e-muca - [puksti|draugi|par mani|arhīvs]
proud to be peevish

Saites: VSK | Mēs pret "slikti" | Jociņi | LJ vieta | Komenti | Birkas | SC-Html | Visa Ciba

[May. 20th, 2013|11:29 pm]
Previous Entry Add to Memories Tell A Friend Next Entry
[Tags|]

Noskaitījos beidzot jauno "Black Mirror" sezonu; visnotaļ okei, labāk par 1.sezonu, kas bija, hmm, pārāk vienkārša? pārāk bērnišķīga? Jaunā sezona jau izteiksmīgāk attīsta klasiskās sci-fi distopijas. Mans favorīts ir #2, kaut gan trīs epizodes ir faktiski vienlīdz labas.
LinkLeave a comment

Comments:
From:[info]antons_v
Date:May 21st, 2013 - 07:28 am
(Link)
Varbūt vari izvērst vārda "bērnišķīga" lietojumu attiecībā uz BM? Man pirmā un trešā likās adekvātas, bet otrajā nofeilots ar dekorācijām un realizāciju.
From:[info]divi_g
Date:May 21st, 2013 - 08:45 am
(Link)
Nu, ja tā padomā, vēl derētu arī epiteti "sekls" un "banāls". Man 1.sezona likās inčīga, taču diez ko neredzēju tur jaunas idejas vai jaunus veco ideju izpausmes veidus. Ja atskaita seksu ar cūku, un tas nu reiz ir bērnišķīgi :)
Tas nenozīmē, ka man nepatiktu arī šī 1.sezona, taču 2.sez liekas interesantāka.
From:[info]antons_v
Date:May 21st, 2013 - 10:23 am
(Link)
Kādēļ tev liekas, ka sekss ar cūku ir bērnišķīgi? Un saukāt Kalvīti par cūkmenu nebija infantilisms? IMHO, tas bija ļoti precīzi trāpīts un par to no manis scenāristiem visi komplimenti.

Cūkas drāšana ir maksimāls publisks pazemojums, ko var izdomāt cilvēkam, kuram publiskais tēls ir ārkārtīgi svarīgs. Un tas, ka viņš beigās norija savu lepnumu un varonīgi to izdarīja lai izglābtu cita cilvēka dzīvību, padara viņu par patiesu varoni (iedomāsimies sevi viņa situācijā un pajautāsim sev vai mēs varētu uz to sadūšoties?). Tiek upurētas arī attiecības ar sievu, kurai viņš pēc tam ir pretīgs. Proti, nav jau tikai cūka jāizdrāž, ar to pēc tam visu mūžu ir jādzīvo, turklāt nekur civilizētajā pasaulē no tā nevar noslēpties, jo visi taču būs skatījušies.

Un kādēļ visi šie upuri? Terorista/mākslinieka iecere bija likt premjeram izdarīt kaut ko nepieredzēti pretīgu un pazemojošu, lai cilvēki nevarētu neskatīties. Un, kamēr viņi ir pielīmējušies ekrānam, viņš palaiž gūstekni vaļā un tādā veidā izdara steitmentu: jūsu dzīvē ekrānā notiekošais ir svarīgāks par reāliem notikumiem un cilvēkiem, izklaides un sensāciju dēļ jūs ignorējat līdzcilvēku nāves un traģēdijas, jūs paši neredzat, kā esat zaudējuši cilvēcību un jūs varbūt varēs atmodināt tikai brutāls belziens pa purnu.

Taču belziens nenotiek, jo kārtējā valdības amatpersona veikli nomanipulē ar to, kas parādās un kas neparādās medijos (jo no turienes taču nāk visa "patiesība" un tur tiek dokumentēta "vēsture"). Rezultātā black mirror atkal uzvar realitāti.
From:[info]divi_g
Date:May 21st, 2013 - 08:03 pm
(Link)
Tas, ko Tu raksti pēdējā rindkopā, man nebija ienācis prātā - lieliska doma, kura bik uzlabo priekšstatu par konkrēto sēriju.
[User Picture]
From:[info]snark
Date:May 21st, 2013 - 08:29 am
(Link)
man bija otrādi: pirmā sezona patika labāk. No otrās sezonas favorīts ir #2. Tiesa, haha, es Black Mirror neskatījos kā sci-fi, bet kā drāmas, kur tehnoloģijas tiek ienestas, lai pastiprīnātu efektu.


From:[info]divi_g
Date:May 21st, 2013 - 08:46 am
(Link)
Es nesaku, ka skatos to kā sci-fi, es saku, ka 2.sezona izmanto sci-fi distopiju tradīcijas, kanonus or whatever.
[User Picture]
From:[info]snark
Date:May 21st, 2013 - 08:51 am
(Link)
Es atkal paskaidroju, kāpēc pirmā patika labāk. Proti sci-fi kanoniem pie vērtējuma bija maza nozīme.
From:[info]antons_v
Date:May 21st, 2013 - 10:39 am
(Link)
Piekrītu. Sci-fi jau ir tikai iegansts parunāt par to, kā cilvēki definē paši sevi. Šajā ziņā pirmās sezonas trešais ir visiespaidīgākais, jo apcer to, vai būtu labi, ja mums būtu absolūtā atmiņa. Konceptuāli pietrūka tikai tā, lai tiktu skatītas tās atmiņu ainas ainas, kur ierakstīts kā tiek skatītas vienas un tās pašas atmiņas (meta-līmenis) un tā tālāk. Bet, iespējams, tas visiem izmežģītu smadzenes.
[User Picture]
From:[info]snark
Date:May 21st, 2013 - 11:48 am
(Link)
Jā, The Entire History of You bija vislabākā. Par nezināšanu kā labumu.
Paralēli iedomājos, cik gan lielu daļu dzīves tādā situācijā var pavadīt un cik jaunu iespaidu zaudēt ar tādiem redo atgremojot vienus un tos pašus notikumus. Fotoalbumi un ceļojumu video i blakus nestāv.

hackers counter system