dipadu_dapadu ([info]dipadu_dapadu) rakstīja,
@ 2006-03-04 01:03:00

Previous Entry  Add to memories!  Tell a Friend!  Next Entry
Lepnas mums tagad ir dāmas, nav viņas pērkamas par sviestmaizi. Ap gadiem sešdesmit tās ir pašā īstākajā plaukumā. Kā kupls peonijas zieds, kas rotā puķu dobi vasaras sākumā. Brīnišķīgus fluīdus izstaro šīs dāmas - kā smaržīgi flokši augusta pilnbriedā.
Klusā apbrīnā es noraugos uz cēlo būtni, kura piepilda autoostas plastmasas krēslu ar savām kuplajām miesām. Vēl diezgan biezos matus sedz koķeta cepurīte un varenās krūtis vai pušu plēš sarkanīgo turku pufaiku. Apvītušajos vaigos rotājas glītas bedrītes un krāsotās lūpas savelkas tikumīgā smaidā. Lielā tirgus soma līdz augšai piebāzta ar pilsētas labumiem un cienījamā dāma labpatikā šmakstina lūpas, iedomādamās par gardo maltīti vakarā. Bet laiks velkas tik lēni, nu gluži kā grūsna govs uz ganībām. Čaklās rokas nav radušas dusēt mierā, tās no somas izceļ krietnu desas gabalu un bulciņu. Mutē atmirdz spoži zelta zobi un ēdmaņa tiek rūpīgi sagremota. Kundze piedurknē noslauka taukainās lūpas un iekārtojas ērtāk. Kā lielu dārgumu viņa klēpī ieceļ pamatīgo somu, te tā būs drošībā. Pilsētā nav glābiņa no zagļiem un slaistiem.
Uz vispārējā skaņu fona klusā krākšana tikko dzirdama, kā kaķa murrāšana. Kas guļ, tas negrēko - sen zināma patiesība, un dāmas jauko seju rotā bezrūpīgs smaids. Viņa redz labu sapni. Bet visi tomēr neguļ. Kundzes šarms un neatvairāmā personība kā magnēts pievelk dažu šaubīga izskata tēvaiņus un pat puņķainu pusaudzi. Tie nemanāmi piesēžas tuvāk, un tas arī saprotams, viņos mostas kvēlas jūtas. Tie nenovērš acis no sievietes klēpja. Padzīvojušās dāmas iekšējais starojums un miesas formu brīnišķīgās proporcijas neatstāj vienaldzīgu pat kādu nenosakāma vecuma sieviešu kārtas radību. Viņa atliek atpakaļ ķeselē pusdzerto odekolona pudelīti un papildina kluso pielūdzēju pūliņu.
Viens no tēvaiņiem iededzies kaislībā. Tetovētās rokas cenšas noglāstīt apaļīgo somas sānu. Sieviete sakustas un pielūdzējs atvirzās atpakaļ. Redzam - cēls un kautrīgs raksturs. Ir vēl mūsdienās dzentlmeņi! Cienījamā lauksaimniece sarosās un patrinas pret krēsla atzveltni. Ar to nav līdzēts, un viņa gluži nemanāmi bāž roku aiz muguras. Ak, šīs nešķīstās blusas, kaut viņas zeme aprītu! Brīdi knosījusies, viņa norimst un stingrāk satur somu. Nē, tas nav izturams! Mājās kundze radusi kasīt muguru pret durvju stenderi - tas labi palīdz. Viņa enerģiski trinas krēslā un bāž roku aiz krekla. Nu beidzot - izdodas nožmiegt sīko, nekaunīgo radību. Ar šo nodarbi dāma tā aizņemta, ka nemana, kā klusi plaukšķēdams izkrīt naudas maks. Blusas nu ir atstājušās, arī soma savā vietā. Kundze apmierināti smaida un ar zināmu interesi aplūko blakus sēdošos vīriešus.
Kundze izbrīnā noraugās šajā kņadā. Par savu pievilcību viņa nekad nav šaubījusies, laukos no kavalieriem nav glābiņa. Nu bet tik vētrainu pielūgsmi nav gadījies piedzīvot! Viens no vīriem lien gluži rāpus pie viņas kājām. Pat kāds puika trinās pa apakšu, nu gluži kā runcis, kad tas diedelē glāstu. par jaunu vēl, zēns ar mazdēliņu vienos gados!
Uz mirkli kundze aizmirstas atmiņās. Ciemā viņa bija pirmā draiskule. Kādas toreiz bija balles, kāda dancošana! Cik daudzi gan toreiz krita viņai priekšā uz ceļiem, kā neprātīgi dzērumā triecās ar tiem motocikliem. Labi, ka vēl nenositās! Un kur vēl tās gada pārskata sapulces kolhozā! Kas par banketiem, kas par ēšanu un dzeršanu! netrūka ne cepts ne vārīts. Jaukajās atmiņās iegrimusi, viņa jūtas gluži kā mājās pie galda. Tā vien gribas dakšiņu rokā un pakasīt galvu, niez visās malās. Bet ir kāda spiedošāka vajadzība. Krutā saimniekmamma nedaudz paceļas uz augšu un... Uh, nu ir labi! Zeņķis kā lode izšaujas no krēsla apakšas un, aizspiedis degunu, metas uz durvīm. Cik nervozs bērns, un tāds vēl taisās par kavalieri! Kundze pārmetoši šūpo galvu. Arī abi kvēlie pielūdzēji atsprāgst nost. Dāma saprotoši smaida - trūkst viņiem vīra dūšas. Nejūtas cienīgi iekarot viņas sirdi un roku. Neklājas vīrietim būt tik aplam kautrīgam. Nav vairs īsti kavalieri, vīri kļuvuši kā papīri! Pa to pašu laiku sieviešu kārtas radījums klusi un nemanāmi, bez liekām emocijām, izķeksē naudas maku no sola apakšas. Tas nozūd speķaino treniņbikšu bezizmēra kabatā. Šajā dienā vēl kādā miteklī būs krietnas vakariņas ar stiprām piedevām. Labu Apetīti!


(Ierakstīt jaunu komentāru)

Neesi iežurnalējies. Iežurnalēties?