28 November 2018 @ 04:30 am
Jo krāsaināk, jo veselīgāk  
Ja man patīk kopā jaukt krāsas, tad taču es varu sākt ēst nedaudz veselīgāk (un atbilst labas sievietes standartam), tā nedarot pāri savam ķermenim.

"Ogas, augļi un dārzeņi, kā zināms, mēdz būt ļoti dažādās krāsās, turklāt neatkarīgi no to gatavības pakāpes. Visbiežāk sastopamās krāsas ir: baltā, oranžā un dzeltenā, sarkanā, violetā un zilā, kā arī zaļā.

Dažādās nokrāsas ogām, augļiem un dārzeņiem piešķir dabīgās krāsvielas savienojumā ar vitamīniem. Piemēram, oranži sārtā krāsa liecina par A vitamīna, A provitamīna vai beta karotīna, sarkanā, violetā un zilā – par antoīdu, dzeltenā, sarkanā un oranžā – par karotianoīdu, bet dzeltenā un sarkanā – par flavonoīdu klātbūtni ogā, auglī vai dārzenī."

https://medicine.lv/raksti/dabigas-krasas-tava-uztura