Validation

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
Paliku zem actiņas. Lai nu kā, bet es patiešām domāju, ka izglītības sistēmā kaut kas nav īsti riktīgi, ja cilvēki uzskata, ka uzreiz pēc bakalaura jāmetas uz maģistru, un vēlams to visu izdarīt līdz 25 gadu vecumam. Es patiešām negaidīju, ka ejot uz mg iestājpārrunām, sastapšos ar ķiķinošu skuķīšu pulciņu. Likās, ka būs vairāk cilvēku ap 30, kas zina, ko grib un dara. Arī ja globāli paskatās (izņēmumi ir vienmēr), vai jūs sevi 23 gadu vecumā sauktu par pieredzējušu? Es tad no dzīves rubīju visai maz, nedomāju, ka tas būtu kas slikts vai nenormāls, un līdz ar to neuzskatu, ka rīkojos ļauni, mazliet iesmīnot par šiem pieredzējušiem jauniešiem. Ar to arī šovakar diskusiju beidzu, apnika telefonā bakstīties.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
[User Picture]
On 17. Jūlijs 2013, 16:51, [info]dominika commented:
Izglītības sistēmas nepilnība arī pieder pie lietas. Man arī patīk studēt, tas ir viens no iemesliem, kāpēc tagad eju uz maģistru. Bet es neuzskatu, ka iešanai uz maģistru vajadzētu būt automātiskai inerces vadītai rīcībai. Es arī nedomāju, ka ap 30 visi ir baigi pieredzējušie, es sevi par tādu neuzskatu, bet vēl mazāk par pieredzējušu sevi var uzskatīt 23 gados. Ar atzīmēm un centību vecumam nav sakars; man vienkārši šķita komiski un savā ziņā nostalģiski, ka 23 gados pat sev liecies jau baigi viedais.
[User Picture]
On 19. Jūlijs 2013, 18:27, [info]klusais_okeans replied:
par atzīmēm piezīmēju ar nolūku norādīt, ka cita veida pieredze automātiski nenozīmē "vairāk gūšanu" no mācību procesa tajās izteiksmēs, kas ir vērtējošas atzīmēs. Un ja Tavā gadījumā gender gap'a otrajā pusē ir infantilas jaunkundzes, tad manā gadījumā tās ir trīsgadnieces, kas ir studēšanas iemaņu ziņā ir iestigušas tajā pašā 10 gadus jaunākā periodā, netiekot galā pat ar ļoti vienkāršiem uzdevumiem. Tā ka īsti nezinu, ko viņas vispār spēj iegūt vairāk ar savu cik tur gadus vecāko pieredzi. Pieņemu, ka mūsu abu gadījumi jeb pieredzes ir vnk piemēri diviem dažādiem iznākumiem, kurus nevajag vispārināt :) Un pēc manas saprašanas (un novērojumiem) tie, kas tajā vecumā sevi uzskata par viedajiem, biežāk neiet, nekā iet tālāk mācīties, tādēļ nepievienojos pārmetumam.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry