Bohēma

« previous entry | next entry »
Nov. 7th, 2013 | 11:26
Skan: Arckanum - Þyrpas Ulfar

Redz, kā. Biedre [info]telefontubbie painformēja, ka viens no maniem Sēnītes bradājuma apraksta citātiem ir nodrukāts grāmatā. Forši jau, bet tomēr - tirpēklis/e autors/e i neapvaicājās un nepainformēja, ka, redz, manu materiālu izmantos savā grāmatā. Laikam neiedomājās to, ka man tas varētu būt interesanti un tā vietā droši vien iedomājās, ka prasīšu maksāt 666Ls par katru vārdu. Nu gan kultūra - publisks fuj. Latvieša daba.




 
Tags: ,

Pilns sakāmais | Komentēt | Add to Memories


Comments {9}

Ivo

(nav)

from: [info]disfigurator
date: Nov. 8th, 2013 - 08:41
Pilns sakāmais

Atbildes prasību pēc būtības nevar sniegt, jo nav sniegta prasība, uz kuru atbildēt. T.i., šis mas ieraksts ir "fui, kaka" pateikšana, nevis protestēšana vai prasība atlīdzināt šitu.

Atbildēt | Ļaunuma sakne | Pavedinājums


indulgence

(nav)

from: [info]indulgence
date: Nov. 9th, 2013 - 09:08
Pilns sakāmais

Tas ir prātīgi pie tiesas nesaukt, it sevišķi, ja Autortiesību likums nav lasīts, tb cilvēks nezina, ka citēt jebkuru publiskotu tekstu var jebkurš, neprasot tā teicējam nekādu atļauju. It sevišķi, ja runa nav par "darbu" autortiesību izpratnē, bet par pļāpām blogosfērā.

Atbildēt | Ļaunuma sakne | Pavedinājums


Ivo

(nav)

from: [info]disfigurator
date: Nov. 9th, 2013 - 11:04
Pilns sakāmais

Artūrtiesību likums gan ir lasīts vairākkārtīgi attiecīgi profesionālās sfēras ietvaros, bet ne par to stāsts. Būtu pilnīgs nonsenss celt autoratlīdzības prasību tiesā par šo apgrābstīšanos - teiksim tā. Stāsts ir par pieeju. Par vālēšanu no ķēķa puses, lai gan var tak smukāk un ar lielāku atdevi no otras puses.
Es pats personīgi esmu tikai par plašo neta resursu izmantošanu dažādos materiālos, taču, ja es gribētu ņemt no kāda bloga kādu stāsta citātiņu savai grāmatai, visticamāk, ka es nenoslinkotu un uzmestu mail autoram - lai jaukāk, un, lai citētajam autoram arī interese par grāmatu rodas (+1+n pircēji/lasītāji uzreiz).
Tā teikt, pieejas, nevis autortiesību jautājums.

Atbildēt | Ļaunuma sakne | Pavedinājums


indulgence

(nav)

from: [info]indulgence
date: Nov. 10th, 2013 - 12:56
Pilns sakāmais

Ai, man kā slinkam pseidoanarhistam tā šķiet tāda kapeiku pišana. :( Jāpriecājas, ka vispār kādu tik šaura tēma interesē, un ka norādījis, no kurienes ņēmis citātu.
Ja būtu pārpublicējis kādu radošu darbu, tad protams, atļauju jāpaprasa, aber ja vienkārši tikai kontekstā piemin, ka citi savos blogos par tēmu izsakās šādi (norādot šos citus), tad manuprāt viss pīrāgos. Pat pie elementārākā kursa darba tiek izmantots vismaz 100 citātu - prātā sajuktu, meklējot autorus, vai vēl dzīvi, un prasot atļauju nopublicēt frāzi "Tallina ir smuka pilsēta un tur garšigs karstvīns". Bet katram jau atšķiras tā skala, pēc kuras viņš mēra, kas svarīgs un kas nesvarīgs. Es tikai savu subjektīvo viedokli iestarpināju (kaut saprotu, ka tas nebūt nebija nepieciešams).

Atbildēt | Ļaunuma sakne