, vai viņš amzierējas vai ķer uz galīga muļķa. —nu, nezinu, nu, Kaza, teiksim…
— kāda vēl kaza??
— nu, piemineklis taču! Tavējais…
var dzirdēt, kā virtuvē tikšķ trīs ne pārāk sinhronizēti pulksteņi.
pirmo un jādomā arī pēdējo reizi uzlieku kādam jūķūbes dziesmu aifōnā. izskatījās, ka Uldis līdz pašām dziesmas beigām nespēj noticēt, ka gabalam ir jelkāds sakars ar viņu. bet tā taču nevar būt! – es paniski domāju. viņam takš akalaka ekseļus un vekseļus sūta, un Mikrofōns balvas izsniedz, ne?
— labi, pieņemsim, ka šī ir Kaza. tad pasaki man lūdzams, par ko tieši viņi tur tā priecājas?
jautājums, saprotams, ir retōrisks, jo viņa fiziognōmija šai brīdī ir uz mata kā manējā, kad vēlēšanu naktī redzu līksmojam uzvarētājus. jūs tikai viņam šito nestāstiet. jo skaidrs, ka iznesa mani cauri ar visām parpalām.

Troxnis
LinkLeave a comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]basta
Date:November 27th, 2018 - 03:41 pm
(Link)
'jautājums, saprotams, ir retōrisks, jo viņa fiziognōmija šai brīdī ir uz mata kā manējā, kad vēlēšanu naktī redzu līksmojam uzvarētājus.'

ļoti labi!
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:November 28th, 2018 - 09:25 pm
(Link)
tas mulsums, ne?

daļēji pa' tēmu: mani bērnībā smīdināja un mulsināja sekojoša satura anekdōte.
krievi ar kanādiešiem spēlē pasaules hoķa finālā. pēc pirmā periōda krievi priekšā, kanādiešu treneris pikts lēkā pa ģērbtuvi un auro: jums ko, džeki, bez darba gribas palikt?!
otrajā kanādieši riktīgi samet un nu ir vadībā. pārtraukumā krievu treneris ģērbtuvēs brēc: jums ko, džeki, strādāt sagribējies? [на работу охота]
man rudenī vajadzēja sākt iet skolā, kas tieši ir darbs, es nojautu miglaini, taču jau biju izlasījis Nezinīti uz Mēness, un zināju, ka uz citiem kontinentiem vai pavadoņiem notika vēl mīklainākas lietas. čau!
From:[info]vizionars
Date:November 28th, 2018 - 07:43 pm
(Link)
varbūt akkalaa tomēr šim neko neizsniedz par šo un, iespējams, arī citiem izmantojumiem. tā vietā patur visu, kā to tagad mēdz formulēt, administratīvajiem izdevumiem.
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:November 28th, 2018 - 09:15 pm
(Link)
izsniedz, izsniedz, viņš ir riktīgi priecīgs un pateicīgs par akkalaa sistēmu. noprotu, ka bez tās nesavilktu ciparus kopā.
cita lieta, ka viņu vairāk interesē citi literātūras žanri nekā atskaišu lasīšana :)
From:[info]vizionars
Date:November 28th, 2018 - 10:12 pm
(Link)
un gan jau, ka pērkona vietā klausās arābus dziedam da ŗečetējam. lai gan nevar zināt, korāns непоощряет.