Emnemosyne ([info]domenique) rakstīja,
@ 2009-01-02 19:41:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Šodien saņēmu dzejoli. Atļaušos iemest pāris rindu:

Aimer si fort
Que le vent se fige
Pour glisser dans un vertige
Aimer seul ou bien à deux
À deux, mais pas plus seul qu'avant
Quand les mots de tes yeux
Ricochent sur les parois du temps
T'aimer jusqu'à ne plus aimer
Que de t'aimer


Saldajām bezautora vārsmām sekoja jautājums: vai tu vari izteikt vārdu 'aimer' (mīlēt) mūzikā? Nu, man jau nav grūti mazliet padomāt.
Padomāju. Aimer - man tas ir Bēthovens. Do# minors.

Runājot par mūziku, emocijām un vispār sajēgu par to, kā vienas tonalitātes ietvaros atšķirt divas skaņas, gribu padalīties ar kādu testu. Tajā tavām Dieva dotajām un/vai muzikālās audzināšanas izkoptajām ausīm tiks piedāvāta divu īsu toņu sērija. Pēc katra pāra tiks vaicāts, kurš no toņiem bija augstāks, un te nu sāksies jautrība. Attālums starp skaņām pielāgosies tavām atbildēm, tātad - jo labāka būs tava dzirde, jo nemanāmāks kļūs intervāls. Jāpiebilst, ka situācija, kurā abi toņi ir vienādi, nepastāv! Kā sacīt, saņem ausis rokās un izlem.

Nedaudz par testa autoru: amerikānis Džeiks Mandels ir viena no pasaulē atzītākajām elektroniskās mūzikas autoritātēm. Pagājušajā gadā viņš pabeidza medicīnas skolu, cik sapratu, Masačūsetsā (ASV), specializējoties mūzikas neiroloģijā. Pašlaik viņš ar sievu, kikboksa treneri (liriska atkāpe, bet vēlreiz tiek apstiprināts pieņēmums, ka veselā miesā muzikāls gars jūtas omulīgāk), dzīvo Bostonā.

Ok, draugi, pie lietas! Tā kā mani pašu konkurences fakts tikai sapurina, tad iedvesmai atklāšu arī savu rezultātu: at 500 Hz, you can reliably differentiate two tones 0.5625 Hz apart, kas nozīmē, ka manai dzirdei nav ne vainas. :)
Ar prieku noliekšu galvu labāku rezultātu priekšā!


(Lasīt komentārus)

Nopūsties:

No:
( )Anonīms- ehh.. šitajam cibiņam netīk anonīmie, nesanāks.
Lietotājvārds:
Parole:
Temats:
Tematā HTML ir aizliegts
  
Ziņa:

Gandrīz jau aizmirsu pateikt – šis lietotājs ir ieslēdzis IP adrešu noglabāšanu. Operatore Nr. 65.
Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?