11 October 2017 @ 03:10 pm
Strādā ar sevi katru dienu  
Kaķerina iebaro viņu ar garšīgiem pīrāgiem: mierinājums, ar kuru tiek barota visa sabiedrība – paēdis, siltumā un jumts virs galvas –, ko vēl vairāk vajag?! Bet lielākais kumoss izrādās ieved mazumā.

Inga Žolude par K.Ulbergas grāmatu "Tur"
http://www.satori.lv/article/hanaka
 
 
( Post a new comment )
Heda[info]heda on October 11th, 2017 - 09:07 pm
Vai tev grāmata patika?
(Reply) (Thread) (Link)
木[info]dombrava on October 12th, 2017 - 12:42 am
Kad izlasīju grāmatas pēcvārdu, labāk sapratu tās ideju. Līdz ar to mans vērtējums par to arī kļuva labvēlīgāks. Par šāda veida grāmatu ir grūti pateikt patika/nepatika. Var teikt, ka pāris paustās idejas par cilvēka garīgajiem meklējumiem man patika. Taču, ja nebūtu pēcvārda, varētu daudz ko pārprast, ka mežā savācies kaut kāds dīvains lūzeru bariņš, kas sevi uzdod par patiesības meklētājiem.
Sadaļa par Džīmu nedaudz mulsināja, bet arī šajā gadījumā pēcvārds izgaisināja daudzas neskaidrības.

Ja pirms tam būtu lasījusi Ingas Žoludes recenziju, varbūt viltos. Taču tā kā neko negaidīju, tad nenožēloju, ka savu laiku pavadīju lasot šo grāmatu. Tajā parādīta cilvēka iekšējā tumsa, taču, ja cilvēks cenšas sevi iepazīt, nevarētu teikt, ka pasaule ir bez prieka.
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Heda[info]heda on October 12th, 2017 - 11:30 pm
iedrošināji turpināt lasīt :)
iepriekš pametu pēc apm 1/3, un parasti ir aizspriedumi pret daiļliteratūru, kam vajadzīgs skaidrojums, jo, lasot lai izklaidētos, gribu pasauli, kurā tieku iekšā pēc iespējas nepastarpināti, ne caur skaidrojošām brillēm, binokļiemm, teleskopiem
(Reply) (Parent) (Link)