23 April 2020 @ 11:44 pm
Svarīga ir rutīna, cilvēku atbalsts un spēja laicīgi vērsties pēc palīdzības  

"Kopš 1937.g. vairāk nekā 2000 cilvēki ir zaudējuši dzīvību, izdarot pašnāvību, lecot no Sanfrancisko "Zelta vārtu" tilta. 

Katru savas dzīves dienu esmu pateicīgs par to, ka esmu dzīvs. Esmu 1% no tiem, kas lēca no Sanfrancisko "Zelta vārtu" tilta un izdzīvoja. 

Jau no agras bērnības biju slims. Es dzīvoju bērnunamos un no vienas ģimenes nonācu pie otras, jo slimības dēļ neviens negribēja mani paturēt. Taču man paveicās, kad mani adoptēja. Tālākā bērnība bija lieliska. Augot man bija sajūta, ka viss būs brīnišķīgi. Bet tad, 17 gadu vecumā, visas manas cerības sabruka. Iedomājieties sajūtu, ka visi apkārt cenšas tevi sāpināt, nodarīt pāri un nogalināt. Un tu patiešām tici, ka tā ir patiesība. No paranojas, kuru piedzīvoju, man sākās mānija. No mānijas sākās halucinācijas. Tas viss kopā ar bipolārajiem traucējumiem lika man zaudēt kontroli pār savu dzīvi. 

Atceros to brīdi, kad rakstīju pašnāvības vēstuli. Cilvēki nesaprata, ka jūtos tā, it kā būtu apgrūtinājums visiem, kas mani mīl. Tieši to manas smadzenes lika man domāt. Tik liels ir domu spēks. Es izkāpu no autobusa. Lēnām gāju pāri "Zelta vārtu" tiltam. Cilvēki brauca un gāja man garām. Kāda sieviete pienāca pie manis un teica: "Vai varat mani nofotografēt?" Tad viņa pateica "paldies" un aizgāja. Tajā brīdī es sev teicu: "Nevienam es nerūpu." Patiesībā es rūpēju visiem. Vienkārši nespēju to pamanīt. Es ieskrējos un, izmantojot savas rokas, pats sevi katapultēju brīvajam kritienam lejā. 

Vēlos teikt tieši to pašu, ko 19 pārējie, kas izdzīvoja, lecot no "Zelta vārtu" tilta. Brīdī, kad manas rokas atrāvās no tilta margām, jutu tūlītēju nožēlu. Atceros, ka tajā brīdī nodomāju, ka neviens neuzzinās, ka tajā brīdī nemaz negribēju mirt. Četru sekunžu laikā es kritu ar ātrumu 120 km/h. Es ietriecos ūdenī un jutu tik spēcīgas fiziskās sāpes, kādas nekad vēl nebiju piedzīvojis. Mani izglāba krasta apsargs. Patiesībā viņš bija izbijies, kad viņam atbraucot, es vēl biju dzīvs. Viņš ienira ūdenī un izvilka mani uz laivas. Šis vīrietis teica: "Vai zini, cik cilvēku, kurus šeit izvelkam no ūdens, ir jau miruši?" Es teicu: "Nē, un negribu to zināt." Vīrietis uzlika roku man uz pieres un teica: "Tu esi brīnums." 

Tiklīdz mans tēvs ienāca slimnīcā, es viņam teicu: "Piedod!" Un viņš teica: "Nē, Kevin, tu man piedod". Mūsu abu tūlītējās reakcijas bija vainas apziņa. Lai gan es nenomiru, es ļoti daudziem cilvēkiem sarūpēju milzīgas ciešanas un sāpes. Viņiem vēl aizvien ir atmiņā tā diena, kad sev mēģināju atņemt dzīvību. Reiz jautāju tēvam, vai viņš baidās, ka es beigšu savu dzīvi pašnāvībā. Viņš atbildēja: "Katru reizi, kad zvana telefons, mana pirmā doma, vai Kevins vēl dzīvs?" Ar savu rīcību es atstāju neatgriezenisku iespaidu uz savu tēvu. 

Pēc lēciena atlabšanas ceļš bija diezgan garš. 11 gadu laikā es pabiju psihoneiroloģiskajā slimnīcā 7 reizes. Man joprojām ir visi agrākie simptomi - mānija, depresija, psihoze, halucinācijas. Tikai tagad es zinu, kā ar to sadzīvot un tikt ar to galā. Šo gadu laikā esmu izveidojis atbalsta tīklu ar cilvēkiem, lietām, nodarbēm, kas neļauj man cīnīties vienam. Tātad viss ir labi, pat ja nav labi. Viss nav kārtībā tikai tad, ja tu nespēj palūgt palīdzību, kad tā nepieciešama. . 

Vēstījums visām ģimenēm, kuru sirdīs ir mīļoto cilvēku zaudējums: viņi to nedarīja, lai jūs sāpinātu vai sabojātu jums dzīvi. Viņi atņēma sev dzīvību tāpēc, ka cīnījās ar ļoti emocionālām un mentālām sāpēm. Pašnāvība, mentālās saslimšanas un atkarības ir vienīgās vainas, kurās parasti vainojam tikai vienu cilvēku.Taču cilvēki pašnāvību dēļ mirst tāpat kā no citām slimībām. 

Šodien nav nozīmes, cik smagas sāpes man jāpiedzīvo vai cik lielas grūtības jāpārvar emocionālā ziņā. Es ticu, ka dzīve ir lielākā dāvana, kāda mums jebkad ir dota. Un ja tev ir emocionālas vai mentālas ciešanas, negaidi, ka tās pāries no sevis, kā to darīju es. Jo atlabšana ir iespējama. Es tam esmu dzīvs piemērs."

Avots: https://youtu.be/WcSUs9iZv-g
 
 
Current Music: Manic Street Preachers - Empty Souls
 
 
( Post a new comment )
Eos[info]eos on April 24th, 2020 - 05:31 am
Tu esi labs terapeits.
(Reply) (Thread) (Link)
木[info]dombrava on April 24th, 2020 - 09:13 am
Drīzāk mūks-pārrakstītājs:)

Taču lasīšana/klausīšanās par šādiem gadījumiem veicina arī empātiju.

Lai cik grūti reizēm būtu, der atcerēties, ka mēs skrienam kopīgu maratonu.

Sveiciens Leoparda dienā!
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
Eos[info]eos on April 24th, 2020 - 09:19 am
jā, man ir soundtreks šodienas maratonam. ieliku mūzikas tēmā. no polijas.

Tev arī -


https://i.pinimg.com/originals/77/2d/f6/772df67a05119334045acaa6c1ba8524.jpg
(Reply) (Parent) (Thread) (Link)
木[info]dombrava on April 24th, 2020 - 09:24 am
Paldies.
(Reply) (Parent) (Link)
Damn: stars[info]damn_thing on April 24th, 2020 - 10:25 pm
Paldies, šis bija ļoti noderīgs :)
(Reply) (Link)