per silentium ad as†ra mille - [entries|archive|friends|userinfo]
باب

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

[Mar. 18th, 2016|01:42 am]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry


aizeju pie mammas uz brokastīm bērnības dzīvoklī. viņa smaida kā maija saulīte: es tev leģionāru dienā mazu pārsteigumu sagādāju – kolāžu „Visi mani Prezidenti”! gribēju, lai tu arī pasmejies.
pārlaižu aci pār istabu un pamanu, ka līdzās māsas bildei ar Vējoni mamma piestiķējusi klāt pāris vecus fotō no seržantskolas.
tie smiekli jau nav galīgi bez asarām, mammī, es ne bez nīgruma nostiepju, bet, tuvāk pieejot, kopbilde mani krietni saamizē, un pie kafijas es jau radītājai klāstu savu plānu:

Skaties, prezidents tagad Vaivaros, pareizi? Pareizi. Kas Vaivaros priekšniece? Pareizi. Mana Tērbatas studiju biedrene. Viņa taču mani ielaidīs pa blatu un pa bēniņiem pie Prezidenta? Ielaidīs. Lūk, vaig Ansītim amnestijas rakstu, tā sakot, kā minimums. Izpētīšu, uz kāda papīra un kādiem šriftiem mūsu intelektuāļi un citi viedokļu līderi agrāk atpestīšanas lūgumus iesnieguši, Karginam vai tam uzņēmējam no Pārdaugavas interešu grupējuma. Un čoms no kancelejas varētu vienu veidlapu man iznest, vai divas labāk.

šķīrāmies uz cerīgas nots, citādi Ansis jau kad rakstīja no Meksikas un vaicāja, vai ir jaunumi. pagaidām atbildu ar klusumu vien. 20 stundu naudas darbdienas režīms. bet paliek 4 stundas amnestijai.

vēvēvē diezgan ātri aplauza cerību vistai spārniņus. aplūkojot Prezidenta pilnvaras, uzzinu, ka „Valsts Prezidentam ir tiesība* apžēlot noziedzniekus, par kuriem tiesas spriedums stājies likumīgā spēkā. Šo tiesību izmantošanas apjomu un kārtību nosaka īpašs likums. Amnestiju dod Saeima. (LR Satversmes 45.p.)” Vells, bez 100 gudrajiem nekā?
Un ko tad saka Īpašais amnestijas likums? Īsumā: tevi var amnestēt, ja esi stāvoklī ar diviem bērniem uzreiz unvai vecāks par 99 gadiem. Ņi gusta. Tad nāk garš saraksts ar pantiem, par kuriem toč amnestija nepienākas arī sirmgalvim dubultgrūtniekam, taču ne ar pušplēstu sonetu nav pieminēts, vai to var piemērot cilvēkam, kas notiesāts pēc vairs neeksistējoša panta. dēm. likums vēl saucas.

bet pie Prezidenta es tāpat aiziešu. mēs, izrādās, arī esam brāļi. redz, kas par lietu. es te viss tāds sarūgtināts atslīgu zōfā, uztinu un funktierēju – a kā viņu īsti sauc? Aivars, nē. Ivars, galīgi nē. te viena viegli žegaina balss man ausī saka: Rain man, Ray man, Raymond. nu bet protams! un Tu nemaz neticēsi, bet tas bija akurāt mammas švāģers, mans mīļais Raimondonkolis, kurš pirms 30 gadiem atbrauca pie manis ciemos uz armiju un nofočēja mana šīsdienas selfija pirmo uzmetumu, bet es novirzos. tātad Raimonds. skatos vikipēdijā – ir tāds! oho, viņš tikai par gadiņu vecāks? tobiš nav nekāds onkulīts vēl, principā varētu būt man vecākais bračka. lūk, kā pie tāda arī vajadzētu aiziet. parunāt par apenēm, par karogiem. un mastiem.

xxx



____________
* singulāris nav mans
LinkLeave a comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:March 18th, 2016 - 02:07 am
(Link)
Heijā! (aha, nu jau zin';)
[User Picture]
From:[info]di_wine
Date:March 18th, 2016 - 02:09 am
(Link)
Neaizmirst` :)
[User Picture]
From:[info]heda
Date:March 18th, 2016 - 09:45 pm
(Link)
Burvīgie brīži, kad var pasmieties kopā ar mammītēm :)
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:March 19th, 2016 - 03:19 pm
(Link)
Jāķer, kamēr vēl var.
From:[info]po
Date:March 24th, 2016 - 05:23 pm
(Link)
:)

Pavisam nesen pirmoreiz redzēju Raimonda kustību un skaņas attēlu - kad tu tā saki, varbūt arī no Vaivaru gultas. Madonieša locījumi mani pārsteidza nemaz nesagatavotu, un kopā ar visiem tiem spilventiņiem un sedziņām šķita jau nu patiešām no mūsu pašu paplašinātās sugas. Paņem līdzi Andžiņu K. un G., tad četratā, ticu, jums klātos gana līksmi. Vienīgi cipplanētiši šim var būt nozīmējuši savu nozūmētāju apsargus, kuriem rubulis un zvērests visu runājamo jau sarunājis un atstājis mēmā goda sardzē, ka tikai PriekšSēdis nepieceļas un nesāk staigāt kopā ar to, kas pašam ienācis prātā vai palātā. Bet to tad jau manīs.
[User Picture]
From:[info]dooora
Date:March 24th, 2016 - 05:33 pm
(Link)
šodien čettur vai kurtur diena, co-ops sanāk. tev sanāx? vai xanāx?
[User Picture]
From:[info]po
Date:March 24th, 2016 - 06:26 pm
(Link)
Ohohou! Joprojām tās 7 vienības, ieskaitot Tooora dienu, neskaitu.
Xanāx dabīgais, chemical brother. Tad jau es nāku!