per silentium ad as†ra mille - tikām Suomijā [entries|archive|friends|userinfo]
باب

[ userinfo | sc userinfo ]
[ archive | journal archive ]

tikām Suomijā [Dec. 6th, 2014|10:42 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
http://www.iltalehti.fi/iltvuutiset/201412060214404_v0.shtml
LinkLeave a comment

Comments:
[User Picture]
From:[info]basta
Date:December 7th, 2014 - 02:33 am
(Link)
Policisti izsaktās tādi ļoti švaki un nemākulīgi. Līdzīgi kā ze trobeļa sākumos.
From:[info]sragde
Date:December 7th, 2014 - 11:14 am
(Link)
miermīlīgs grautiņš
From:[info]po
Date:December 7th, 2014 - 11:12 pm

tikām Grieķijā

(Link)
From:[info]
Date:December 8th, 2014 - 02:26 am

Re: tikām Grieķijā

(Link)
bļ...
From:[info]
Date:December 8th, 2014 - 02:27 am

Re: tikām Grieķijā

(Link)
ka to resno cūku uz mieta uzdurt
From:[info]po
Date:December 8th, 2014 - 11:18 am

Re: tikām Grieķijā

(Link)
Stulbākais ir tas, ka, redzot pat ko šādu, vienmēr var nākt klajā ar argumentiem, ka "katram sava maizīte kaut kā jāpelna", "vispirms jādomā par sevi", "pasaule pati sevi izglābs" utt.utjp., bet tādā garā var attaisnot pilnīgi visu, turklāt "viņi paši sevi soda, tā sasmērējot savu karmu", bet, nu, tā vēlme iedot bietē ar ķieģeli ir diezgan spēcīga - bet varbūt viņi jūtas tāpat? Vai varbūt nevajag par to domāt? Zinkā, ir dažādas dzīvesziņas, kuras lēš: "Nav nekā ļauna! Viss ir labs!", kādus nu argumentus un pušķojumus tam pievelk klāt, bet varbūt nav cilvēka ziņā spriest tik pārpasaulīgi, uz ko jau atkal var atbildēt, ka katram tā atbildība ir savas apziņas robežās, pat ja tā ir vienkārša pavēļu pildīšana un power-tripošana. Nu, hvz, bet ar to ķieģeli likt gribas gan. Tur tā destrukcija šķiet konstruktīva. Grūti apiet to sajūtu un sapratni par to, ka veidojam šo pasauli, nu, vai arī ļaujam to sakropļot un iznīcināt. Tādas atbildības priekšā īstenot mazliet pašaizsardzības un pakārt visus politiķus un viņu pakalpiņus pie laternām šķiet šausminoši glīti. Tāda pasaule. Tur mūs novedusi paklausīgā pilsoņa apziņa.
From:[info]
Date:December 8th, 2014 - 01:41 pm

Re: tikām Grieķijā

(Link)
Mhm un vēl jau ir tas psiholoģiskais arguments, ka mēs visi piedzimstam vienādi un mūs veido apkārtējā vide, kas nozīmē to, ka mēs būtu tādi paši kā viņš, ja būtu auguši kā viņš. Tas ir tas ar ko es parasti savā prātā cīnos- apžēlot cilvēku vai nē, ja pienāktu liņča tiesa, bet, godīgi sakot, tādi tirāni/sociopāti ir nelabojami un cilvēcei kopumā nes briesmīgu ļaunumu.
Un ko ar tādu maitas gabalu darīt, kas, piemēram, ir izpārdevis savu valsti vai tādu kas protestos sit nost savu tautieti, kas apmaksā viņa algu? Likt cietumā? Tur atkal nodokļu maksātājam viņš ir jāuztur. Nodrošināt psiholoģisku ārstniecības kursu? Naivi.
Varētu piespiest strādāt melnos darbus, lai no viņiem ir kāda jēga, bet ko tu zini- laiki/režīmi mainīsies un šo izlaidīs un iecels par Eiroparlamenta deputātu kā Rubiku. Tapēc es vairāk sliecos uz to nežēlīgāko variantu. Visi pozitīvisma zombiji tev vienmēr skalos smadzenes par toleranci, bet paskat cik tālu mēs esam nonākuši ar visu to ģeniālo toleranci.