22 August 2021 @ 12:59 am
Ja fiziskie veselības rādītāji ir ideāli, kāpēc melanholija nepāret?  
Ar katru dienu aizvien grūtāk aptvert, ka visi esam viens veselums. Varbūt vienīgi tad, ja norobežojas no cilvēku dažādajiem viedokļiem, izdarībām un ņem vērā tikai fizisko izpausmi. Tik sen neesmu piedzīvojusi to skaistumu, kad redzi, cik brīnišķīgi viss kopā saliekas kā mirdzoša mozaīka. Kur palikuši tie rīti, kad varēju līksmi dungot Melānijas Safkas Beautiful people? Kāpēc vairs nespēju saskatīt skaisto ārpasaulē? Vai arī mani skāris lielais ļaunums, kas pamazām saēd dvēseli?

Varbūt jāatsāk studēt eksaktās zinātnes. Es gan šaubos, vai tiešām tās būtu īstās zāles manam prātam. Un es negribētu kļūt par drūmu psihiatru, kam apriebusies filozofija un māksla.
 
 
( Post a new comment )
aborigens[info]aborigens on August 22nd, 2021 - 09:08 am
melanholija varētu būt par ko lielāku. nākotne rādas kā rāma upe vai krāčains kalnu strauts?
(Reply) (Thread) (Link)
木[info]dombrava on August 22nd, 2021 - 06:03 pm
Rāma upe noteikti nē. Bet es jau arī esmu pretrunīgs cilvēks, kam pārāk rāma dzīve ātri apniktu. Lai gan daudzo mācību dēļ esmu kļuvusi apdomīgāka. Es reizēm nesaprotu, kāpēc cilvēki mani sauc par drosmīgu, jo apakšā daudz gļēvulības, kas pašai riebjas.
(Reply) (Parent) (Link)
kihelkonna[info]kihelkonna on August 22nd, 2021 - 09:32 am
Iespeejams, ka tev ir konflikteejosas paarlieciibas. Piemeram, varbuut tu ar apzinu domaa, ka esi laba, bet zemapzina domaa, ka esi slikta.
(Reply) (Thread) (Link)
木[info]dombrava on August 22nd, 2021 - 06:01 pm
Reizēm domāju, ka esmu liela liekule, jo mīļā miera labad paklusēju. Lai gan no cita skatpunkta šķiet, ka tas neko daudz nemaina, ja savs viedoklis kopainā tik svarīgs nešķiet, jo būtiskāk šķiet redzēt veselumu. Bet varbūt tiešām tā kaut ko būtisku noliedzu un meloju sev (tātad arī citiem)?
(Reply) (Parent) (Link)
Eos[info]eos on August 23rd, 2021 - 04:41 pm
Varbūt vārdā "fiziskie veselības rādītāji" ir atslēga. Ne viss ir fizisks.
(Reply) (Thread) (Link)
木[info]dombrava on August 24th, 2021 - 12:52 am
Tieši tā. Bet ārsti parasti ineteresējas tikai par fizisko pusi, jo par to var iegūt konkrētus rādītājus. Ja grūti atbildamus jautājumus nostumj malā, tad arī man parasti arī piemeras melanholija vai liela grūtsirdība, jo nerisinu to, ko vajadzētu.
(Reply) (Parent) (Link)