24 August 2011 @ 05:30 pm
Pārkārtoju grāmatplauktu un iedomājos par grāmatmīļiem  
Jā, es priecājos par visiem, kas nav zaudējuši lasīšanas prieku. It īpaši par akadēmiskajiem prātiem, jo taču nav, ka lasīšana ir tikai pusaudžu, dīkdieņu un pendžu nodarbe. Man šķiet, ka tā ir tikai pa pusei taisnība, ka akadēmiskā izglītība nogalinot mīlestību pret lasīšanu. Nez kāpēc visu laiku bija licies, ka literatūras kritiķim nu gan būtu jāmīl grāmatas. Bet visus izteikumus tāpat nav vērts ņemt pārāk nopietni. Kur sākas cilvēks un kur viņa apvalks? Jāpretojas vēlmei uztvert visu burtiski. Nevajag tā pieķerties vārdiem un sīkumiem.
 
 
( Post a new comment )
tikko_pamodos[info]tikko_pamodos on December 22nd, 2011 - 02:52 am
Ja godīgi, tieši studijas augstskolā manī nobeidza jebkādu vēlmi lasīt. Pārāk daudz bija attiecīgās nozares literatūras un tās apjomi, mērāmi tonnās. Gadus trīs pēc augstskolas absolvēšanas nelasīju neko, izņemot presi, internetu vai apsveikuma kartiņas. Nu pamazām atgūstos:)
(Reply) (Thread) (Link)
木[info]dombrava on January 7th, 2012 - 02:36 pm
man atkal otrādi. kad augstskolā bija jāraksta visādi darbi, tad pēc to nodošanas man bija nepieciešamība pēc daiļliteratūras, lai atgūtos, jo tieši rakstīšana paņem daudz spēka un laika. bet piekrītu, ka vienā ziņā augstskolas sabojā gan lasīšanas prieku, gan rokrakstu. man kaut kā nesabojājās, jo nemaz nemēģināju izlasīt visu, kas uzdots.
(Reply) (Parent) (Link)