disfigurator

Tumšo spēļu tumšā mūzika

Mar. 10th, 2008 | 02:57
No: : disfigurator

Dažkārt (vakaros) nepārvarama ir mana kāre pēc atmiņu un jēgpilna Dark Ambient, Industrial un citādi tumšas nemetal mūzikas, tai skaitā akadēmiskas (dzīvas vai sintezētas) mūzikas versiju par tumsu. Šādos gadījumos mans skats vēršas tikai vienā virzienā - Survival Horror (S-H), kā arī citu žanru (tumšu) spēļu oriģinālā, oficiālā mūzika, kas arī izskaidro atmiņu un jēgpilnumu.
Zemāk aplūkošu dažas man zināmās, viennozīmīgi iesakāmās daiļrades.



Silent Hill:
---------------------------------------------------------------​------------
Pērle. Protams, ka derēs visu daļu mūzika, bet visagresīvākā un industriālākā ir SH pirmā daļa. Pēcāk ir vairāk Ambient. Baigs malacis un ģēnijs ir Akira Yamaoka.
http://klab.lv/community/survival_horror/#entry_4100


Broken notes:
--------------------------------------------------------------​-------------
Pavisam īsi runājot, bet pasakot daudz - SH sērijas u.c. spēļu mīļotāju daiļrades lidojums, ietekmējoties no viņu mīļotajām spēlēm, pamatā un līdz šim no Silent Hill. Vairums viņu darbu žanriski ir SH ekvivalents, tātad Dark Ambient un Industrial krustojums. Interesanti un tīkami darbi, nudien.
Info: http://www.broken-notes.com/


Liminality
--------------------------------------------------------------​-------------
Skat. Broken Notes info
http://www.silenthill.ru/forum/index.php?showtopic=15827


Alone In The Dark:
---------------------------------------------------------------​------------
Jāsaka: diemžēl esmu spēlējis tikai AITD: The New Nightmare daļu, bet tās mūzika liek domāt, ka arī pārējo daļu OST jābūt vismaz attālu līdzvērtīgam. Raksturojot šo mūziku teikšu, ka tas ir Dark Ambient, Darkwave sajaukums ar nedaudz Techno elementiem. Kopums ir gards un sevī ieraujošs.


Fatal Frame:
--------------------------------------------------------------​-------------
Šīs (Fatal Frame 3 spēļu sērija) ir vienas no baisākajām spēlēm (liekama vienā plauktā ar SH sēriju), kādu man ir bijusi laime spēlēt. Baiss un baidošs ir gan tās stāsts, gan vizuālā, gan audiālā daba, kuru arī te izceļu. Žanriski tas ir kvalitatīvs, ļoti gards Dark Ambient ar Japānas folkmūzikas elementiem, kuri izpaužas gan kompozīciju uzbūvēs, gan dziedājumos, gan skanošajos mūzikas instrumentos. Gards gardums.
Sīkāk: http://www.draugiem.lv/?pid=3179086; http://www.draugiem.lv/?pid=3179093


Clock Tower:
--------------------------------------------------------------​-------------
Sen spēlēta spēle (pirmās daļas). Izieta ir tikai pēdējā - 3. daļa, kuras mūzika ir mazāk tumša Dark Ambient izpratnē. Šī spēle ir tas gadījums, kad tumšu, vai vismaz krēslainu atmosfēru uzbur akadēmiskas mūzikas jaukumi. Tātad - šeit mums ir orķestris - tumšs, dažkārt pat episks. Un orķestra kompozīcijām pa vidu atrodami arī elektroniski darbi, vairāk uz Techno velkoši, kā arī dažādu instrumentu solo spēles. Pamatā klavieru. Gards un atmosfērisks radījums.



Tumša un vilinoša ir ne tikai Survival Horror žanra mūzika.
Kā apliecinājums tam:


Quake:
-------------------------------------------------​--------------------------
Pirmā Quake mūzika ir Dark Ambient tīrradnis. Vienkāršs, sastāvošs no maz elementiem. Bet tieši tas padara šo Nine Inch Nail centra Trent Reznor radīto Quake OST par tik labu esam. Elektroniski, tumši, nedaudz goreīgi (kā jau pati spēle) un lieliski.


Critical Depth:
--------------------------------------------------------------​-------------
Orķestris + sintētiski dziedājumi + episkums + nedaudz Metal. Apmēram šāds ir šis Twisted Metal veidotāju radījums tā skaņās. Aiz matiem pievelkams šajā mūzikas kategorijā, bet tīkams ļoti.

Pilns sakāmais | Rādīt visus komentārus


Reply

From:
( )Anonymous- this user has disabled anonymous posting.
Username:
Password:
Subject:
No HTML allowed in subject
  
Message:

Notice! This user has turned on the option that logs IP addresses of anonymous posters.