Ēd vesels, mūziķi

« previous entry | next entry »
Feb. 18th, 2016 | 05:10
Skan: Thy Catafalque — Kabócák, bodobácsok

Tu izvēlies telefonu, vadoties tieši no Audio performances. Tu negribi nēsāt kabatā vēl atsevišķi barojamu DAC. Bet tu gribi rīcības brīvību un simtiem gigabaitu mūzikas, kuru vilkt no mākoņiem, tīkliem un kompjiem. Tu lieto Android. Bet nav arī jēgas pirkt, teiksim, Marshall, kas aiz Audio fokusa visu pārējo ir atstājis skumjā novārtā. Jo jauku kameru tomēr arī gribētos. Nu, vismaz jēdzīgu... Vēl jāgaida. Pašlaik Xperia Z3 Compact tīri labi spēlē visos vārtos, ja vien maita nebūtu radīts ar Zviedru iejaukšanos - tauta, kas tik ļoti apsēsta ar dzirdes aizsardzību, ka telefons ir kluss. Metālam klusums neder.

Un ir tomēr lieliska sajūta apmeklēt Bandcamp un lēnām no viena gala iegādāties savus mīļākos albumus FLAC formātā. Izpildīts pienākums, PALDIES par entajām stundām kaifa un mūziķim par vienu brokastu šķēlīti vairāk. Jauki. Un tā bauda beidzot baudīt tīri skanošus šķīvjus - bez kompresijas artefaktiem, kas dažeiz dzirdās pat uz 320kbps mp3.

Tags:

Pilns sakāmais | Komentēt | Add to Memories


Comments {8}

ieraksts

(nav)

from: [info]ieraksts
date: Feb. 18th, 2016 - 05:18
Pilns sakāmais

tās aizsardzības nav laužamas? vai tas ir kaut kas hārdwārisks.

Atbildēt | Pavedinājums


Ivo

(nav)

from: [info]disfigurator
date: Feb. 18th, 2016 - 05:43
Pilns sakāmais

Aizsardzības? Androīdam nav tāda nemaz implicēta - viss ir darāms, kā vien vēlies. Es pat saskāries neesmu ar to, ka kāds audio fails nebūtu kaut kur atskaņojams DRM dēļ.
Cita lieta ir ar Apple - tur viss tā tēmēts uz iekšējo tirgu, ka krāmēties ar ķīniešu softu mūzikas iekrāmēšanai, nelietojot JOBANO iTunes.exe, ir vienkārši ikdienai pārāk liels čakars. Tur atliek vai nu lietot tikai un vienīgi iTunes veikalu un softu, vai neko.


Bet uz kompja jau iekš iTunes Library vari sapotēt jebkādas izcelsmes mūziku - viss viens. Nekas netiek čekots. Un teorētiski, ja tu zodz FLAC un dzēs tagus ar kaut kādu tagu edit progu, nevajadzētu palikt nekādām pēdām par to, ka failam ir nelegāla izcelsme. Izņemot .wav formas sakritības, salīdzinot. Bet nedomāju, ka to praktiski kāds pārbauda. Visticamāk, ja līdz tam nonāktu, cilvēkiem prasītu uzrādīt mūzikas pirkuma apliecinošus dokumentus. It kā katram CD kāds čeku glabātu. It kā katram atdotajam CD draugi rakstītu savstarpējus pieņemšanas un nodošanas aktus - pārbaudes nenotiks citiem vārdiem. Pārāk liels administrācijas resurss būtu jātērē.

Un es par to jauko sajūtu pateikties mūziķim par ntajām stundām studijā, kas devušas man n stundas āsomas mūzikas. Par to var arī samaksāt vidēji 5-10EUR : )

Atbildēt | Ļaunuma sakne | Pavedinājums


ieraksts

(nav)

from: [info]ieraksts
date: Feb. 18th, 2016 - 08:48
Pilns sakāmais

Ā, es domāju disable dzirdes aizsardzību.
albumus bandcamp pats esmu pircis, lai sadzirdētu full quality flac.

Atbildēt | Ļaunuma sakne | Pavedinājums


Ivo

(nav)

from: [info]disfigurator
date: Feb. 18th, 2016 - 08:59
Pilns sakāmais

Nez. Ar custom rom droši vien var. Neesmu līdz tam nonācis. Kāda garlaicīgā nedēļas nogalē varbūt

Atbildēt | Ļaunuma sakne


× ! Edge ! ×

(nav)

from: [info]devour
date: Feb. 18th, 2016 - 05:39
Pilns sakāmais

Bandcamps ir laba lieta - jā. Visus LV čaļus mēģinu novērtēt un biš supportot.

Atbildēt


Nikolass A. Dērsingtons

(nav)

from: [info]kisswithafist
date: Feb. 18th, 2016 - 09:25
Pilns sakāmais

ēēē.. a cik ta vajaga? Man ir Xperia M4 Aqua, uz maksimālo skaļumu es pat lāga nespēju paklausīties, daudz par daudz pat manai puskurlībai.

Atbildēt | Pavedinājums


Ivo

(nav)

from: [info]disfigurator
date: Feb. 19th, 2016 - 01:59
Pilns sakāmais

Tā, lai ir neērti zemas pretestības austiņas turēt uz Max skaļumu. Parasti portatīvie atskaņotāji ar to tiek galā. Ja salīdzinām ar iPhone, XZ3C negriežas skaļāk, kamēr iPhone vēl kādi 3 soļi līdz Max. Turklāt random brīžos uzmet skaļuma brīdinājumu ar auss attēlu, kamēr skaņa uzgriezta līdz pusei, kas iPhone būtu trešdaļa. Nožēlojami

Atbildēt | Ļaunuma sakne | Pavedinājums


Nikolass A. Dērsingtons

(nav)

from: [info]kisswithafist
date: Feb. 19th, 2016 - 09:13
Pilns sakāmais

ar M4 šāds nav novērots - arī brīdinājumi. bet es, visticamākais, neesmu objektīvākais audio vērtētājs kā reiz puskurlības dēļ.

Atbildēt | Ļaunuma sakne