Validation

Entries · Archive · Friends · Profile

* * *
Vakardienas plāns pēc filmas Supernovā nākt mājās un vēl pastrādāt, protams, padevās nevienlīdzīgā cīņā ar piektdienas vakaru. Toties beidzot aizgāju uz Nabaklab, kas patiešām izrādījās esam varen jauks, un kārtīgi izrunājos ar labu paziņu par mācībām un dzīvošanu L-Britānijā. Sapratu, ka galvenais jautājums, kas man tagad ir jāuzdod sev atkal un atkal - vai es esmu pietiekami stipra un pašpārliecināta, lai sāktu no nulles.
Un es gribu aizbraukt ciemos pie [info]etalonfunkcijas uz Prāgu. Jāatrod kāds, ar ko kopā stopēt. Kādas dienas augusta nogalē, pirms sākas septembra trakumi, gan jau varētu atlicināt.
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry

* * *
[User Picture]
On 10. Jūlijs 2010, 11:46, [info]klusais_okeans commented:
šonakt sapnī biju Prāgā :)
[User Picture]
On 10. Jūlijs 2010, 11:52, [info]dominika replied:
tad jau jābrauc!
[User Picture]
On 10. Jūlijs 2010, 12:18, [info]klusais_okeans replied:
bet es biju arī Marseļā :)
[User Picture]
On 10. Jūlijs 2010, 12:24, [info]dominika replied:
nu uz turieni tad ar kādu citu
* * *
On 10. Jūlijs 2010, 12:28, [info]divi_g commented:
A kāpēc būtu jāsāk no nulles?
[User Picture]
On 10. Jūlijs 2010, 12:48, [info]dominika replied:
Redz, kaut kā jau sevi ir tur jāuztur, kamēr apgūst augstās mākslas, un tas nozīmē darbu kaut kādā krogā par trauku mazgātāju. Tur nevienam neinteresējot tava darba pieredze vai angļu valodas zināšanas (viņa LV mācījās angļu filoloģiju un kādus piecus gadus nostrādāja iekš British Council), tiklīdz ierauga nationality, tā tev tiek uzlikts zīmogs. Protams, ir arī veiksmes stāsti, bet sasniegt to, kas tik viegli nāk Latvijā, vienkārši apgrozoties savā vidē, iespējams tikai ar cīņu daudzu gadu garumā. Nav tā, kā pie mums, ka vienu gadu esot brīvpratīgais kinofestā, jau nākamajā vari dabūt atbildīgu amatu ar algu, ja esi labs.
Ja šobrīd kinojomā cilvēki mani tomēr pazīst un zina, ko varu un spēju, tad aizbraukt prom nozīmētu nokļūt izejas punktā, kādā jau reiz biju, tikai daudz sarežģītākos apstākļos. Un es nezinu, vai man pietiek tam spēka un drosmes.
On 10. Jūlijs 2010, 12:52, [info]divi_g replied:
Es neprecīzi formulēju jautājumu - to, ka nacionalitāte uzliek zīmogu un tā, zinu (kaut gan viens paziņa, datoriķis, īsā laikā iekārtojās labāk nekā šeit - specifiskas zināšanas un pieredze tomēr noder).
Es drīzāk gribēju vaicāt, kādēļ vispār apsver domu doties prom, ja reiz tur ir jāsāk no nulles utt.?
[User Picture]
On 10. Jūlijs 2010, 12:55, [info]dominika replied:
Tikai mācību dēļ. Šeit Latvijā nav īsti kur tālāk iet mācīties, jo kino ir visai specifiska joma, bez tam man vienmēr šķitis, ka perspektīva no malas ir ļoti vērtīga.
On 10. Jūlijs 2010, 12:57, [info]divi_g replied:
Hmm.. Varbūt stulbs jautājums, bet tālmācība nav opcija?
[User Picture]
On 10. Jūlijs 2010, 13:03, [info]dominika replied:
Es neesmu dzirdējusi par tālmācības opcijām kino teorijā (ja par to neuzskata grāmatu lasīšanu un filmu skatīšanos pēc paša inciatīvas :)), bez tam, kultūršoks un iespēja būt izcilu pasniedzēju sabiedrībā, manuprāt, ir ne mazāk nozīmīga pieredze kā mācību programmas saturs...
* * *
[User Picture]
On 10. Jūlijs 2010, 12:38, [info]etalonfunkcija commented:
uz augusta beigām gan neatliec, var gadīties, ka tieši pašās augusta beigās es uz kādām dienām te nebūšu.
bet citādāk - brauc, brauc! man jau te visi prasa, vai tiešām neviens draugs netaisās ciemos? un bārmenim vienalga, ko es guldu sev blakus gultā :D
[User Picture]
On 10. Jūlijs 2010, 12:53, [info]dominika replied:
hehe. tad jau redzēs, kā man būs ar darbiem un kompāniju, jo šajā materiālajā situācijā stopi man ir vienīgā opcija. par augusta beigām domāju tikai tālab, ka tagad jūlija beigās taisos nedēļu iet pārgājienā, un pēc tam tā kā vajadzētu ieturēt pauzi un pastrādāt drusku pirms atkal kaut kur skriet. :)
* * *

Previous Entry · Leave a Comment · Add to Memories · Tell A Friend · Next Entry