per silentium ad as†ra mille - ar skatu uz pērsestroiku [entries|archive|friends|userinfo]
باب

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

ar skatu uz pērsestroiku [May. 12th, 2018|10:42 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
LinkLeave a comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:May 12th, 2018 - 12:49 pm
(Link)
es ar meičām ar' padalījos ar saviem pāris DSlāvijas stāstiem.
skaistākais – par manu mīļo draugu Māli, bosniešu bēgli, kurš unī bakalauru nolika divos gados, vēsi pīpājot zaļo un lieliski spēlējot šahu. Mostarā viņus kaimiņu, horvātu, ģimene nedēļu bija slēpusi savas mājas pagrabā no dažādu mundieru zaldātiem.
neglītākais – par manu serbu draugu vienas vasaras garumā 91. gada Oslō uņa vasaras skolā, kur biju „krusttēvs” kādu 10 jugoslāvu studentu grupai, nospiedošā pārākumā horvātiskai. Ivans bija viskautrīgākais vai vismaz atturīgākais, toties labi spēlēja tenisu, tā ka mēs daudz laika pavadījām divatā un itin labi sačomojāmies. līdz augusta dienai, kad viņš, saņēmis vēstuli vai starptautisko tālsarunu no mājām, pārgrieztu seju man klārēja, ka nekavējoties pamet skolu vēl pirms eksāmeniem, jo jābrauc „šaut tos fakinos hrvātu suņus”.
sirdi plosošāko nestāstīšu.

klau, bet Tu pastāsti man, par ko tas Asads ir tik slikts un ar ko sliktāks par citiem reģionālajiem vadātājiem. es akurāt skatos rullīti no 2006:
https://youtu.be/JqQa-QSMMjs
[User Picture]
From:[info]basta
Date:May 12th, 2018 - 01:06 pm
(Link)
Horvāti slēpuši no horvātiem, kuriem vēlāk Hāgā indes jādzer. Wow! Tā ir īsta drosme un pārliecība, ko ārpus internetiem grūti sastapt.
Tīri dēļ naiviskā atklātuma, šī ir lākā dokumentālā filma ko esmu par tēmu redzējis:

https://youtu.be/DdS9M7oSVOg

Par Asadu īsi, jo telefonā bakstos - pat ja neņem vērā to kā viņš ar demonstrantiem pašā sākumā izdarijās, nezinu kam jānotiek lai man sāktu patikt monarhi, prezidenti vai /mantotie/ valdnieki.

[User Picture]
From:[info]dooora
Date:May 12th, 2018 - 02:08 pm
(Link)
oki, paldies!
[User Picture]
From:[info]basta
Date:May 13th, 2018 - 01:19 am
(Link)
nu, re, dienas beigās tomēr varu piesēst pie īstās klaviatūras.
par horvātu slēpšanu - te visprecīzāk martkoris pirms gadiem izteicās, varētu pat uztetovēt: http://klab.lv/users/martcore/4772986.html
runāt par reģionālajiem līderu labumiem un sliktumiem var, taču tikpat labi varam močīt mazākā/lielākā ļaunuma riņķa danci. aka ļeņins maigāks par trocki, mao, atšķirībā no staļina, nepiestāv uniforma, kadafi smuka telts, bet arafata sievai patīk sudoku - tas viss nav svarīgi, tikai novērš uzmanību no līķu kaudzēm. un to šiem reģionālajiem vadītājiem ir gana. es zinu, ka tajās divās dienās ko šeit pavadīji, uzgāzu tev maga trašu, bet domāju, ka tāpat apmēram saprati no kuras puses uz polītikām skatos un pēc tam jau viss ir vienkārši.
un bāāāigi nepatīk te/cibas diskusijās iesaistīties, ka nesāk solīt arī manus bērnus crustos sist, tumšuma jau tā apkārt ir gana. irlā, ja kādreiz sanāks. nu, kaut gan aizvakar arī manos sapņos kaut ko abi vervelējām :D