Validation

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
Paliku zem actiņas. Lai nu kā, bet es patiešām domāju, ka izglītības sistēmā kaut kas nav īsti riktīgi, ja cilvēki uzskata, ka uzreiz pēc bakalaura jāmetas uz maģistru, un vēlams to visu izdarīt līdz 25 gadu vecumam. Es patiešām negaidīju, ka ejot uz mg iestājpārrunām, sastapšos ar ķiķinošu skuķīšu pulciņu. Likās, ka būs vairāk cilvēku ap 30, kas zina, ko grib un dara. Arī ja globāli paskatās (izņēmumi ir vienmēr), vai jūs sevi 23 gadu vecumā sauktu par pieredzējušu? Es tad no dzīves rubīju visai maz, nedomāju, ka tas būtu kas slikts vai nenormāls, un līdz ar to neuzskatu, ka rīkojos ļauni, mazliet iesmīnot par šiem pieredzējušiem jauniešiem. Ar to arī šovakar diskusiju beidzu, apnika telefonā bakstīties.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
[User Picture]
On 17. Jūlijs 2013, 18:46, [info]dominika commented:
nu drošvien jau tie nebija nekādi aizrādījumi, es tikai tā uztvēru. ka Latvijā tiešām varot agros gados izsisties un viņai pilnīgi mierīgi 23 gados var būt pieredze, ka tie, kas man izskatās pēc "bērniņiem", tādi var arī nebūt utt. pārdzīvojums jau man vairāk par to, ka cilvēki draudzīgi nepiebalsoja manam novērojumam un uzskata, ka 23 gados iet uz maģistru ir gauži normāli. bet tas jau vairāk pasaka par manu uzskatu vecmodīgumu un atpalicību. un es jau vienmēr esmu teikusi, ka jārēķinās, ka iekomentēt jebko, es šoreiz pati kļūdījos, par to nepadomājot un gaidot kaut kādu noteiktu reakciju tipa "nu jā, tā jau ir" un "ak šī degradētā izglītības sistēma, kur cilvēki spiesti iet uz mg, jo bakalaurs jau vairs neko nenozīmē".
[User Picture]
On 17. Jūlijs 2013, 18:51, [info]rasbainieks replied:
taisnība jau vien ir, latvijā kā mazā valstī tiešām ir iespējas izsisties ātrāk, nekā lielās valstīs, un 23 gadi tomēr ir jau 5 gadus pēc 18, kad legāli var sākt iegūt neatkarīgu pieredzi. skaidrs, ka tu esi sastresojusies par personīgiem jautājumiem un mērauklām.
[User Picture]
On 19. Jūlijs 2013, 17:18, [info]antuanete replied:
Piemetīšu divus santīmus nu jau aukstā ugunskurā - pēc Boloņas sistēmas ieviešanas, kad pārgāja no 4+2 gadiem uz 3+2 gadiem (bakalaurs + maģistrs), uz maģistru tūlīt pēc bakalaura iet ir gandrīz vai nepieciešamība, jo bakalaurs ir apcirpts un nevar paspēt apgūt tik daudz kā agrāk. Līdz ar to sanāk gandrīz vai atgriešanās pie padomju laiku piecgadīgās augstākās izglītības, vienīgi tagad var saņemt diplomu arī pēc 3 gadiem. Kā arī, ir daudz vienkāršāk (vismaz man tā bija) turpināt mācīties vēl 2 gadus, nekā sākt strādāt pilnu slodzi un tad atkal mēģināt izbrīvēt laiku mācībām; es tagad nespēju iedomāties, kā varētu pavilkt mācības, lai arī nebūtu slikti atsvaidzināt zināšanas vai kaut ko piemācīties klāt pie jau esošās izglītības. Respect Tev par apņemšanos mācīties, un neņem galvā pārmetumus - es pilnīgi noteikti arī iesmaidītu par 23 gadus vecajiem studentiem, atceroties, ka tai vecumā biju tāda pati :)
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry